autor:

Sidy

» » , Aperitive, Aperitive

Rulada aperitiv cu branza albastra si sunca

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 noiembrie 2013

Ingrediente
Pentru aluat:, 2 legături pătrunjel proaspăt,, 4 oua, 1 vârf de cuţit cu sare,, 100 g smântână,, 1 vârf de cuţit cu piper negru,, 80 g făină,, 1 linguriță rasă de Praf de copt cu Șofran Dr.Oetker,, 20 g amidon din porumb Gustin Dr.Oetker., , Pentru umplutură:, 70 g brânză albastră ( Roquefort),, 200 g smântână,, 250 g brânză de vaci proaspătă,, 1 vârf de linguriţă de muştar,, 25 g verdeaţă (marar si patrunjel)tocată (proaspete sau congelate),, 1 vârf de cuţit cu sare,, 1 vârf de cuţit cu piper negru,, 4 felii de şuncă

Dificultate: Medie Timp: 1h

29 voturi

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri.
Pentru preparea aluatului se bat spumă albuşurile cu sare,cu mixerul.
Gălbenusurile se amestecă cu smântâna şi cu piperul. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi amidonul.
Compoziţia se încorporează în albuşul spumă, apoi totul se întinde în tava tapetată cu hârtie de copt. Se pun
deasupra frunzele de pătrunjel din loc in loc, apoi se coace aluatul , în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C aproximativ 15 minute, pina cand incepe sa prinda o culoare aramie.
Aluatul copt se asează cu susul în jos ,pe un prosop umezit, dar bine stors, se ruleaza si se lasă să se răcească.
Pentru prepararea umpluturii se amestecă smântâna cu brânza de vaci, brânza cu mucegai albastru Viking( din aceasta am primit eu), muştarul si verdeata tocata marunt. Se condimentează cu sare şi piper.
Dupa ce aluatul s-a racit , se desface din prosop si se întinde amestecul de brânză în asa fel încât grosimea compozitiei să fi e mai subtire spre margini. Se întind apoi feliile de suncă si se rulează longitudinal. Se lasă la rece aproximativ 1 oră, în frigider.
Înainte de servire, rulada se taie felii.
A iesit deosebit de gustoasa si pufoasa, merita sa o faceti de Sarbatori, credeti-ma !
Pofta mare sa aveti !
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada aperitiv cu branza albastra si sunca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Chiftelute de pui cu susan

Chiftelute de pui cu susan

Proces tehnologic de preparare: pieptul de pui se da prin masina de tocat si se amesteca cu ceapa

0 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive cu carne
Hamburgeri

Hamburgeri "home-made"

Sa tot fie - si nu exagerez - vreo 4 ani de cand n-am mai mancat intr-un McDonald's. E drept ca uneori,

13 voturi    1 comentariu
20 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    cri , 04 iunie 2015

    http://retete-de-ava.blogspot.ro/2015/06/rulada-de-migdale-cu-broccoli-keto.html

  • Fara foto

    Aurelia Boncut , 19 ianuarie 2015

    Aveti foarte bune , gustoase si aspectoase retete

  • Fara foto

    Daniela Prisacariu , 14 octombrie 2014

    Imi cer scuze,domnule Pandelea daca va deranjez,dar pe acest site intra persoane interesate de bucatarie si nu stau neaparat sa- si verifice punctuatia,iar "trebe" este un regionalism.

    • Fara foto

      Daniela Prisacariu , 14 octombrie 2014

      Ma dati gata cu retetele voastre!

    • Fara foto

      Smaranda Marcela Ion , 10 decembrie 2013

      suna interesant am sa incerc

    • Fara foto

      Andrada Cristinariu , 10 decembrie 2013

      trebe incercata ???hmmmmm cred ca e buna ......

    • Fara foto

      Mimi Istrate , 17 noiembrie 2013

      vreau sa incerc acest fel ,tentant!

    • Fara foto

      Agata Aida , 15 noiembrie 2013

      delicioasa

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2013

      Vai Sidy cat e de aspectuoasa!

    • Fara foto

      Elena Florescu , 13 noiembrie 2013

      e foarte gustoasa si buna

    • Fara foto

      Petrica Tudor , 13 noiembrie 2013

      Am facut-o si eu si mi-a placut mult! ......dar mai ales invitatilor!

    • Fara foto

      Livia iuscu , 13 noiembrie 2013

      mmmmmmmm......

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2013

      Cred ca este foarte buna

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2013

      hmm,un adevarat rasfat...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

29 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2 legături pătrunjel proaspăt,
  • 4 oua
  • 1 vârf de cuţit cu sare,
  • 100 g smântână,
  • 1 vârf de cuţit cu piper negru,
  • 80 g făină,
  • 1 linguriță rasă de Praf de copt cu Șofran Dr.Oetker,
  • 20 g amidon din porumb Gustin Dr.Oetker.
  • Pentru umplutură:
  • 70 g brânză albastră ( Roquefort),
  • 200 g smântână,
  • 250 g brânză de vaci proaspătă,
  • 1 vârf de linguriţă de muştar,
  • 25 g verdeaţă (marar si patrunjel)tocată (proaspete sau congelate),
  • 1 vârf de cuţit cu sare,
  • 1 vârf de cuţit cu piper negru,
  • 4 felii de şuncă

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

cri

http://retete-de-ava.blogspot.ro/2015/06/rulada-de-migdale-cu-broccoli-keto.html

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Ciupercute umplute cu carne de pui