autor:

Alice Ciobanu

» » Conserve si muraturi

Rosii uscate in ulei

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 septembrie 2012

Ingrediente
rosii (nu stiu cate ca nu am cantarit....da' vreo 2-3 kg tot sa fi fost), sare de mare, ulei de masline, busuioc uscat (proaspat nu am avut in casa...so...iertare), usturoi

Dificultate: Redusa Timp: 4h

28 voturi

Mod de preparare

Deci: simplu ca buna ziua! Iei rosiile, le speli, le tai felii, dar ai grija sa pastrezi cam aceeasi dimensiune, hai... o diferenta de +/-3% ca-n sondajele de opinie, e acceptata.
Le randuiesti frumos, feliuta langa feliuta, ca ostasii, le presari cu sare de mare (musai, ca nu scoate zeama din rosii cum ar facea-o cea iodata) si busuioc uscat, in cazul meu, luat de la www.afaf.ro. E bine daca ai verde, busuiocul...de el e vorba, insa nu aveam si nici timp sa umblu, de nebuna, prin 45 de grade afara, dupa verzaturi. Oi fi pornind io aerul conditionat in masina... da' totusi! Asa... ups!... am uitat un amanunt important: feliutele de rosii le asezi pe o foaie de copt, pusa in tava, ca sa nu ardem tava cu suculetul lasat de ele.
Iei tava, bagi in cuptor... dai focul la minim de minim..... lasi usa intredeschisa... si fugi cat poti!
ntoarce-te dupa vreo 2 ore si uita-te la ele.... verifica-le starea si daca ti se par ca ar mai trebui lasate... mai lasa-le juma' de ora cel mult.
Apoi scoate tava si lasa-le sa se raceasca. Dupa care le pui in borcan, unele peste altele, pui printre ele si niste catei de usturoi, umpli borcanelul pana sus cu ulei de masline.... and this is it!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii uscate in ulei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Rosii uscate in ulei

Rosii uscate in ulei

Puneti rosiile taiate in jumatati in tava, pe hartie de copt, iar peste ele presarati sare, piper

1 vot    0 comentarii
12h 30 min
Conserve si muraturi
Rosii uscate la soare conservate in ulei de masline pe pat de busuioc

Rosii uscate la soare conservate in ulei de masline pe pat de busuioc

Spalam rosiile bine coapte, le taiem felii subtiri si le rasfiram pe sita, astfel incat feliile sa

4 voturi    7 comentarii
96h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rodica Toporas , 26 august 2013

    Abia astept sa incerc!

  • Fara foto

    Loving Lara , 25 august 2013

    Abia astept sa incerc!

  • Fara foto

    Ana Nicoleta , 25 august 2013

    Abia astept sa incerc!

    • Fara foto

      Loving Lara , 25 august 2013

      O reteta rapida.

    • Fara foto

      Katy Nathanzohn , 25 august 2013

      Recomand celor carora le plac rosile uscate.

    • Fara foto

      Predescu Rodica , 25 august 2013

      Super tare!

    • Fara foto

      Carmen-marilena Curelea , 25 august 2013

      interesanta reteta!

    • Fara foto

      Ionescu Gabriela , 25 august 2013

      Fac si eu de vreo 3 ani si consum din ele pana in primavera.Avantajul este ca stand la curte le usuc la soare, in 2-3 zile, nu mai fac caldura in casa. Unele le fac see you busuioc , altele see you oregano. Sunt toate foarte bune.

    • Alice Ciobanu

      Alice Ciobanu (Chef de cuisine) , 27 februarie 2013

      Pai eu le-am pus in toamna si inca le folosesc. Borcanelul insa trebuie tinut inchis bine, la rece, in frigider. Cu cat stau cu atat se aromeaza mai puternic. Multumesc

    • Denisse_Stoica

      Denisse_Stoica (Bucatar sef) , 26 februarie 2013

      cat timp pot fi pastrate la borcan?

    • Alice Ciobanu

      Alice Ciobanu (Chef de cuisine) , 17 septembrie 2012

      Se pun in diverse foietaje, cu branza sarata, sau in chec-uri aperitiv. Eu asa le folosesc

    • Maria Markov

      Maria Markov (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2012

      Ce sa zic, arata minunat!! Nu pot, insa, sa-mi dau seama bine la ce as putea sale folosesc :ciorbe, salate, etc. Se poate cateva idei?! Tare as vrea sa incerc reteta!

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2012

      Super faina ideea - simplu si condensat !

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2012

      Sunt delicioase, am salvat reteta!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2012

      Sunt delicioase...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2012

      O reteta grozava !

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2012

      Intradevar, simplu si bun!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

4h

28 voturi

Ingrediente

  • rosii (nu stiu cate ca nu am cantarit....da' vreo 2-3 kg tot sa fi fost)
  • sare de mare
  • ulei de masline
  • busuioc uscat (proaspat nu am avut in casa...so...iertare)
  • usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne

Alice Ciobanu (Chef de cuisine)

Pai eu le-am pus in toamna si inca le folosesc. Borcanelul insa trebuie tinut inchis bine, la rece, in frigider. Cu cat stau cu atat se aromeaza mai puternic. Multumesc

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

2 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Gem de capsuni