autor:

Dana Saila( Salwa Nabhani)

» » Dulciuri diverse

Roz u halib-orez cu lapte arabesc

Autor: Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 01 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 01 iulie 2010

Ingrediente
50 gr de orez(nu basmati), 1-1,5 l lapte, zahar, apa de trandafiri, vanilie, scortiosara, dulceata de cirese sau visine, 1 pahar de fistic,alune sau nuci tocate marunt

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Se spala orezul in 2-3 ape reci dupa care se pune la fiert,acoperit cu foarte putina apa.Cand incepe sa fiarba si bobul sa infloreasca,adaugati laptele si zaharul dupa gust.Lasati la fiert si cu atentie sa nu dea in foc.Cand este gata,adaugati scortisoara pulbere,zahar vanilat si doua trei linguri de apa de trandafiri,dupa care amestecati si adaugati in castronele,dati la rece 1 ora si la servire adaugati pe deasupra dulceata si fistic,alune sau nuci pisate....si pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Roz u halib-orez cu lapte arabesc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Rulada cu gem de visine si crema de vanilie

Rulada cu gem de visine si crema de vanilie

Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma tare, apoi adaugam pe rand zaharul si mai

1 vot    3 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Clatite cu dulceata de capsuni sau prune

Clatite cu dulceata de capsuni sau prune

Se frig clatitele se umplu apoi cu dulceata de capsuni. Se ruleaza. Se servesc imadiat sau dupa ce

8 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • NADIA MARIA

    NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

    Ce aromat trebuie sa fie ,cu atatea mirodenii fine.Mie nu-mi place orezul cu lapte dar il prepar pentru fiica si sotul meu. Si eu il fac mai moale si pun coji de portocale si de lamaie si nelipsita scortisoara. Iar cand vreau sa il fac mai cremos pun putin praf de budinca de vanilie, asa iese foarte fin si ii da o culoare frumoasa.*****

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

    Si eu fac,ca, asa,orezul cu lapte. Eu nu pun apa de trandafiri,pun(cind se ia de pe foc),"mistika";nu stiu cum i se spune in romaneste;are aroma f.buna;o aroma de rasina de brad. Pun o poza.Cind se pune in orez cu lapte,se face pudra.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 iulie 2010

    O bunatate !

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 04 iulie 2010

      simplu si delicios...

    • Dana Saila( Salwa Nabhani)

      Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine) , 04 iulie 2010

      Draga Camelia,depinde de fiecare cat doreste sa adauge.Mie imi place un pic mai moale orezul,dar daca vrei sa fie mai vartos,atunci poti adauga mai mult orez...este orez cu lapte arabesc,nu romanesc, deci ....

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

      Nu e cam putin 50 g de orez la 1 1/2 l lapte? In rest arata super.

    • Fara foto

      Silvia , 01 iulie 2010

      Minunat.*****

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

      Un deliciu,iar prezentarea este pefecta...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

      Foarte aromat si aspectuos.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

      Cred ca este deosebit de gustos!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

      Acest desert, nu poate fi decat de la foarte bun in sus. Felicitari !*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

10 voturi

Ingrediente

  • 50 gr de orez(nu basmati)
  • 1-1,5 l lapte
  • zahar
  • apa de trandafiri
  • vanilie
  • scortiosara
  • dulceata de cirese sau visine
  • 1 pahar de fistic,alune sau nuci tocate marunt

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Saila( Salwa Nabhani)
Mujaddara(reteta libaneza) buna pentru post

Mujaddara(reteta libaneza) buna pentru post

Se pune graul la inmuiat cu apa rece cat sa il acopere(acesta se va umfla si va absorbi apa). Intre

21 voturi    13 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cozonacul mamei

Cozonacul mamei

Cu 2-3 ore innainte de a incepe prepararea aluatului, musai sa aveti pregatite toate ingredientele

6 voturi    14 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Tort Lorivecina

Tort Lorivecina

Portocalele se dau prin razatoarea mica,cu tot cu coaja, se adauga nuca,zaharul,apa si se pun pe

8 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Torturi

NADIA MARIA (Chef de cuisine)

Ce aromat trebuie sa fie ,cu atatea mirodenii fine.Mie nu-mi place orezul cu lapte dar il prepar pentru fiica si sotul meu. Si eu il fac mai moale si pun coji de portocale si de lamaie si nelipsita scortisoara. Iar cand vreau sa il fac mai cremos pun putin praf de budinca de vanilie, asa iese foarte fin si ii da o culoare frumoasa.*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Omleta cu bezea