autor:

Fara foto

» » , Budinci, Dulciuri diverse

Rubarba cu crema custard

Autor: Adina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Marea Britanie


    Reteta postata pe: 04 iulie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Marea Britanie


Reteta postata pe: 04 iulie 2012

Ingrediente
Ingrediente :, , 500 g rubarba, 75 g zahar brun, coaja rasa si zeama de la 1 portocala mare, 1 pliculet de zahar vanilat bourbon, , Crema custard :, , 150 ml de lapte gras, 250 ml smanatana grasa pentru frisca, 50 g zahar tos, 6 galbenusuri mari, 1 plic zahar vanilat bourbon

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare rubarba :

Taiati tulpinile de rubarba fasii scurte si puneti-le intr-o cratita ,impreuna cu zaharul brun,coaja si sucul de la portocala .Adaugati putina apa, vaniliile si puneti cratita la foc mare . Cand lichidul incepe sa clocoteasca, micsorati flacara si lasati cratita la foc mic 10 minute sau pana se fragezeste rubarba . Luati cratita de pe foc si lasati-o sa se raceasca bine.

Intre timp preparati crema custard .

Puneti intr-o cratita cu fundul gros laptele ,smantana ,1 lingura de zahar tos si lasati-le sa dea in clocot . Intre timp , bateti cu un tel galbenusurile si restul de zahar intr-un bol mare, pana obtineti o compozitie omogena si cremoasa.Chiar inainte ca laptele cremos sa dea in clocot ,luati-l deoparte si turnati-l in compozitia de ou cu zahar,amestecand continuu cu telul ; adaugam si vanilia .Strecurati amestecul in cratita si puneti-o la foc mic. Amestecati constant cu o lingura de lemn ,pana cand crema se ingroasa suficient incat sa ramana pe lingura ; nu o tineti prea mult pe foc pentru ca se va inchega.Turnati-o intr-un bol racit si lasati-o sa se raceasca,amestecand din cand in cand, ca sa nu formeze o coaja.
Cand este gata de servire ,introduceti trei sferturi din rubarba racita in crema rece. Puneti o lingura de rubarba in fiecare pahar de servit si turnati deasupra crema de lapte .Adaugati restul de rubarba peste crema si serviti .

Pofta buna la o noua reteta marca Gordon Ramsay ! :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Rubarba cu crema custard" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Papucei

Papucei

Margarina (eu am folosit Unirea) se scoate inainte cu 1-2 ore la temperatura camerei. Margarina

17 voturi    9 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cornuri cu magiun

Cornuri cu magiun

Dizolv drojdia cu: zaharul, o lingurita de faina si 2 linguri lapte.Las 5 mintue sa creasca, incorporez

11 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

    gustoasa, cred !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 iulie 2012

    Reteta de vedeta, minunata! Rubarba e un deliciu in toate preparatele si combinatiile.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente :
  • 500 g rubarba
  • 75 g zahar brun
  • coaja rasa si zeama de la 1 portocala mare
  • 1 pliculet de zahar vanilat bourbon
  • Crema custard :
  • 150 ml de lapte gras
  • 250 ml smanatana grasa pentru frisca
  • 50 g zahar tos
  • 6 galbenusuri mari
  • 1 plic zahar vanilat bourbon

Raporteaza reteta

Retete
de Adina
Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Se spala foarte bine carnea si se pune la fiert in 3-4 litri de apa .Se mai adauga apa fiarta pe

1 vot    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Spaghete cu carne

Spaghete cu carne

Prima data punem carnea la fiert iar apoi o maruntim la robot sau de mana. Tocam ceapa si zdrobim

4 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Flanc cu capsuni

Flanc cu capsuni

Crema: Punem laptele la incalzit impreuna cu vanilia .Frecam galbenusurile cu zahar, amidon si

0 voturi    2 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

gustoasa, cred !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Sarlota