autor:

Sidy

» » , , Aperitive, Aperitive, Aperitive

Rulada cu creier

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 ianuarie 2010

Ingrediente
70 g faina, 70 g unt, 350 ml lapte, 6 oua, 1 pachet branza Ementaler, 100 g sunca Praga, 200 g creier, 1 ceapa, ardei gras( mai multe culori), 2 linguri ulei

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

39 voturi

Mod de preparare

Creierul se tine 20 minute in apa rece apoi se curata de pielite. Ceapa se taie solzisori , se caleste in ulei se adauga apoi creierul , piper si se caleste pina creierul se albeste. Se adauga la sfarsit sare si doua oua batute. Mai amestecam de cateva ori pina se intaresc ouale. Dam creierul la rece.
Se face o rulada din untul care se pune la topit cu faina si se adauga laptele cite putin avand grija sa nu se faca cocoloase.
Patru albusuri le batem spuma. Galbenusurile le adaugam la compozitia de pe foc.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt punem rulada la cuptorul dinainte incalzit, sa se coaca. Cand este gata, asa calda o rulam in hartia de copt si o lasam sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit o intindem pe masa si adaugam feliile de sunca, branza, ardeiul taiat feliute si tocanita de creier.Rulam cat de strans se poate si punem rulada la rece cateva ore( preferabil de seara pina a doua zi) apoi se taie felii ,se pune pe platou si se orneaza.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu creier" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Omleta cu legume si jambon

Omleta cu legume si jambon

Reteta este pentru doua portii.Cartoful se curata si se fierbe in apa cu un praf de sare cca 15 min.Ardeiul

26 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
Aperitiv ornamental  2

Aperitiv ornamental 2

Mod de preparare: Se feliaza salmul(de care doriti)se taie rosile in forma de floare se taie si cascavalul

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive cu oua

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 24 comentarii

  • dantes (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2015

    Foarte bun,am sa incerc si eu

  • Bogdan Heihal

    Bogdan Heihal (Chef de cuisine) , 12 decembrie 2014

    Super bună! O încerc și eu !

  • doina

    doina (Chef de cuisine) , 10 august 2010

    Noua ne place creierul, asa ca ma tenteaza aceasta reteta. Multumesc pentru postare!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Foarte gustoasa!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      O bunatate !

    • Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      cred ca este buna am sa incerc si eu.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      Excelenta rulada din toate punctele de vedere...

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      minunat sidy felicitari !

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

      Imi place foarte mult cum arata!Felicitari!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2010

      Un aspect si un gust deosebit!

    • anton lucia , 28 martie 2010

      arata foarte bine, chiar cautam o reteta de rulada cu creier

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 martie 2010

      Foarte buna! Nemaipomenita si foarte aspectoasa!

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 06 februarie 2010

      ce super arata

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Când am văzut pozele, acui e rulada asta aşa tentantă? Dar cred că puteam să ghicesc din prima!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Arata bine, cred ca e o bunatate.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Arata super bine...Felicitari...

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

      cred ca e foarte bun .De aspectos ce sa mai spun .Felicitari Sidy

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

      foarte interesanta reteta o sa o incerc si eu

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

      Arata superb, sunt sigur ca e si delicioasa aceasta rulada-aperitiv. Oricum, e de mare efect la o masa festiva. Felicitari!

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      Pare f. buna.Felicitari! Reteta o salvez.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Un deliciu,arata foarte bine.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Foarte buna prezentarea.O sa o testez cit de repede. Felicitari

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Delicata rulada ta Sidy. Mmmm

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

      Arata foarte bine!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

39 voturi

Ingrediente

  • 70 g faina
  • 70 g unt
  • 350 ml lapte
  • 6 oua
  • 1 pachet branza Ementaler
  • 100 g sunca Praga
  • 200 g creier
  • 1 ceapa
  • ardei gras( mai multe culori)
  • 2 linguri ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

234 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

29 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

dantes (Chef de cuisine)

Foarte bun,am sa incerc si eu

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Oua ochiuri in paine toast Oua ochiuri in paine toast

Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se decupeaza feliile de paine toast, in asa fel incat sa se pastreze coaja intacta. Se asaza cojile

3 voturi    0 comentarii
10 min
Aperitive
Omleta cu dragoste...de dieta Omleta cu dragoste...de dieta

Speli bine ouale, apoi le bati impreuna cu condimentele. Rucola o speli si o rupi bucatele. Mozzarella o tai in jumatati. Ardeiul

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive
Oua umplute cu pasta de sunca