autor:

Blogul lui Haplea

» » Dulciuri diverse

Rulada cu banane si cocos

Autor: Blogul lui Haplea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Blogul lui Haplea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 iulie 2010

Ingrediente
- 5 ouă, - 8 linguri de zahăr, - un plic praf de copt, - 3 linguri făină, - 100 gr de alune de pădure, - 2 banane, - 50 gr de nucă de cocos, - 100 gr de unt, - zahăr vanilat, - 4 linguri de lapte, - glazură Duo Dr. Oetcker

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

- pisăm alunele de pădure

- se separă albuşurile de gălbenuşuri. Gălbenuşurile se freacă cu cinci linguri de zahăr, plus o linguriţă de apă , apoi se adaugă praful de copt . Frecăm până obţinem o compoziţie.

- albuşurile, plus o lingură de zahăr, se bat spumă

- turnăm albuşurile peste gălbenuşuri şi încorporăm cu o lingură de lemn . Adăugăm trei linguri de făină şi 50 de grame de alune de pădure

- omogenizăm .

- întindem aluatul pe o tavă acoperită cu foaie de copt şi băgăm la cuptor aproximativ 20 de minute, până se rumeneşte.

- preparăm crema de cocos. Punem nuca de cocos într-un bol şi adăugăm 2 linguri de zahăr pudră şi 2 plicuri zahăr vanilat . Adăugăm restul de 50 de grame de alune de pădure , plus un gălbenuş . Într-un ibric, topim untul cu 4 linguri de lapte . Adăugăm compoziţia de nucă de cocos şi alune . Amestecăm.

- scoatem aluatul din cuptor şi întindem peste el crema de cocos. Apoi punem bananele precum în poza 18. Rulăm cât este cald

- facem glazura potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj, iar apoi decorăm rulada

- lăsăm la frigider până se întăreşte glazura şi ... poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu banane si cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Intorsuri

Intorsuri

Este o reteta de desert foarte veche pe care o faceau mai demult oameni saraci, care a inceput sa

8 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars in miniforme

Crema de zahar ars in miniforme

Mai intai punem 1/2 cana zahar cu o lingura de apa pe foc si il caramelizam, cu mare atentie sa nu

5 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2012

    Cred ca e delicioasa!!

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010

    Cred ca-i foarte gustoasa*****

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

    Arata tare bine!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • - 5 ouă
  • - 8 linguri de zahăr
  • - un plic praf de copt
  • - 3 linguri făină
  • - 100 gr de alune de pădure
  • - 2 banane
  • - 50 gr de nucă de cocos
  • - 100 gr de unt
  • - zahăr vanilat
  • - 4 linguri de lapte
  • - glazură Duo Dr. Oetcker

Raporteaza reteta

Retete
de Blogul lui Haplea
Supă cremă de roşii

Supă cremă de roşii

Se curăţă şi se taie legumele. Punem apa şi uleiul într-o oală, la fiert, în care adăugăm

1 vot    3 comentarii
50 min
Spume si creme dulci
Pateuri cu ciocolata si alune

Pateuri cu ciocolata si alune

- tăiem foaia de aluat în 12 dreptunghiuri - punem în mijlocul fiecărui dreptunghi câte o

3 voturi    5 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat cu zmeura si afine

Tort diplomat cu zmeura si afine

- facem 2 plicuri de frişcă cu 300 ml de lapte, conform instrucţiunilor de pe ambalaj - tăiem

1 vot    2 comentarii
2h 10 min
Torturi

Alexandrina (Chef de cuisine)

Cred ca e delicioasa!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Ghivece de primavara