autor:

gheli1

» » Dulciuri diverse

Rulada cu crema de lamaie

Autor: gheli1 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 aprilie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gheli1 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 aprilie 2012

Ingrediente
foaia de rulada:, 4 oua, 3 linguri de apa calduta, 125 gr zahar, 75 gr faina, 50 gr amidon, 1 plic de vanilie, 1 lingura suc de lamaie alimentar, coaja rasa de pe 1 lamaie, , crema:, 500 gr frisca lichida, 6 foi de gelatina, sucul din 3 lamai, razatura de pe 1 lamaie, 125 gr zahar, 1 lingura suc de lamaie alimentar

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

pentru foaie:

-ouale le saparam, batem albusurile cu putin din zaharul foii adaugam galbenusurile,apa,zaharul,sucul de lamaie si razatura de lamaie, ultimul aagaugam amidonul si faina.

-se intinde pe o foaie de copt o foaie dreptunghiulara compozitia rezultata cu ajutorul unui cutit,se coace 10 minute la 160 grade,cuptor preancalzit,bineanteles.

-se pregateste un servet de bucatarie de dimensiunile foii de rulada ,prasarand zahar tos si zahar pudra pe suprafata servetului ca sa asezam foaia pe el imediat ce scoatem din cuptor, rulam servetul cu foaia impreuna cat e inca cald pana se obtine un cilindru

- lasim sa se raceasca 15 minute



crema:

-batem frisca si dam pe frigider

- punem foile de gelatina in apa pana se inmoaie

- strecuram gelatinele de apa si le punem intr-o craticioara pe un foc mic sa se topeasca,cum s-a topit le tragem de pe foc sa nu le ardem si adaugam sucul de lamaie,razatura,zaharul,2 linguri din frisca ce am pus la frigider,amestecam si se toarna toata compozitia pe frisca si se amesteca.

- se tine 10 minute la frigider si se deschide foaia ce avem rulata in servet se pune crema pe toata suprafata foii si se ruleaza din nou in forma de cilindru.

-se presara cu zahar pudra suprafata si se mentine la frigider pana se consuma de membrii familiei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Rulada cu crema de lamaie si branza

Rulada cu crema de lamaie si branza

Blatul: Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana

0 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Rulada cu banane si crema de lamaie

Rulada cu banane si crema de lamaie

Separam ouale, batem albusurile spuma,apoi adaugam 6 linguri zahar si batem in continuare,cand am

4 voturi    5 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • foaia de rulada:
  • 4 oua
  • 3 linguri de apa calduta
  • 125 gr zahar
  • 75 gr faina
  • 50 gr amidon
  • 1 plic de vanilie
  • 1 lingura suc de lamaie alimentar
  • coaja rasa de pe 1 lamaie
  • crema:
  • 500 gr frisca lichida
  • 6 foi de gelatina
  • sucul din 3 lamai
  • razatura de pe 1 lamaie
  • 125 gr zahar
  • 1 lingura suc de lamaie alimentar

Raporteaza reteta

Retete
de gheli1
Strudel cu mere impletit

Strudel cu mere impletit

-se face un aluat din ingredientele din reteta in afara de unt+faina -se pune la frigider 30 minute -se

2 voturi    0 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Se framanta un aluat din toate componentele,ultimul va fi untul care trebuie taiat in felii asa inghetat

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse
Choux a la creme

Choux a la creme

Pentru aluat se pun la fiert toate componentele in afara de oua si faina. faina se adauga toata

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Bilute cu cocos