Autor:
anuta (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 11 februarie 2016
Ingrediente
blat:, 5 oua, 4 linguri de faina , 1 lingura de amidon de porumb, 5 linguri de zahar , 2 linguri de ulei, un praf de sare , esenta vanilie, umplutura:, jumatate de borcanel de gem din capsuni , 100 g unt sau margarina, decor:, 1 lingura de zahar pudra aromat cu vanlie, 1 lingurita de cacao
Dificultate: Medie | Timp: 1h
Mod de preparare
Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, apoi se incorporeaza in albusurile batute tari, se adauga si esenta si faina amestecata cu amidonul alimentar. Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt, se toarna aluatul si se coace 15-20 min, la foc potrivit. Se scoate blatul din tava, se desprinde de pe hartie cu lama unui cutit si se lasa sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit, se intoarce blatul invers pe hartie si se unge cu gemul de capsuni frecat un pic cu untul sau margarina moale, la temperatura camerei. Se ruleaza strans, ajutandu-ne de hartia de copt, apoi se decoreaza cu zaharul pudra aromat cu vanilie si cacaua. Se da la rece o ora inante de a o felia.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem de capsuni" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Prajituri
Albusurile se separa de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu esenta de vanilie, faina cu praful
2 voturi
2 comentarii
45 min
Separi galbenusurile de albusuri, albusurile de bati spuma cu praful de sare apoi pui zaharul lingura
12 voturi
10 comentarii
50 min
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate