autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Rulada cu crema de cacao

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii:, * 4 oua,, * 100 g zahar,, * 150 g faina,, * 300 ml apa,, * 100 ml ulei., Crema:, * 150 g unt,, * 150 g zahar,, * 50 ml apa,, * 1 g sare de lamiie,, * zahar vanilat,, * 20 g cacao,, * 5 ml rom., Glazura:, * 150 g ciocolata,, * 25 ml ulei.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

18 voturi

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se bat cu telul, intr-un vas, impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar, pina ce spumeaza. Separat se bat albusurile, adaugind restul de zahar in timpul baterii, sub forma de ploaie, pina ce spumeaza. Se amesteca compozitia de albusuri cu galbenusurile, se adauga faina in forma de ploaie, apoi apa, continuindu-se amestecul, dupa care se pune si uleiul. Se pregatesc tavile de copt, se ung cu ulei si se tapeteaza pe toata suprafata cu hirtie alba. Compozitia omogenizata se toarna in tavi, in grosime de 1/2 cm, care se introduc la cuptor, la o temperatura moderata. Dupa coacere, se prafuiesc foile cu faina si se scot din tavi fara a se dezlipi hirtia, pina la intrebuintare. Zaharul si apa prevazute in reteta se pun intr-un vas curat si se fierb pina ce se forrneaza un sirop bine legat. In timpul fierberii se curata vasul pe margini cu apa rece, cu ajutorul unei cirpe albe, curate, pentru a nu se lipi siropul de vas (zaharisi). Cind este gata legat, siropul se raceste. Separat se freaca untul si se adauga siropul racit, amestecind pina ce se incorporeaza siropul, apoi se pun celelalte componente: cacaua, romul, vanilia, sarea de lamiie si se omogenizeaza bine compozitia. Ciocolata se taie in bucati si se pune intr-un vas la topit, amestecind continuu. Cind s-a topit (alifiat) se da la o parte si se adauga uleiul, amestecind bine compozitia cu o paleta sau cu o lingura. Se continua racirea intr-un vas cu apa rece pina ce compozitia incepe sa se ingroasa. Foile de rulada se desprind de pe hirtie si se umplu cu crema, apoi se ruleaza si se introduc la frigider pentru cca 2 ore. Se scot rulourile din frigider, se glaseaza cu ciocolata si se introduc din nou la frigider pentru intarirea glazurii. La servire se portioneaza cu un cutit care are lama subtire, udata cu apa rece, pentru a nu se lipi. In crema se pot adauga si fructe din compot, care se vor taia în forma de cuburi mici, se vor scurge bine de zeama si se vor zvinta prin tamponare cu un prosop curat. Glazura de ciocolata se poate inlocui cu 300 g miez de nuca care se caleste la cuptor si se marunteste cu masina de tocat nuci sau manual, apoi se amesteca cu 100 g zahar care a fost ars fara apa (caramelizat). Cu aceasta compozitie omogenizata se presara rulada si se introduce la frigider. Se mai poate decora cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de cacao" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
rulada cu crema untoasa de cacao

rulada cu crema untoasa de cacao

preparare: ouale spalate bine si sterse , se sparg si se se separa albusul de galbenus in 2 vase

5 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Rulada cu crema de vanilie si crema de cacao

Rulada cu crema de vanilie si crema de cacao

Incingem cuptorul la 180 de grade si tapetam o tava de la aragaz cu hartie de copt. Apoi separam

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

18 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii:
  • * 4 oua,
  • * 100 g zahar,
  • * 150 g faina,
  • * 300 ml apa,
  • * 100 ml ulei.
  • Crema:
  • * 150 g unt,
  • * 150 g zahar,
  • * 50 ml apa,
  • * 1 g sare de lamiie,
  • * zahar vanilat,
  • * 20 g cacao,
  • * 5 ml rom.
  • Glazura:
  • * 150 g ciocolata,
  • * 25 ml ulei.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu finetti, frisca si topping