autor:

anuta

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Rulada cu mascarpone si dulceata din coji de portocala

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 aprilie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 aprilie 2019

Ingrediente
blat:, 5 oua,, 5 linguri de zahar,, 5 linguri de faina,, 2 linguri de ulei,, un praf de sare,, esenta de vanilie, Umplutura:, 250 g mascarpone,, 100 g frisca,, 5 linguri dulceata din coji de portocala,, 3 plicuri de zahar vanilat, decor:, frisca ,, feliute de mandarina ,, coji de portocala confiata(din dulceata)

Dificultate: Medie Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se intaresc ca bezeaua. Galbenusurile se freaca cu uleiul si esenta apoi se incorporeaza in albus.Se adauga si faina turnata in ploaie.

In tava tapetata cu hartie pentru copt se adauga aluatul pentru blat si se coace cca 20 de minute.Dupa ce s-a copt,se scoate din tava blatul copt si se desprinde de hartie cu lama unui cutit apoi se intoarce,tot pe hartie,cu josul in sus si se lasa sa se raceasca bine.

Se mixeaza mascarpone cu frisca si zaharul vanilat si la sfarsit,cand compozitia devine cremoasa, se adauga si dulceata din coji de portocala,adaugata cate o lingura apoi urmatoare dupa incorporarea in compozitie celei dinainte.Se unge dosul blatului de rulada cu crema apoi se ruleaza strans,ajutandu-ne de hartia de copt ,se da la rece 30 de minute apoi se decoreaza cu frisca,feliutele de mandarina si bucatele de coaja de portocala din dulceata.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu mascarpone si dulceata din coji de portocala" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu cirese si finetti

Prajitura cu cirese si finetti

Se mixeaza ouale cu zaharul si untul topit, apoi se adauga iaurtul, faina amestecata cu praful de

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura Dobos

Prajitura Dobos

Albusurile de ou le batem bine spuma dupa care adaugam zaharul si amestecam bine pana se formeaza

6 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • blat:
  • 5 oua,
  • 5 linguri de zahar,
  • 5 linguri de faina,
  • 2 linguri de ulei,
  • un praf de sare,
  • esenta de vanilie
  • Umplutura:
  • 250 g mascarpone,
  • 100 g frisca,
  • 5 linguri dulceata din coji de portocala,
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • decor:
  • frisca ,
  • feliute de mandarina ,
  • coji de portocala confiata(din dulceata)

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

3 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

6 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

5 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Chec delicios