Rulada cu ciocolata

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru crema:
  • 1 compot de manadarine
  • 2 linguri cu lichior de portocale
  • 1/2 baton de vanilie
  • 100 gr ciocolata menaj
  • 500 gr smantana pentru frisca pastrata la frigider
  • 50 gr zahar
  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 125 gr zahar
  • 1 zahar vanilinat
  • 75 gr faina
  • 30 gr cacao
  • 50 gr amidon

Mod de preparare

Mandarinele din compot se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Se pastreaza cate pentru ornat, iar restul se taie bucati si se stropesc cu lichior. Ciocolata se rade, iar frisca se bate cu zaharul si vanilia si se pastreaza la frigider cel putin 3 ore.

Pentru blat, se bat galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilinat si sase linguri de apa rece. Se adauga albusurile batute spuma si faina cernuta cu amidonul si cacaoa. Se amesteca usor si se toarna intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt. Se coace 10 min. la foc potrivit. Se scoate rapid hartia de copt si se aseaza pe un prosop umed. Se unge cu 3/4 din frisca amestecata cu mandarinele marinate in lichior, se presara jumatate din ciocolata si se ruleaza. Se acopera cu o folie de aluminiu si se pune o ora la rece, sa se intareasca. Se taie felii si se orneaza cu frisca, ciocolata si manadarine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise