Separi albusurile de galbenusuri.Freci galbenusurile cu sarea.Bati albusurile spuma,pui zaharul lingura cu lingura si bati pana se intareste bezeaua.Adaugi treptat galbenusurile si, alternativ,faina si uleiul,amestecand usor ,de jos in sus,cu o lingura de lemn.Torni compozitia intr-o tava mare (sau in doua mici), tapetata cu hartie de copt si coci blatul in cuptorul preincalzit,la foc mijlociu,timp de 15-20 minute.Rastorni blatul pe un servet umed si indepartezi hartia.Rulezi blatul impreuna cu servetul.Bati frisca ,derulezi blatul racit,intinzi jumatate din frisca lasand margine libera de 3-4 cm,presari kiwi si rulezi din nou.Decorezi rulada cu frisca ramasa si dai la rece pentru 2-3 ore.
Pentru decor:
Topesti ciocolata ,apoi iti confectionezi un cornet din hartie de copt cu orificiul mic,pe care il umpli cu ciocolata topita si il strangi la capat.dai contur la fulgii de migdale si dai la frigider.
Pui cate-o bomboana pe rulada, si imprejur fulgi de migdale.Aceste floricele din fulgi de migdale puteti decora torturi,rulade,creme .......

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii