autor:

maria mihalache

» » Prajituri

Rulada cu fructe confiate

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2010

Ingrediente
.700 g faina, .250 g zahar pudra, .250 g unt, .500 g branza de vaci, .6 oua, .1 praf de copt, .esenta de vanilie, .coaja rasa de la o lamaie, .200 g stafide, .200 g cirese glasate, .200 g caise confiate, .cacao, .zahar pudra cu aroma de vanilie

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Untul se freaca spuma cu zaharul pudra.Se adauga pe rand ouale, branza de vaci, coaja rasa de lamaie si cateva picaturi esenta de vanilie.Se amesteca bine.Praful de copt se amesteca cu faina si apoi cu compozitia de mai sus.Trebuie sa se formeze un aluat omogen, cu consistenta dar nu vartos.Aluatul se imparte in doua(vor rezulta deci 2 rulade).Se intinde aluatul cu ajutorul degetelor unse cu putin ulei.Deasupra aluatului se pun fructele(eu am pus stafide, caise confiate pe care le-am taiat si cirese confiate taiate si ele in 2-dar se poate pune orice alt fruct).Se ruleaza si se pune in forma de cozonac sau kek, unsa cu putin unt.Se da la cuptor, incalzit in prealabil,circa 50-60 min la foc potrivit.Cand este gata rumenita se scoate din cuptor, se pudreaza cat este calda cu zahar cu aroma de vanilie si cacao.Se lasa sa se raceasca si se taie.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu fructe confiate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Ingerilor - Angels Cake

Prajitura Ingerilor - Angels Cake

Se cerna faina si se amesteca cu zaharul pudra cernut si el. Albusurile se bat spuma cu praful

21 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Negresă glazurată

Negresă glazurată

Ung o tavă cu unt. Amestec untul cu zahărul şi ouăle, adaug ingredientele uscate şi laptele.

2 voturi    1 comentariu
50 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    , 30 martie 2014

    Oare fara branza cum era ?

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2012

    Ce bunaciune, Medi!

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

    Un desert excelent!

    • Fara foto

      maria mihalache , 28 mai 2010

      Muuuuuuuuuuuuultumesc tare mult Carmen!.................ma bucura tare mult aprecierile tale. Pup!

    • Fara foto

      maria mihalache , 28 mai 2010

      Camelia, te rog sa ma crezi ca intradevar e tare buna.Pup!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Draga Medi,poza a iesit ca de reclama.Arata tare bine si sunt sigura ca a fost o bunatate.Felicitari si daca era nota mai mare de 10, sigur iti dadeam.Ai votul meu,pentru toate retetele tale care sunt facute cu mult gust si multa culoare.Felicitarile le meriti din plin.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Arata excelent si din ce am citit e si foarte buna. Felicitari.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      E extraordinar de buna Ramona................cu fructele se poate jongla, pui ce iti place sau ce ai prin casa.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Valentina, ma bucur ca iti place..............ai grija la aluat, sa nu il faci foarte vartos.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      I-mi place mult!*****

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Grozava reteta...Am salvat-o...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • .700 g faina
  • .250 g zahar pudra
  • .250 g unt
  • .500 g branza de vaci
  • .6 oua
  • .1 praf de copt
  • .esenta de vanilie
  • .coaja rasa de la o lamaie
  • .200 g stafide
  • .200 g cirese glasate
  • .200 g caise confiate
  • .cacao
  • .zahar pudra cu aroma de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

5 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

27 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

4 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce bunaciune, Medi!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Rulada cu crema de lapte