autor:

Andreea Constantina Manciu

» » Dulciuri diverse

RULADA CU NUCI

Autor: Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 martie 2009

Ingrediente
Pentru blat avem nevoie de:, - 6 oua, - 6 linguri de zahar, - 5 linguri de faina, - coaja rasa de la o lamaie, Pentru crema avem nevoie de :, - 250 grame de nuca, - zahar pudra, - 2 galbenusuri, - 2-3 linguri de lapte, - 150 grame unt sau margarina, - o fiola sau doua de esenta de rom

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1.Amestecam galbenusurile cu zahar, presaram coaja de lamaie, adaugam treptat faina pentru a nu face cocoloase si la final albusurile batute spuma, amestecand incet cu o lingura de lemn.
2. Punem hartie de copt in tava si apoi adaugam compozitia, pe care o introducem la cuptor.
3.Pe un servet umed rasturnam compozitia.
4.Cand blatul s-a racit adaugam crema.
5.In crema adaugam intai galbenusurile batute bine si apoi laptele.Pentru ca aceasta sa se ingroase mai bine sub vas adaugam o oala cu apa fierbinte.
6.Dupa ce crema e gata se intinde pe blat, iar apoi blatul se va rasuci foarte strans impreuna cu servetul, care ulterior va fi desfacut.
7.Pe deasupra presaram zahar vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "RULADA CU NUCI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Rulada cu telemea si cascaval cu nuci

Rulada cu telemea si cascaval cu nuci

Decongelam aluatul .Branza o faramitam bine iar cascavalul il dam prin razatoare.Amestecam branza

4 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu brinza
Rulada cu nuci

Rulada cu nuci

Se freaca untul pana devine spuma, se adauga smantana, faina, sarea si se framanta un aluat. Aluatul

19 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2009

    Aceasta rulada se poate unple si numai cu gemul preferat...

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • - 6 oua
  • - 6 linguri de zahar
  • - 5 linguri de faina
  • - coaja rasa de la o lamaie
  • Pentru crema avem nevoie de :
  • - 250 grame de nuca
  • - zahar pudra
  • - 2 galbenusuri
  • - 2-3 linguri de lapte
  • - 150 grame unt sau margarina
  • - o fiola sau doua de esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de Andreea Constantina Manciu
PUI CU VIN

PUI CU VIN

1.Se taie sunculita sau kaiserul feliute(daca este afumat se va opari 2-3 minute) si se caleste 2.Peste

25 voturi    23 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
SARMALE

SARMALE

1.Adaugam peste carne condimentele pentru sarmale,ouale, orezul, delikatul si amestecam. 2.Luam

16 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Spaghete cu carne tocata

Spaghete cu carne tocata

Se fierb spaghetele, cand sunt aproape fierte se adauga carnea tocata, se mai fierb vreo 15 minute,

8 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

Aceasta rulada se poate unple si numai cu gemul preferat...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Lapte de pasare(bulgari de zapada)