RULADA CU NUCA

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g nuci macinate,
  • 180 g zahar,
  • 30 g cacao,
  • 50 l rom,
  • un ou,
  • vanilie,
  • Crema: 150 g unt,
  • 100 g zahar pudra,
  • 3 galbenusuri fierte,
  • un galbenus crud,
  • 100 g stafide,
  • un plic cu zahar vanilat.

Mod de preparare

Se pune pe foc o craticioara cu apa pina la jumatate; cind apa clocoteste se pun cele 3 galbenusuri, lasindu-le sa fiarba la foc mic cca 5 min, ca sa se intareasca ,apoi se scurg si se pun intr-un castron;se zdrobesc cu furculita cat sunt fierbinti, pina se omogenizeaza. Dupa aceea, se adauga zaharul , galbenusul crud, untul si zaharul vanilat, frecindu-se cu furculita pina cind se obtine o crema. Oul intreg se freaca cu zaharul si cu romul pina cind se topeste bine zaharul, apoi se adauga nucile macinate amestecate in prealabil cu cacaua si cu zaharul vanilat, amestecindu -se bine. Se ia jumatate din compozitie sise pune pe o foaie de aluminiu presarata cu nuca macinata ,i se da forma de dreptungh( foaia nu trebuie sa ,depaseasca 2-3 mm) Apoi se unge cu jumatate din crema si se presara cu jumatate din stafide, se ruleaza strins cu foaia de aluminiu, care se desprinde treptat. La fel se procedeaza si cu jumatate din compozitia care a mai ramas. Rulourile se pun pe un platou si se lasa la rece 2-3 ore.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise