autor:

lucica mihaila

» » Dulciuri diverse

Rulada cu crema diplomat de cacao

Autor: lucica mihaila (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lucica mihaila (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 decembrie 2009

Ingrediente
Pentru rulada: 5 oua, 100g. zahar, 5 linguri ulei, 250g. faina, un praf de sare. 2 plicuri zahar vanilat., , Pentru crema diplomat: 2.oua, 150g. zahar, 2 linguri cacao, 25g. gelatina alba, 75 ml. apa rece, un praf de sare, 2 plicuri zahar vanilat. o cutie .de 200g. frisca Hulala, coaja de portocala pentru prajituri., , Pentru ornat:un plic de glazura "Decor"-Dr.Oetker, un praf de cacao.

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Rulada:
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga
zaharul in ploaie,se pun galbenusurile, uleiul si in final faina cernuta amestecand usor de jos in sus cu o lingura. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor cca 25 minute la 180grade. Se scoate pe un prosop ud, se ruleaza si se da la rece.
Crema:
Se inmoaie geletina in apa. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si 75g.zahar. Pe baie de abur se pun la foc pentru 8 minute - 50g. zahar, 2 galbenusuri, cacaoa si geletina dizolvata. Se amesteca continuu.O lasam la racit in apa rece amestecand in continuare. Aceasta compozitie se amesteca mai intai cu albusul spuma, apoi intreaga compozitie cu frisca batuta. Se lucreaza cu lingura, amestecand usor. In final se pun cojile de portocala.
Se desface rulada din prosopul umed, se umple cu aceasta crema, se ruleaza si se da la rece pentru 1/2 ora. Se orneaza rulada cu glazura si se cerne un pic de cacao deasupra.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema diplomat de cacao" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Galusti cu gem

Galusti cu gem

Se pun cartofii la fiert cu tot cu coaja .Se curata apoi si se paseaza cat sunt calzi.Se amesteca

15 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Rafaelo

Rafaelo

Untul se lasa 20-30 min la temperatura camerei ca sa se inmoaie iar apoi se freaca impreuna cu zaharul

2 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2009

    Superba prezentarea,foarte clara,iar rulada este apetisanta rau.Nota 10 cu felicitari.

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2009

    e frumos colorata si cred ca e buna!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2009

    Arată foarte bine!

    • IONELA

      IONELA (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

      Si eu vreau Monik sa imi prepare cineva o rulada mai ares ca arata super bine macar acum in prag de sarbatori

    • Fara foto

      monik , 10 decembrie 2009

      Vreau sa-mi faca si mie cineva!

    • Fara foto

      nona , 10 decembrie 2009

      Am mancat-o toata!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2009

      Felicitari!

    • Fara foto

      valentina ionita , 04 decembrie 2009

      Un deliciu si in plus arata super bine...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • Pentru rulada: 5 oua
  • 100g. zahar
  • 5 linguri ulei
  • 250g. faina
  • un praf de sare. 2 plicuri zahar vanilat.
  • Pentru crema diplomat: 2.oua
  • 150g. zahar
  • 2 linguri cacao
  • 25g. gelatina alba
  • 75 ml. apa rece
  • un praf de sare
  • 2 plicuri zahar vanilat. o cutie .de 200g. frisca Hulala
  • coaja de portocala pentru prajituri.
  • Pentru ornat:un plic de glazura "Decor"-Dr.Oetker
  • un praf de cacao.

Raporteaza reteta

Retete
de lucica mihaila
Dulceata de soc

Dulceata de soc

Se pune la foc apa cu zaharul. Spalam bobitele de soc si le punem la scurs intr-o strecuratoare.

14 voturi    17 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Papricas cu piept de pui

Papricas cu piept de pui

In uleiul incins se caleste carnea taiata cubulete. Se pune o lingurita de boia dulce si un varf

11 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Cornata

Cornata

Se pun la macerat fructele de coarne cu zaharul. Se pastreaza in camara timp de trei saptamani

23 voturi    6 comentarii
30 min
Cocktailuri si lichioruri

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Superba prezentarea,foarte clara,iar rulada este apetisanta rau.Nota 10 cu felicitari.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu capsiuni