Rulada:
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga
zaharul in ploaie,se pun galbenusurile, uleiul si in final faina cernuta amestecand usor de jos in sus cu o lingura. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor cca 25 minute la 180grade. Se scoate pe un prosop ud, se ruleaza si se da la rece.
Crema:
Se inmoaie geletina in apa. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si 75g.zahar. Pe baie de abur se pun la foc pentru 8 minute - 50g. zahar, 2 galbenusuri, cacaoa si geletina dizolvata. Se amesteca continuu.O lasam la racit in apa rece amestecand in continuare. Aceasta compozitie se amesteca mai intai cu albusul spuma, apoi intreaga compozitie cu frisca batuta. Se lucreaza cu lingura, amestecand usor. In final se pun cojile de portocala.
Se desface rulada din prosopul umed, se umple cu aceasta crema, se ruleaza si se da la rece pentru 1/2 ora. Se orneaza rulada cu glazura si se cerne un pic de cacao deasupra.
Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii