autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Rulada cu legume si sos de busuioc

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6-8 portii):, Pentru aluat: 500 g faina, , 4 oua intregi,, 2 galbenusuri, , 1 varf de cutit sare, , 1/16 l ulei., Pentru umplutura: 1 dovlecel, , 6 rosii mici (cireasa), , 1/2 vanata, , 2 morcovi, , 2 cepe verzi, , 1 catel de usturoi, , 100 g fasole verde, , 1/2 ardei gras rosu, , 1/2 ardei gras galben, , 1/2 ardei gras verde, , 2 linguri ulei de masline, , 1/16 l zeama concentrata de legume (Knorr+apa), , sare, , piper macinat., Pentru sos: 1/4 l frisca nebatuta, , 1 lingura bulion, , 2 frunze de busuioc taiate, , sare, , piper macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se spala legumele, se curata si se taie cubulete (egale) si rondele (ceapa). Se-ncinge cuptorul la 170°.
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat galbenusurile (toate sase) impreuna cu uleiul si sarea intr-un vas asezat pe baie de apa, pana ce devin spumoase, dupa care se pune vasul in apa rece si se bat, in continuare, pana ce se racesc.
Se bat albusurile spuma, se cerne deasupra faina si se incorporeaza - cu grija, crema de galbenusuri, amestecand usor cu o lingura de lemn.
Se intinde aluatul astfel obtinut pe o coala de hartie pentru copt, se presara deasupra rondelele de ceapa si cubuletele de dovlecel si de vanata si se da 12 minute la cuptor sa se rumeneasca.
Se scoate aluatul din cuptor, se acopera cu o alta coala de hartie, se rastoarna, se indeparteaza hartia pe care s-a copt si se ruleaza cu ajutorul noii hartii, dupa care se tine la frigider, sa se raceasca.
Se toaca marunt usturoiul, se incinge uleiul intr-o tigaie si se calesc restul legumelor, pe rand, in functie de cat sunt de tari. Se sting cu zeama de legume, se adauga sare, piper si usturoiul tocat si se lasa sa se raceasca.
Pentru sos, se incinge frisca, se incorporeaza bulionul si busuiocul taiat marunt si se gusta de sare si piper.
Se deruleaza aluatul tinut la frigider, se pune peste el umplutura, se ruleaza din nou si se mai da 2-3 minute la cuptor, sa se incalzeasca. Se taie rulada felii, se aseaza pe farfurii incinse si se serveste cu sosul de busuioc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu legume si sos de busuioc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de fasole verde cu costita afumata

Supa de fasole verde cu costita afumata

Tocam marunt ceapa. Taiem telina in cuburi mici. Tocam ardeiul in fasii subtiri. Taiem morcovii in

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Plăcintă cu urdă și lobodă roșie

Plăcintă cu urdă și lobodă roșie

Cernem faina intr-un vas, facem o gropita in mijloc in care punem drojdia, presaram zaharul peste

8 voturi    3 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 22 august 2010

    Merita icercata !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6-8 portii):
  • Pentru aluat: 500 g faina
  • 4 oua intregi,
  • 2 galbenusuri
  • 1 varf de cutit sare
  • 1/16 l ulei.
  • Pentru umplutura: 1 dovlecel
  • 6 rosii mici (cireasa)
  • 1/2 vanata
  • 2 morcovi
  • 2 cepe verzi
  • 1 catel de usturoi
  • 100 g fasole verde
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras galben
  • 1/2 ardei gras verde
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/16 l zeama concentrata de legume (Knorr+apa)
  • sare
  • piper macinat.
  • Pentru sos: 1/4 l frisca nebatuta
  • 1 lingura bulion
  • 2 frunze de busuioc taiate
  • sare
  • piper macinat.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita icercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancarica de vara cu copanele Mancarica de vara cu copanele

Pulpele se curata si se spala, apoi se cresteaza, dupa care se pun in tigaie cu putin ulei sa se rumeneasca. Legumele curatate si spalate,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Ficatei de pui cu mazare Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Pui de Voinesti