Deci: simplu ca buna ziua! Iei rosiile, le speli, le tai felii, dar ai grija sa pastrezi cam aceeasi dimensiune, hai... o diferenta de +/-3% ca-n sondajele de opinie, e acceptata.
Le randuiesti frumos, feliuta langa feliuta, ca ostasii, le presari cu sare de mare (musai, ca nu scoate zeama din rosii cum ar facea-o cea iodata) si busuioc uscat, in cazul meu, luat de la www.afaf.ro. E bine daca ai verde, busuiocul...de el e vorba, insa nu aveam si nici timp sa umblu, de nebuna, prin 45 de grade afara, dupa verzaturi. Oi fi pornind io aerul conditionat in masina... da' totusi! Asa... ups!... am uitat un amanunt important: feliutele de rosii le asezi pe o foaie de copt, pusa in tava, ca sa nu ardem tava cu suculetul lasat de ele.
Iei tava, bagi in cuptor... dai focul la minim de minim..... lasi usa intredeschisa... si fugi cat poti!
ntoarce-te dupa vreo 2 ore si uita-te la ele.... verifica-le starea si daca ti se par ca ar mai trebui lasate... mai lasa-le juma' de ora cel mult.
Apoi scoate tava si lasa-le sa se raceasca. Dupa care le pui in borcan, unele peste altele, pui printre ele si niste catei de usturoi, umpli borcanelul pana sus cu ulei de masline.... and this is it!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii