autor:

anuta

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Rulada cu gem de capsuni

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 februarie 2016

Ingrediente
blat:, 5 oua, 4 linguri de faina , 1 lingura de amidon de porumb, 5 linguri de zahar , 2 linguri de ulei, un praf de sare , esenta vanilie, umplutura:, jumatate de borcanel de gem din capsuni , 100 g unt sau margarina, decor:, 1 lingura de zahar pudra aromat cu vanlie, 1 lingurita de cacao

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, apoi se incorporeaza in albusurile batute tari, se adauga si esenta si faina amestecata cu amidonul alimentar. Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt, se toarna aluatul si se coace 15-20 min, la foc potrivit. Se scoate blatul din tava, se desprinde de pe hartie cu lama unui cutit si se lasa sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit, se intoarce blatul invers pe hartie si se unge cu gemul de capsuni frecat un pic cu untul sau margarina moale, la temperatura camerei. Se ruleaza strans, ajutandu-ne de hartia de copt, apoi se decoreaza cu zaharul pudra aromat cu vanilie si cacaua. Se da la rece o ora inante de a o felia.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Rulada de ciocolata cu gem de capsuni si frisca

Rulada de ciocolata cu gem de capsuni si frisca

Incepem cu rulada;se separa ouale si albusurile se bat spuma cu jumate din zahar,apoi galbenusurile

15 voturi    5 comentarii
30 min
Prajituri
Rulada cu gem de capsuni si glazura de ciocolata

Rulada cu gem de capsuni si glazura de ciocolata

Albusurile se separa de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu esenta de vanilie, faina cu praful

2 voturi    2 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • blat:
  • 5 oua
  • 4 linguri de faina 
  • 1 lingura de amidon de porumb
  • 5 linguri de zahar 
  • 2 linguri de ulei
  • un praf de sare 
  • esenta vanilie
  • umplutura:
  • jumatate de borcanel de gem din capsuni 
  • 100 g unt sau margarina
  • decor:
  • 1 lingura de zahar pudra aromat cu vanlie
  • 1 lingurita de cacao

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

4 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Prajitura cu crema fina de branza si fructe Prajitura cu crema fina de branza si fructe

1.Se prepara primul blat mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul,esenta se incorporeaza si galbenusurile zdrobite si frecate

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tarta cu blat pufos cu crema de vanilie si visine Tarta cu blat pufos cu crema de vanilie si visine

Se bat cu telul ouale, se adauga zaharul si putina sare, apoi se mixeaza putin, dupa care se pune iaurtul, untul topit si se amesteca

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu piersici si crema de vanilie