autor:

Sidy

» » , , , Aperitive, Aperitive, Aperitive, Aperitive

Rulada ALEX

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 noiembrie 2009

Ingrediente
5 oua, 100 g unt, 4 linguri faina, 450 ml lapte, 200 g telemea, 200 g cascaval, 70 g masline negre, 2 linguri mustar, 2 linguri smantana, 4 oua fierte, 250 g cabanos, 1 ardei verde, 1 gogosar, 200 g sunca, 1 ceapa rosie, 6 felii cascaval Hockland, patrunjel verde, sare, piper

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 15 min

20 voturi

Mod de preparare

Se pun la topit 50 g unt . Cand este topit adaugam faina si amestecam repede adaugand incet si laptele pina il punem pe tot.Se formeaza un sos pe care il lasam sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit adaugam galbenusurile crude , amestecam si adaugam sare si piper. Albusurile batute spuma le amestecam cu sosul si cu galbenusurile.
Intr-o tava tapetata cu foaie de copt , unsa cu putin unt, punem coca de rulada la copt in cuptorul dinainte incalzit.Lasam sa se coaca pina cand prinde o pojghita aramie deasupra.
Scoatem din tava aluatul si il rulam in hartia de copt , lasandu-l la racit.
Intre timp pregatim umplutura.
Telemeaua si cascavalul il taiem in fasii, maslinele le taiem bucati inlaturand samburii.Adaugam 50 g unt , mustarul, ouale fierte razuite , patrunjelul verde tocat si smantana. Amestecam si punem compozitia pe prima jumatate a ruladei racite, desfacute.
Ardeiul si gogosarul ii taiem fasii.
Pe rulada mai sus de amestecul cu branza asezam sunca , mai sus punem feliile de cascaval.Peste branza asezam cabanosul, rondelele de ceapa rosie si feliile de ardei si gogosar.
Rulam rulada cu grija sa nu se rupa, cat mai strans in hartia de copt apoi intr-un prosop si lasam la frigider de seara pina dimineata cand se poate felia rulada.
Se orneaza cu salata verde si cu rosii.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada ALEX" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Omleta cu ceapa verde

Omleta cu ceapa verde

Intr-o tigaie se pune putin ulei. De la ceapa se taie doar partea verde in bucati mai mici si se

0 voturi    8 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
Omleta la cuptor

Omleta la cuptor

Se separa albusurile de galbenusuri. Se pune cate un varf de cutit de sare si peste galbenusuri,

1 vot    3 comentarii
25 min
Aperitive cu oua

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

    O rulada tare aspectoasa si gustoasa!

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

    Arata minunat!

  • joly-gina

    joly-gina (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2010

    predomina alex peste tot ,pupici

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Grozava prezentarea.Felicitari!

    • Fara foto

      husni , 23 noiembrie 2009

      Aperitiv super ! Combinatia si culorile din mijloc,imi plac mult !Mi-ai amintit de un aperitiv,pe care nu l-am facut de mult;dar aperitivul meu nu e asa colorat ! Bravo !

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

      Foarte bună şi frumoasă rulada aperitiv pentru Alex!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2009

      Multumesc Sidy pentru reteta ! O pregateam si eu in tinerete si nu mai stiam ingredientele E foarte buna si aspectoasa Se poate umple si cu branzica cu marar si chimen

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h 15 min

20 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 100 g unt
  • 4 linguri faina
  • 450 ml lapte
  • 200 g telemea
  • 200 g cascaval
  • 70 g masline negre
  • 2 linguri mustar
  • 2 linguri smantana
  • 4 oua fierte
  • 250 g cabanos
  • 1 ardei verde
  • 1 gogosar
  • 200 g sunca
  • 1 ceapa rosie
  • 6 felii cascaval Hockland
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

O rulada tare aspectoasa si gustoasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Balmos ca la Buzau Balmos ca la Buzau

Se pune la fiert apa cu un praf de sare si un pic de faina de porumb. Cand a fiert, se mai adauga faina pana se formeaza o mamaliga

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Bulete de parmezan Bulete de parmezan

Albusul il bati cu furculita pana cand devine o spuma lejera. Adaugi parmezanul si framanti usor cu mana. In functie de cat de mare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Omleta cu ardei gras