autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Rulada cu ciocolata

Autor: Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 mai 2008

Ingrediente
Pentru crema:, 1 compot de manadarine, 2 linguri cu lichior de portocale, 1/2 baton de vanilie, 100 gr ciocolata menaj, 500 gr smantana pentru frisca pastrata la frigider, 50 gr zahar, Pentru blat:, 4 oua, 125 gr zahar, 1 zahar vanilinat, 75 gr faina, 30 gr cacao, 50 gr amidon

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 15 min

1 vot

Mod de preparare

Mandarinele din compot se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Se pastreaza cate pentru ornat, iar restul se taie bucati si se stropesc cu lichior. Ciocolata se rade, iar frisca se bate cu zaharul si vanilia si se pastreaza la frigider cel putin 3 ore.
Pentru blat, se bat galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilinat si sase linguri de apa rece. Se adauga albusurile batute spuma si faina cernuta cu amidonul si cacaoa. Se amesteca usor si se toarna intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt. Se coace 10 min. la foc potrivit. Se scoate rapid hartia de copt si se aseaza pe un prosop umed. Se unge cu 3/4 din frisca amestecata cu mandarinele marinate in lichior, se presara jumatate din ciocolata si se ruleaza. Se acopera cu o folie de aluminiu si se pune o ora la rece, sa se intareasca. Se taie felii si se orneaza cu frisca, ciocolata si manadarine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Rulada cu crema de ciocolata

Rulada cu crema de ciocolata

Pt blat: -amestecam ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul; -adaugam ulei putin cate

3 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Rulada cu ciocolata

Rulada cu ciocolata

Separi albusurile de galbenusuri,bati spuma albusurile pui zaharul lingura cu lingura si bati pana

7 voturi    2 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru crema:
  • 1 compot de manadarine
  • 2 linguri cu lichior de portocale
  • 1/2 baton de vanilie
  • 100 gr ciocolata menaj
  • 500 gr smantana pentru frisca pastrata la frigider
  • 50 gr zahar
  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 125 gr zahar
  • 1 zahar vanilinat
  • 75 gr faina
  • 30 gr cacao
  • 50 gr amidon

Raporteaza reteta

Retete
de Florentina Ramona Stoian
Spaghetti al pomodoro

Spaghetti al pomodoro

Spaghetele se fireb in apa clocotita cu putina sare 7-8 minute, se scurg bine de apa, se stropesc

11 voturi    8 comentarii
25 min
Paste si pizza
piftie din carne de porc

piftie din carne de porc

Se spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc (daca au par, se pirlesc la flacara).

36 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu carne
icre crap

icre crap

Se fierbe grisul cu apa, astfel incat sa ramana ingrosat. Separat se mixeaza icrele cu ulei, pana

6 voturi    4 comentarii
25 min
Aperitive cu oua
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu pere, mere si morcov