autor:

AdeLyna

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Rulada cu gem de capsuni si glazura de ciocolata

Autor: AdeLyna (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: AdeLyna (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 iunie 2015

Ingrediente
Pt blat, 4 oua, 4 lg faina, 4 lg zahar, 1 lg esenta de vanilie, 1 lgta praf de copt, Pt umplutura, 6-7 lg gem de capsuni, Pt glazura, 100 gr ciocolata, 3 lg lapte

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Albusurile se separa de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu esenta de vanilie, faina cu praful de copt. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, iar cand s-au mai intarit se adauga pe rand lg de zahar. Peste albusurile spuma se pun galbenusurile, se amesteca incet de jos in sus cu o spatula-arc-lg de lemn. Dupa ce s-a omogenizat se pune faina in ploaie.

Se amesteca din nou.

Compozitia astfel obtinuta o punem intr-o tava tapetata cu hartie cu dim 30/35. Blatul nu trebuie se fie gros, ci subtire.

Punem tava in cuptorul incins la 160 grade cam 10 min.

Dupa ce blatul s-a copt(facem testul cu scobitoarea) il punem pe un prosop de bucatarie umed, cu tot cu hartia de copt. Rulam strans prosopul umed cu tot cu blat. Il lasam cam 5 min. Il deschidem si indepartam usor hartia de copt, il ungem cu gem si il rulam din nou strans.

Glazura se face repede:intr-o cratita punem ciocolata rupta bucatele si laptele, o punem pe foc, si amestecam pana s-a topit de tot. Imbracam rulada in ciocolata, iar deasupra putem sa ornam cu ciocolata alba rasa(asa am facut eu), fulgi de migdale, dupa preferinte. :D



Va asigur ca e buna, dar si usor de facut!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem de capsuni si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu ghimbir si caise

Tarta cu ghimbir si caise

1.Din ingrediententele pentru aluat,framantam aluatul pe care il dam la frigider cca.30 min,apoi

0 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
BUDINCA DE CAISE

BUDINCA DE CAISE

Biscuitii se inmoaie in lapte pana sunt foarte bine patrunsi. Separat se bat ouale, impreuna cu

6 voturi    7 comentarii
35 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    AdeLyna Țudic , 22 iunie 2015

    Multumesc!

  • Fara foto

    Ana Lazar , 18 iunie 2015

    Super buna

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pt blat
  • 4 oua
  • 4 lg faina
  • 4 lg zahar
  • 1 lg esenta de vanilie
  • 1 lgta praf de copt
  • Pt umplutura
  • 6-7 lg gem de capsuni
  • Pt glazura
  • 100 gr ciocolata
  • 3 lg lapte

Raporteaza reteta

Retete
de AdeLyna
Chiftelute din dovlecei

Chiftelute din dovlecei

Se curata si se rad dovleceii pe razatoarea mare, se amesteca cu un praf de sare si se pun pt 15

1 vot    3 comentarii
30 min
Aperitive
Snitele de soia

Snitele de soia

Se pune la fiert apa cu sare, foaia de dafin si ceapa curata si crestata. Cand apa incepe sa fiarba,

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Retete vegetariene
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Toate legumele se pun la fiert in apa, cat sa le acopere. Cand s-au fiert se scot din apa cu ajutorul

1 vot    1 comentariu
45 min
Supe de legume
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Prajitura egipteana cu nuca si caramel