Se pune pe foc o craticioara cu apa pina la jumatate; cind apa clocoteste se pun cele 3 galbenusuri, lasindu-le sa fiarba la foc mic cca 5 min, ca sa se intareasca ,apoi se scurg si se pun intr-un castron;se zdrobesc cu furculita cat sunt fierbinti, pina se omogenizeaza. Dupa aceea, se adauga zaharul , galbenusul crud, untul si zaharul vanilat, frecindu-se cu furculita pina cind se obtine o crema. Oul intreg se freaca cu zaharul si cu romul pina cind se topeste bine zaharul, apoi se adauga nucile macinate amestecate in prealabil cu cacaua si cu zaharul vanilat, amestecindu -se bine. Se ia jumatate din compozitie sise pune pe o foaie de aluminiu presarata cu nuca macinata ,i se da forma de dreptungh( foaia nu trebuie sa ,depaseasca 2-3 mm) Apoi se unge cu jumatate din crema si se presara cu jumatate din stafide, se ruleaza strins cu foaia de aluminiu, care se desprinde treptat. La fel se procedeaza si cu jumatate din compozitia care a mai ramas. Rulourile se pun pe un platou si se lasa la rece 2-3 ore.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii