autor:

tania

» » , Retete de Pasti, Prajituri

Rulada cu frisca, banane si kiwi

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 mai 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 mai 2019

Ingrediente
Pentru foaia de rulada, , 4 oua, , 130 g zahar, , 120 g faina, , 1 lingurita praf de copt, , 1 lingurita extract de vanilie, , 25 g amidon, , 40 ml lapte, , 20 ml ulei, , praf de sare, , , , Pentru umplutura, , 500 ml frisca(crema lichida dulce), , 4 banane coapte, , 4 kiwi, , 1 intaritor de frisca

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Rulada cu fructe proaspete si frisca este prajitura in fata careia nimeni nu ar putea rezista prea mult. Este aromata, racoroasa si usoara, care merge foarte bine dupa o masa bogata, deci o poti servi cu incredere. De aceea eu am facut-o de Pasti si chiar v-o recomand in astfel de ocazii.



Foaia de rulada se pregateste destul de repede, este pufoasa si elastica, iar umplutura "frisca", se pregateste „la rece”, fara gatire, fara unt sau oua si e chiar perfecta pentru orice tip de tort sau prajituri. In maxim 10 minute este gata!



Daca dorim sa obtinem o crema perfecta vom folosi fie gelatina fie intaritor de frisca. Acum trecem la prepararea blatului:



Mai intai vom pregati tava in care vom coace foaia de rulada, pe care o vom tapeta cu hartie de copt. Pentru blat vom face o compozitie aproape clasica, ca cea de pandispan. Galbenusurile, care au fost lasate la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul si extractul de vanilie, pana cand compozitia isi dubleaza volumul si capata o culoare albicioasa. Amestecam laptele cu uleiul si il vom turna peste galbenusuri si vom mixa pana se omogenizeaza compozitia. Faina o vom amesteca cu praful de copt, sarea si amidonul, apoi le vom cerne peste compozitia de galbenusuri in doua reprize, vom incorpora cu o paleta de silicon, prin miscari largi de sus in jos, pentru a fi bine aerisita compozitia. La sfarsit vom mixa albusurile pana devin ca o crema, apoi le vom adauga aluatului nostru, tot in doua reprize cu ajutorul unei spatule, folosind aceeasi metoda de mai sus. Compozitia o vom turna in tava, nivelandu-se usor pentru a obtine o foaie dreapta. Se va coace in cuptorul preinacalzit la 180 de grade, cca. 25-30 minute(eu am folosit o tava cu dimensiunile 28x37cm). Sa aveti grija sa nu lasati foaia sa se usuce pe margini doarece se va rula mai greu si se poate rupe. Dupa coacere lasati foaia la racorit 2-3 minute apoi o rulati cu tot cu hartie de copt. Trebuie sa se raceasca complet inainte de umplere. Crema, dupa cum v-am amintit mai sus este o crema la rece si nu necesita prea mult timp la prepararea ei. Turnam in bolul de la mixer crema, vanilia si intaritorul de frisca. Mixam bine pana devine pufoasa si ferma. Dupa ce s-a racit complet foaia de rulada, o derulam de pe foaia de copt, apoi vom pune crema de frisca intr-un strat nu prea gros, o intindem pe toata suprafata, lasand pe una din laturile mai mari o margine de 2 cm neacoperita cu crema, iar pe mijloc vom pune fructele, aranjate cat mai uniform; bananele le vom taia in jumatate pe lungime, iar kiwi le vom felia in 3sau 4 bucati, in functie de marime. Rulam incet foia de rulada cu frisca si fructe, cat mai strans, spre marginea lasata neacoperita de crema. O “imbracam” in folie alimentara si o punem in frigider pentru minim o ora. Dupa ce s-a intarit crema ne vom ocupa de ornarea ruladei, fie o vom pudra cu zahar si orna cu fructe, fie o imbracam in frisca si orna dupa preferinta, apoi o putem felia.



Noi nu prea am avut rabdare sa asteptam sa se raceasca, asa ca am taiat-o imediat. Desigur, daca o vom lasa cateva ore la frigider se va taia mult mai usor si perfect, deoarece foaia absoarbe din umplutura si se inmoaie.



Este o rulada delicioasa si racoroasa, deci numai potrivita pentru sezoanele primavara-vara..!



Va doresc : Pofta buna!



Specific: Romania
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu frisca, banane si kiwi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Rulada din fleica de porc, cu carne tocata

Rulada din fleica de porc, cu carne tocata

Reţeta aceasta am pregatit-o de Paşte. Am mai spus că îmi place foarte mult să pregătesc

1 vot    0 comentarii
6h 20 min
Retete de Pasti
Rulada invelita in bacon

Rulada invelita in bacon

Punem intr-un vas carnea tocata de vita si de porc, peste carne adaugam 3 oua crude, patrunjelul

12 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru foaia de rulada
  • 4 oua
  • 130 g zahar
  • 120 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 25 g amidon
  • 40 ml lapte
  • 20 ml ulei
  • praf de sare
  • Pentru umplutura
  • 500 ml frisca(crema lichida dulce)
  • 4 banane coapte
  • 4 kiwi
  • 1 intaritor de frisca

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

1 vot    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    2 comentarii
35 min
Aperitive
BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

Mod de preparare BAME CU CARNE DE VITA Carnea de vita se spala si se portioneaza. Ceapa se curata,

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Cotlete cu sos de mustar si rosii cherry Cotlete cu sos de mustar si rosii cherry

Se pune untul la topit in tigaia de fonta. Se inteapa usor cotletele cu varful la cutit pe ambele parti, astfel untul va patrunde

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Rulada cu crema de vanilie, mac si cirese confiate Rulada cu crema de vanilie, mac si cirese confiate

Preparare foaie rulada : Se separa ouale.Se bat albusurile cu zaharul si un varf de cutit de sare pana se dubleaza in volum. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Retete de Pasti
Pulpa de miel perfecta