Rulada cu gem de capsuni si glazura de ciocolata

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Rulada cu gem de capsuni si glazura de ciocolata

Ingrediente

  • Pt blat
  • 4 oua
  • 4 lg faina
  • 4 lg zahar
  • 1 lg esenta de vanilie
  • 1 lgta praf de copt
  • Pt umplutura
  • 6-7 lg gem de capsuni
  • Pt glazura
  • 100 gr ciocolata
  • 3 lg lapte

Mod de preparare

Albusurile se separa de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu esenta de vanilie, faina cu praful de copt. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, iar cand s-au mai intarit se adauga pe rand lg de zahar. Peste albusurile spuma se pun galbenusurile, se amesteca incet de jos in sus cu o spatula-arc-lg de lemn. Dupa ce s-a omogenizat se pune faina in ploaie.

Se amesteca din nou.

Compozitia astfel obtinuta o punem intr-o tava tapetata cu hartie cu dim 30/35. Blatul nu trebuie se fie gros, ci subtire.

Punem tava in cuptorul incins la 160 grade cam 10 min.

Dupa ce blatul s-a copt(facem testul cu scobitoarea) il punem pe un prosop de bucatarie umed, cu tot cu hartia de copt. Rulam strans prosopul umed cu tot cu blat. Il lasam cam 5 min. Il deschidem si indepartam usor hartia de copt, il ungem cu gem si il rulam din nou strans.

Glazura se face repede:intr-o cratita punem ciocolata rupta bucatele si laptele, o punem pe foc, si amestecam pana s-a topit de tot. Imbracam rulada in ciocolata, iar deasupra putem sa ornam cu ciocolata alba rasa(asa am facut eu), fulgi de migdale, dupa preferinte. :D

Va asigur ca e buna, dar si usor de facut!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor