autor:

Sidy

» » , , Aperitive, Aperitive, Aperitive

Rulada cu creier

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 ianuarie 2010

Ingrediente
70 g faina, 70 g unt, 350 ml lapte, 6 oua, 1 pachet branza Ementaler, 100 g sunca Praga, 200 g creier, 1 ceapa, ardei gras( mai multe culori), 2 linguri ulei

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

39 voturi

Mod de preparare

Creierul se tine 20 minute in apa rece apoi se curata de pielite. Ceapa se taie solzisori , se caleste in ulei se adauga apoi creierul , piper si se caleste pina creierul se albeste. Se adauga la sfarsit sare si doua oua batute. Mai amestecam de cateva ori pina se intaresc ouale. Dam creierul la rece.
Se face o rulada din untul care se pune la topit cu faina si se adauga laptele cite putin avand grija sa nu se faca cocoloase.
Patru albusuri le batem spuma. Galbenusurile le adaugam la compozitia de pe foc.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt punem rulada la cuptorul dinainte incalzit, sa se coaca. Cand este gata, asa calda o rulam in hartia de copt si o lasam sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit o intindem pe masa si adaugam feliile de sunca, branza, ardeiul taiat feliute si tocanita de creier.Rulam cat de strans se poate si punem rulada la rece cateva ore( preferabil de seara pina a doua zi) apoi se taie felii ,se pune pe platou si se orneaza.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu creier" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Oua umplute 2

Oua umplute 2

Se fierb ouale tare, se decojesc, se taie in jumatate pe lungime si scoatem galbenusurile. Intre

14 voturi    12 comentarii
50 min
Aperitive cu oua
Frittata cu paste si legume

Frittata cu paste si legume

Reteta am gasit-o pe blogul Violetei. Scurgem ciupercile din conserva si le trecem printr-un jet

3 voturi    2 comentarii
45 min
Aperitive cu oua

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 24 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    dantes (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2015

    Foarte bun,am sa incerc si eu

  • Bogdan Heihal

    Bogdan Heihal (Chef de cuisine) , 12 decembrie 2014

    Super bună! O încerc și eu !

  • doina

    doina (Chef de cuisine) , 10 august 2010

    Noua ne place creierul, asa ca ma tenteaza aceasta reteta. Multumesc pentru postare!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Foarte gustoasa!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      O bunatate !

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      cred ca este buna am sa incerc si eu.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      Excelenta rulada din toate punctele de vedere...

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      minunat sidy felicitari !

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

      Imi place foarte mult cum arata!Felicitari!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2010

      Un aspect si un gust deosebit!

    • Fara foto

      anton lucia , 28 martie 2010

      arata foarte bine, chiar cautam o reteta de rulada cu creier

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 martie 2010

      Foarte buna! Nemaipomenita si foarte aspectoasa!

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 06 februarie 2010

      ce super arata

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Când am văzut pozele, acui e rulada asta aşa tentantă? Dar cred că puteam să ghicesc din prima!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Arata bine, cred ca e o bunatate.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Arata super bine...Felicitari...

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

      cred ca e foarte bun .De aspectos ce sa mai spun .Felicitari Sidy

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

      foarte interesanta reteta o sa o incerc si eu

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

      Arata superb, sunt sigur ca e si delicioasa aceasta rulada-aperitiv. Oricum, e de mare efect la o masa festiva. Felicitari!

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      Pare f. buna.Felicitari! Reteta o salvez.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Un deliciu,arata foarte bine.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Foarte buna prezentarea.O sa o testez cit de repede. Felicitari

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Delicata rulada ta Sidy. Mmmm

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

      Arata foarte bine!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

39 voturi

Ingrediente

  • 70 g faina
  • 70 g unt
  • 350 ml lapte
  • 6 oua
  • 1 pachet branza Ementaler
  • 100 g sunca Praga
  • 200 g creier
  • 1 ceapa
  • ardei gras( mai multe culori)
  • 2 linguri ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

dantes (Chef de cuisine)

Foarte bun,am sa incerc si eu

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Tarta morarului Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Mamaliga cu branza a la Oswaldo