autor:

Fara foto

» » Aperitive

Rulada cu mac si sunca

Autor: Adelina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iulie 2009

Ingrediente
Pentru blat aveţi nevoie de: -8 albuşuri , -5 linguri făină, -2 linguri de mac măcinat, , , Pentru compoziţie aveţi nevoie de:, - 4 ouă fierte, - 300 g caşcaval ras, - 150 g şuncă feliată, - sare, (sau orice alte condimente pe care le preferaţi în pasta de ouă), - 200 g smântână

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

21 voturi

Mod de preparare

Pentru blat :
Albuşurile se bat spumă,se adaugă treptat făina amestecându-se uşor până la omogenizare, apoi se adaugă macul şi se mai mestecă puţin.
Se ia o tavă ,se unge cu puţin ulei,se tapetează cu hârtie de copt şi se toarnă compoziţia obţinută.Se pune la copt aprox.15 minute la temp. de 200* C.Când este coaptă se scoate din tavă,se îndepărtează hârtia şi apoi se înveleşte într-un prosop de bucătărie umed.

Pentru compoziţie :

Se curăţă ouăle fierte şi se toacă mărunt,se pun într-un castron ,apoi se adaugă caşcavalul ras,smântâna,condimentele (sare,piper,oregano etc.) şi se amestecă cu o lingură (nu cu mixer).

Se ia blatul , se pune aprox.1/ 2 din compoziţie şi se întinde,se pune peste compoziţie şunca feliată ,apoi ce a mai rămas din compoziţie se întinde peste feliile de suncă.Se rulează ,se înveleşte în folie şi se lasă la frigider cca. 30 min.
Se taie în felii de aprox.1 cm. şi se aranjează pe farfurie după imaginaţia fiecăruia şi se serveşte alături de un vin alb.
pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu mac si sunca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Papanele

Papanele

Se face cate o gauta in mijlocul fiecarei feli de paine, se prajeste felia pe o parte si cand se

19 voturi    15 comentarii
15 min
Aperitive cu oua
Chec aperitiv cu cascaval, cabanos si oua

Chec aperitiv cu cascaval, cabanos si oua

Cascavalul il dam pe razatoarea cu gauri mari, sunca si ardeiul le taiem cubulete mici, apoi le adaugam

27 voturi    8 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu oua

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 24 comentarii
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2013

    Bun!!!

  • Cristina Omer

    Cristina Omer (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2010

    O sa incerc si eu...arata bine

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2010

    O bunatate !

    • lizz

      lizz (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      imi place mult cum ai asezat pe platou. felicitari.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

      foarte buna reteta

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2009

      Super! De sarbatori va fi si pe masa mea!

    • diviana

      diviana (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009

      interesanta reteta, gustoasa, aspectoasa... felicitari

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

      Votat.Arata foarte bine.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

      Felicitari si spor la mai multe, tot asa!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Foarte frumos arata.

    • maria82

      maria82 (Chef de cuisine) , 28 august 2009

      De cate ori intru pe gustos.ro intru si iti mai dau cate 5 puncte. Arata super faina rulada. Excelent.

    • veronica

      veronica (Chef de cuisine) , 04 august 2009

      Felicitari p/u reteta, este gustoasa, si consistenta.

    • maria82

      maria82 (Chef de cuisine) , 02 august 2009

      Felicitari!! Mi-a iesit bunaa,si am aranjat-o ca si tine...copiii au fost incantati..si au si mancat. Bravoooo. Mersi mult ca mai sunt persone cu idei noi.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 august 2009

      Arata grozav si cred ca este tare gustoasa...

    • maria82

      maria82 (Chef de cuisine) , 02 august 2009

      Arata super o voi face si eu:). Oricum felicitari!!! Una si buna!!!

    • Fara foto

      marita28 (Chef de cuisine) , 31 iulie 2009

      Felicitari Adelina!

    • Fara foto

      LIVIA RUS (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009

      Cred ca am sa incerc si eu aceasta reteta . Arata foarte bine si cred ca e tare bun mmmmmmmmmmmmmmm!

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 16 iulie 2009

      Bravo Adelina, felicitari! am salvat reteta si o voi incerca foarte curand.

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 16 iulie 2009

      Cred că e tare gustoasă! Felicitări!!! Şi e frumoasă...

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 16 iulie 2009

      Interesanta reteta, o salvez.

    • ecaterina (katy) g.

      ecaterina (katy) g. (Chef de cuisine) , 16 iulie 2009

      Draga Adelina,imi face cu ochiul rulada ta!Nu mai spun ca e si frumos asezata.. Dar vreau sa te intreb de ce nu ai folosit si galbenusurile?Probabil pentru a ramane alba?Pupici si la mai multe retete!

    • Fara foto

      Gabriela (Chef de cuisine) , 16 iulie 2009

      Foarte interesanta retzeta! Arata super! Am s-o incerc si eu, cred saptamana aceasta.

    • alexandramaria

      alexandramaria (Chef de cuisine) , 14 iulie 2009

      Arata fff bine si cred ca e si foarte gustoasa. Imi place cum ai asezat-o pe platou ( parca in forma de peste, nu?) E ideala pe un platou si sa servesti cand ai invitati. I-ai cuceri si cu aspectul si cu gustul. Felicitari!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 iulie 2009

      O reteta usoara, gustoasa, si un produs final frumos ornat. Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

21 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat aveţi nevoie de: -8 albuşuri
  • -5 linguri făină
  • -2 linguri de mac măcinat
  • Pentru compoziţie aveţi nevoie de:
  • - 4 ouă fierte
  • - 300 g caşcaval ras
  • - 150 g şuncă feliată
  • - sare, (sau orice alte condimente pe care le preferaţi în pasta de ouă)
  • - 200 g smântână

Raporteaza reteta

COSTEO (Chef de cuisine)

Bun!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Oua ochiuri in paine toast Oua ochiuri in paine toast

Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se decupeaza feliile de paine toast, in asa fel incat sa se pastreze coaja intacta. Se asaza cojile

1 vot    0 comentarii
10 min
Aperitive
Omleta cu dragoste...de dieta Omleta cu dragoste...de dieta

Speli bine ouale, apoi le bati impreuna cu condimentele. Rucola o speli si o rupi bucatele. Mozzarella o tai in jumatati. Ardeiul

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive
Salata cu oua