autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Rulada cu nuci

Autor: miha818 (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha818 (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 martie 2009

Ingrediente
250 g nuca pisata, 350 g zahar pudra, 30 g cacao, 3 galbenusuri fierte si un albus crud, 100 g unt, zahar vanilat si 3-4 linguri de visinata sau coniac.

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Se amesteca nuca pisata cu 250 g zahar, visinata, albusul si cacaoa. Se obtine o pasta care se intinde pe o foaie de hartie sau un celofan.
Untul se freaca spuma cu vanilia, galbenusurile fierte si rase si restul de zahar pudra. Cand aceasta crema este fina se intinde peste cea neagra si se ruleaza cu hartia ( celofanul). Rezulta o rulada care se pune la frigider pana a doua zi.
Este o prajitura fina, foarte gustoasa si aspectuoasa, care se face usor si care nu este lesinator de dulce.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Rulada cu nuci

Rulada cu nuci

Se freaca untul pana devine spuma, se adauga smantana, faina, sarea si se framanta un aluat. Aluatul

19 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Rulada de nuci cu frisca

Rulada de nuci cu frisca

In vasul mixerului se pun galbenusele cu 1/2 pahar de zahar si se bat pina devine o spuma galbena

13 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

0 voturi

Ingrediente

  • 250 g nuca pisata
  • 350 g zahar pudra
  • 30 g cacao
  • 3 galbenusuri fierte si un albus crud
  • 100 g unt
  • zahar vanilat si 3-4 linguri de visinata sau coniac.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Briose pufoase cu nuca,ciocolata si frisca si chec pufos