Rulada cu legume si sos de busuioc

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6-8 portii):
  • Pentru aluat: 500 g faina,
  • 4 oua intregi,
  • 2 galbenusuri,
  • 1 varf de cutit sare,
  • 1/16 l ulei.
  • Pentru umplutura: 1 dovlecel,
  • 6 rosii mici (cireasa),
  • 1/2 vanata,
  • 2 morcovi,
  • 2 cepe verzi,
  • 1 catel de usturoi,
  • 100 g fasole verde,
  • 1/2 ardei gras rosu,
  • 1/2 ardei gras galben,
  • 1/2 ardei gras verde,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • 1/16 l zeama concentrata de legume (Knorr+apa),
  • sare,
  • piper macinat.
  • Pentru sos: 1/4 l frisca nebatuta,
  • 1 lingura bulion,
  • 2 frunze de busuioc taiate,
  • sare,
  • piper macinat.

Mod de preparare

Se spala legumele, se curata si se taie cubulete (egale) si rondele (ceapa). Se-ncinge cuptorul la 170°.

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat galbenusurile (toate sase) impreuna cu uleiul si sarea intr-un vas asezat pe baie de apa, pana ce devin spumoase, dupa care se pune vasul in apa rece si se bat, in continuare, pana ce se racesc.

Se bat albusurile spuma, se cerne deasupra faina si se incorporeaza - cu grija, crema de galbenusuri, amestecand usor cu o lingura de lemn.

Se intinde aluatul astfel obtinut pe o coala de hartie pentru copt, se presara deasupra rondelele de ceapa si cubuletele de dovlecel si de vanata si se da 12 minute la cuptor sa se rumeneasca.

Se scoate aluatul din cuptor, se acopera cu o alta coala de hartie, se rastoarna, se indeparteaza hartia pe care s-a copt si se ruleaza cu ajutorul noii hartii, dupa care se tine la frigider, sa se raceasca.

Se toaca marunt usturoiul, se incinge uleiul intr-o tigaie si se calesc restul legumelor, pe rand, in functie de cat sunt de tari. Se sting cu zeama de legume, se adauga sare, piper si usturoiul tocat si se lasa sa se raceasca.

Pentru sos, se incinge frisca, se incorporeaza bulionul si busuiocul taiat marunt si se gusta de sare si piper.

Se deruleaza aluatul tinut la frigider, se pune peste el umplutura, se ruleaza din nou si se mai da 2-3 minute la cuptor, sa se incalzeasca. Se taie rulada felii, se aseaza pe farfurii incinse si se serveste cu sosul de busuioc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise