autor:

maria mihalache

» » Dulciuri diverse

Rulada cu mere si gem de prune

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 ianuarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 ianuarie 2014

Ingrediente
Pentru aluat, 600 g faina, 330 ml lapte, 1 lingura de ulei, 1 lingurita sare, 1 lingurita zahar, 2 linguri cu smantana, 1 cub drojdie proaspata, Pentru umplutura, 1,5 kg mere rase, 1 lingura rasa scortisoara macinata, 100 g zahar, 1 borcan gem de prune de 400 g, 2 oua pentru uns, zahar tos pentru presarat pe rulade, ulei pentru uns tava, faina pentru tapetat tava, zahar pudra pentru presarat pe rulade

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Punem faina intr-un vas si o amestecam cu sarea.
Drojdia o amestecam separat cu zaharul .
Facem o gaura in mijlocul fainii si apoi punem drojdia pe care am amestecat-o cu zaharul.
Adaugam uleiul si smantana si amestecam usor.
Adaugam laptele caldut putin cate putin si amestecam.
Framantam aluatul rezultat circa 10 min.
Lasam circa 30 min aluatul la crescut,la cald.
Intre timp ne ocupm de umplutura..............merele decongelate se pun intr-un vas ,se adauga zaharul si se calesc pe foc circa 15-20 min.Tragem de pe foc ,lasam sa se racoreasca si apoi adaugam scortisoara si gemul de prune.Amestecam bine pentru o buna omogenizare.
Aluatul crescut se imparte in 3 bucati.
De-asemeni impartim in 3 parti si umplutura.
Intindem foi groase de circa 1 cm. peste care adaugam umplutura de mai sus.Avem grija ca la ambele capete ale ruladelor sa lasam un spatiu de circa 1 cm fara umplutura.Rulam ,nu prea strans, si indoim aluatul la capete.
Ungem cu ulei si tapetam cu faina o tava ,asezam rulourile unul langa altul si din loc in loc,la distanta de circa 1 cm facem niste crestaturi (nu foarte adanci)in aluat.
Ungem cu ou ,presaram cu zahar si dam la cuptorul preincalzit,la 180 grade pentru circa 30 -40 min.

Ads not by this site

Scoatem din cuptor,lasam sa se raceasca si apoi scoatem din tava.
Asezam rulourile pe un platou,presaram zahar pudra si apoi taiem felii pe directia crestaturilor facute in aluat .
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu mere si gem de prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 600 g faina
  • 330 ml lapte
  • 1 lingura de ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri cu smantana
  • 1 cub drojdie proaspata
  • Pentru umplutura
  • 1,5 kg mere rase
  • 1 lingura rasa scortisoara macinata
  • 100 g zahar
  • 1 borcan gem de prune de 400 g
  • 2 oua pentru uns
  • zahar tos pentru presarat pe rulade
  • ulei pentru uns tava
  • faina pentru tapetat tava
  • zahar pudra pentru presarat pe rulade

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

6 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

30 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

7 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
PLACINTA CU BRANZA DULCE COAPTA LA TIGAIE