Se mixeaza albusurile cu un praf de sare.
Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, apoi se incorporeaza in albusurile batute tari, se adauga si esenta si faina amestecata cu amidonul alimentar. Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt, se toarna aluatul si se coace 15-20 min, la foc potrivit. Se scoate blatul din tava, se desprinde de pe hartie cu lama unui cutit si se lasa sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit, se intoarce blatul invers pe hartie si se unge cu gemul de capsuni frecat un pic cu untul sau margarina moale, la temperatura camerei. Se ruleaza strans, ajutandu-ne de hartia de copt, apoi se decoreaza cu zaharul pudra aromat cu vanilie si cacaua. Se da la rece o ora inante de a o felia.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii