Rulada cu crema de zmeura

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 16 felii): Pentru aluatul de blat - 4 oua mijlocii,
  • 2 linguri apa calduta,
  • 125 g zahar,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 125 g faina.
  • Pentru umplutura - 400 g zmeura,
  • 150 g smantana groasa,
  • 150 g iaurt,
  • 75 g zahar pudra,
  • 5 foi gelatina alba,
  • 2 linguri lichior (de zmeura, coacaze etc.),
  • 1 albus,
  • 200 ml frisca batuta,
  • 1-2 linguri zahar pudra.

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 200 grade. Se bat spuma ouale cu apa calduta si se incorporeaza - putin cate putin - zaharul tos, cel vanilat si, la sfarsit, faina. · Aluatul astfel obtinut se intinde pe o tava tapetata cu hartie pentru copt si se coace 12-15 minute. Se scoate din cuptor, se rastoarna imediat pe un servet, peste care s-a presarat zahar, se uda hartia de pe blat cu putina apa si se indeparteaza usor. Se acopera blatul cu un alt servet umezit si se lasa sa se raceasca. ¸ Se spala zmeura si se zvanta. Din 150 g de zmeura se face un piure, in care se incorporeaza iaurtul si smantana. Gelatina inmuiata in apa rece se dizolva in lichiorul incalzit, se adauga 2 linguri de piure si apoi se amesteca cu restul compozitiei. Se incorporeaza frisca si albusul batut spuma, se pune la rece si se lasa pana incepe sa se inchege. Se intinde crema peste aluatul de blat, se presara ici-colo zmeura ramasa, se ruleaza blatul cu ajutorul servetului. Se aseaza rulada cu “lipitura” in jos pe un platou, se tine 3 ore la frigider si inainte de a o servi se pudreaza cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise