autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Rulada cu ciocolata

Autor: Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 mai 2008

Ingrediente
Pentru crema:, 1 compot de manadarine, 2 linguri cu lichior de portocale, 1/2 baton de vanilie, 100 gr ciocolata menaj, 500 gr smantana pentru frisca pastrata la frigider, 50 gr zahar, Pentru blat:, 4 oua, 125 gr zahar, 1 zahar vanilinat, 75 gr faina, 30 gr cacao, 50 gr amidon

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 15 min

1 vot

Mod de preparare

Mandarinele din compot se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Se pastreaza cate pentru ornat, iar restul se taie bucati si se stropesc cu lichior. Ciocolata se rade, iar frisca se bate cu zaharul si vanilia si se pastreaza la frigider cel putin 3 ore.
Pentru blat, se bat galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilinat si sase linguri de apa rece. Se adauga albusurile batute spuma si faina cernuta cu amidonul si cacaoa. Se amesteca usor si se toarna intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt. Se coace 10 min. la foc potrivit. Se scoate rapid hartia de copt si se aseaza pe un prosop umed. Se unge cu 3/4 din frisca amestecata cu mandarinele marinate in lichior, se presara jumatate din ciocolata si se ruleaza. Se acopera cu o folie de aluminiu si se pune o ora la rece, sa se intareasca. Se taie felii si se orneaza cu frisca, ciocolata si manadarine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Rulada de napolitana cu ciocolata de casa

Rulada de napolitana cu ciocolata de casa

Se fierbe apa cu zaharul pana se leaga siropul. Se trage de-o parte si se adauga untul,pana se topeste,apoi

11 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Rulada de ciocolata cu cafea si alune de padure

Rulada de ciocolata cu cafea si alune de padure

1. Incalzeste cuptorul la 190ᵒC. 2. Pentru prepararea aluatului, aseaza o foaie de copt intr-o

7 voturi    13 comentarii
40 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru crema:
  • 1 compot de manadarine
  • 2 linguri cu lichior de portocale
  • 1/2 baton de vanilie
  • 100 gr ciocolata menaj
  • 500 gr smantana pentru frisca pastrata la frigider
  • 50 gr zahar
  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 125 gr zahar
  • 1 zahar vanilinat
  • 75 gr faina
  • 30 gr cacao
  • 50 gr amidon

Raporteaza reteta

Retete
de Florentina Ramona Stoian
Spaghetti al pomodoro

Spaghetti al pomodoro

Spaghetele se fireb in apa clocotita cu putina sare 7-8 minute, se scurg bine de apa, se stropesc

11 voturi    8 comentarii
25 min
Paste si pizza
piftie din carne de porc

piftie din carne de porc

Se spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc (daca au par, se pirlesc la flacara).

36 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu carne
icre crap

icre crap

Se fierbe grisul cu apa, astfel incat sa ramana ingrosat. Separat se mixeaza icrele cu ulei, pana

6 voturi    4 comentarii
25 min
Aperitive cu oua
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
"Um Ali"-Prajitura "Mama lui Ali"