autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Rulada cu legume si sos de busuioc

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6-8 portii):, Pentru aluat: 500 g faina, , 4 oua intregi,, 2 galbenusuri, , 1 varf de cutit sare, , 1/16 l ulei., Pentru umplutura: 1 dovlecel, , 6 rosii mici (cireasa), , 1/2 vanata, , 2 morcovi, , 2 cepe verzi, , 1 catel de usturoi, , 100 g fasole verde, , 1/2 ardei gras rosu, , 1/2 ardei gras galben, , 1/2 ardei gras verde, , 2 linguri ulei de masline, , 1/16 l zeama concentrata de legume (Knorr+apa), , sare, , piper macinat., Pentru sos: 1/4 l frisca nebatuta, , 1 lingura bulion, , 2 frunze de busuioc taiate, , sare, , piper macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se spala legumele, se curata si se taie cubulete (egale) si rondele (ceapa). Se-ncinge cuptorul la 170°.
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat galbenusurile (toate sase) impreuna cu uleiul si sarea intr-un vas asezat pe baie de apa, pana ce devin spumoase, dupa care se pune vasul in apa rece si se bat, in continuare, pana ce se racesc.
Se bat albusurile spuma, se cerne deasupra faina si se incorporeaza - cu grija, crema de galbenusuri, amestecand usor cu o lingura de lemn.
Se intinde aluatul astfel obtinut pe o coala de hartie pentru copt, se presara deasupra rondelele de ceapa si cubuletele de dovlecel si de vanata si se da 12 minute la cuptor sa se rumeneasca.
Se scoate aluatul din cuptor, se acopera cu o alta coala de hartie, se rastoarna, se indeparteaza hartia pe care s-a copt si se ruleaza cu ajutorul noii hartii, dupa care se tine la frigider, sa se raceasca.
Se toaca marunt usturoiul, se incinge uleiul intr-o tigaie si se calesc restul legumelor, pe rand, in functie de cat sunt de tari. Se sting cu zeama de legume, se adauga sare, piper si usturoiul tocat si se lasa sa se raceasca.
Pentru sos, se incinge frisca, se incorporeaza bulionul si busuiocul taiat marunt si se gusta de sare si piper.
Se deruleaza aluatul tinut la frigider, se pune peste el umplutura, se ruleaza din nou si se mai da 2-3 minute la cuptor, sa se incalzeasca. Se taie rulada felii, se aseaza pe farfurii incinse si se serveste cu sosul de busuioc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu legume si sos de busuioc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita de cartofi cu morcovei si perisoare

Tocanita de cartofi cu morcovei si perisoare

Spalam carnita. Curatam si spalam legumele. Tocam carnita, impreuna cu ceapa si patrunjelul. Adaugam

4 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de cartofi cu porumb si carnati

Mancare de cartofi cu porumb si carnati

Taiem carnaciorii in felii si-I punem la fiert in putina apa sa dea doua trei clocote, scurgem apa,

5 voturi    7 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 22 august 2010

    Merita icercata !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6-8 portii):
  • Pentru aluat: 500 g faina
  • 4 oua intregi,
  • 2 galbenusuri
  • 1 varf de cutit sare
  • 1/16 l ulei.
  • Pentru umplutura: 1 dovlecel
  • 6 rosii mici (cireasa)
  • 1/2 vanata
  • 2 morcovi
  • 2 cepe verzi
  • 1 catel de usturoi
  • 100 g fasole verde
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras galben
  • 1/2 ardei gras verde
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/16 l zeama concentrata de legume (Knorr+apa)
  • sare
  • piper macinat.
  • Pentru sos: 1/4 l frisca nebatuta
  • 1 lingura bulion
  • 2 frunze de busuioc taiate
  • sare
  • piper macinat.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita icercata !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Tocanita cu pui