Rulada cu crema diplomat de cacao

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Rulada cu crema diplomat de cacao

Ingrediente

  • Pentru rulada: 5 oua, 100g. zahar, 5 linguri ulei, 250g. faina, un praf de sare. 2 plicuri zahar vanilat.
  • Pentru crema diplomat: 2.oua, 150g. zahar, 2 linguri cacao, 25g. gelatina alba, 75 ml. apa rece, un praf de sare, 2 plicuri zahar vanilat. o cutie .de 200g. frisca Hulala, coaja de portocala pentru prajituri.
  • Pentru ornat:un plic de glazura \"Decor\"-Dr.Oetker, un praf de cacao.

Mod de preparare

Rulada:

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga

zaharul in ploaie,se pun galbenusurile, uleiul si in final faina cernuta amestecand usor de jos in sus cu o lingura. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor cca 25 minute la 180grade. Se scoate pe un prosop ud, se ruleaza si se da la rece.

Crema:

Se inmoaie geletina in apa. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si 75g.zahar. Pe baie de abur se pun la foc pentru 8 minute - 50g. zahar, 2 galbenusuri, cacaoa si geletina dizolvata. Se amesteca continuu.O lasam la racit in apa rece amestecand in continuare. Aceasta compozitie se amesteca mai intai cu albusul spuma, apoi intreaga compozitie cu frisca batuta. Se lucreaza cu lingura, amestecand usor. In final se pun cojile de portocala.

Se desface rulada din prosopul umed, se umple cu aceasta crema, se ruleaza si se da la rece pentru 1/2 ora. Se orneaza rulada cu glazura si se cerne un pic de cacao deasupra.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise