Se pune pe foc o craticioara cu apa pina la jumatate; cind apa clocoteste se pun cele 3 galbenusuri, lasindu-le sa fiarba la foc mic cca 5 min, ca sa se intareasca ,apoi se scurg si se pun intr-un castron;se zdrobesc cu furculita cat sunt fierbinti, pina se omogenizeaza. Dupa aceea, se adauga zaharul , galbenusul crud, untul si zaharul vanilat, frecindu-se cu furculita pina cind se obtine o crema. Oul intreg se freaca cu zaharul si cu romul pina cind se topeste bine zaharul, apoi se adauga nucile macinate amestecate in prealabil cu cacaua si cu zaharul vanilat, amestecindu -se bine. Se ia jumatate din compozitie sise pune pe o foaie de aluminiu presarata cu nuca macinata ,i se da forma de dreptungh( foaia nu trebuie sa ,depaseasca 2-3 mm) Apoi se unge cu jumatate din crema si se presara cu jumatate din stafide, se ruleaza strins cu foaia de aluminiu, care se desprinde treptat. La fel se procedeaza si cu jumatate din compozitia care a mai ramas. Rulourile se pun pe un platou si se lasa la rece 2-3 ore.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii