Ingrediente
rosii (nu stiu cate ca nu am cantarit....da' vreo 2-3 kg tot sa fi fost), sare de mare, ulei de masline, busuioc uscat (proaspat nu am avut in casa...so...iertare), usturoi
Dificultate: Redusa | Timp: 4h
28 voturi
Mod de preparare
Le randuiesti frumos, feliuta langa feliuta, ca ostasii, le presari cu sare de mare (musai, ca nu scoate zeama din rosii cum ar facea-o cea iodata) si busuioc uscat, in cazul meu, luat de la www.afaf.ro. E bine daca ai verde, busuiocul...de el e vorba, insa nu aveam si nici timp sa umblu, de nebuna, prin 45 de grade afara, dupa verzaturi. Oi fi pornind io aerul conditionat in masina... da' totusi! Asa... ups!... am uitat un amanunt important: feliutele de rosii le asezi pe o foaie de copt, pusa in tava, ca sa nu ardem tava cu suculetul lasat de ele.
Iei tava, bagi in cuptor... dai focul la minim de minim..... lasi usa intredeschisa... si fugi cat poti!
ntoarce-te dupa vreo 2 ore si uita-te la ele.... verifica-le starea si daca ti se par ca ar mai trebui lasate... mai lasa-le juma' de ora cel mult.
Apoi scoate tava si lasa-le sa se raceasca. Dupa care le pui in borcan, unele peste altele, pui printre ele si niste catei de usturoi, umpli borcanelul pana sus cu ulei de masline.... and this is it!
Loving Lara , 25 august 2013
O reteta rapida.
Katy Nathanzohn , 25 august 2013
Recomand celor carora le plac rosile uscate.
Predescu Rodica , 25 august 2013
Super tare!
Carmen-marilena Curelea , 25 august 2013
interesanta reteta!
Ionescu Gabriela , 25 august 2013
Fac si eu de vreo 3 ani si consum din ele pana in primavera.Avantajul este ca stand la curte le usuc la soare, in 2-3 zile, nu mai fac caldura in casa. Unele le fac see you busuioc , altele see you oregano. Sunt toate foarte bune.
Alice Ciobanu (Chef de cuisine) , 27 februarie 2013
Pai eu le-am pus in toamna si inca le folosesc. Borcanelul insa trebuie tinut inchis bine, la rece, in frigider. Cu cat stau cu atat se aromeaza mai puternic. Multumesc
Denisse_Stoica (Bucatar sef) , 26 februarie 2013
cat timp pot fi pastrate la borcan?
Alice Ciobanu (Chef de cuisine) , 17 septembrie 2012
Se pun in diverse foietaje, cu branza sarata, sau in chec-uri aperitiv. Eu asa le folosesc
Maria Markov (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2012
Ce sa zic, arata minunat!! Nu pot, insa, sa-mi dau seama bine la ce as putea sale folosesc :ciorbe, salate, etc. Se poate cateva idei?! Tare as vrea sa incerc reteta!
Floare de colt (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2012
Super faina ideea - simplu si condensat !
Alexandrina (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2012
Sunt delicioase, am salvat reteta!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2012
Sunt delicioase...
Lia Maria (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2012
O reteta grozava !
mihai (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2012
Intradevar, simplu si bun!*****