autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Rulada cu crema de zmeura

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 16 felii): Pentru aluatul de blat - 4 oua mijlocii, , 2 linguri apa calduta, , 125 g zahar, , 1 plic zahar vanilat, , 125 g faina., Pentru umplutura - 400 g zmeura, , 150 g smantana groasa, , 150 g iaurt, , 75 g zahar pudra,, 5 foi gelatina alba,, 2 linguri lichior (de zmeura, coacaze etc.), , 1 albus,, 200 ml frisca batuta, , 1-2 linguri zahar pudra.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 200 grade. Se bat spuma ouale cu apa calduta si se incorporeaza - putin cate putin - zaharul tos, cel vanilat si, la sfarsit, faina. · Aluatul astfel obtinut se intinde pe o tava tapetata cu hartie pentru copt si se coace 12-15 minute. Se scoate din cuptor, se rastoarna imediat pe un servet, peste care s-a presarat zahar, se uda hartia de pe blat cu putina apa si se indeparteaza usor. Se acopera blatul cu un alt servet umezit si se lasa sa se raceasca. ¸ Se spala zmeura si se zvanta. Din 150 g de zmeura se face un piure, in care se incorporeaza iaurtul si smantana. Gelatina inmuiata in apa rece se dizolva in lichiorul incalzit, se adauga 2 linguri de piure si apoi se amesteca cu restul compozitiei. Se incorporeaza frisca si albusul batut spuma, se pune la rece si se lasa pana incepe sa se inchege. Se intinde crema peste aluatul de blat, se presara ici-colo zmeura ramasa, se ruleaza blatul cu ajutorul servetului. Se aseaza rulada cu “lipitura” in jos pe un platou, se tine 3 ore la frigider si inainte de a o servi se pudreaza cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de zmeura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Rulada din biscuiti cu crema fina de branza si zmeura

Rulada din biscuiti cu crema fina de branza si zmeura

1.Se dau biscuitii la robot,apoi se framanta bine cu margarina topita si amestecata cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Tartă  răsturnată (cu mere şi gutuie)

Tartă răsturnată (cu mere şi gutuie)

Aluat sfărâmat: Amestecă 100 g de unt moale cu 200 g de făină şi puţină sare. Adaugă puţină

5 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 16 felii): Pentru aluatul de blat - 4 oua mijlocii
  • 2 linguri apa calduta
  • 125 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 125 g faina.
  • Pentru umplutura - 400 g zmeura
  • 150 g smantana groasa
  • 150 g iaurt
  • 75 g zahar pudra,
  • 5 foi gelatina alba,
  • 2 linguri lichior (de zmeura
  • coacaze etc.)
  • 1 albus,
  • 200 ml frisca batuta
  • 1-2 linguri zahar pudra.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Lapte de pasare