autor:

Burcea_Vasilica

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Rulada cu piure de piersici, crema de vanilie si mac

Autor: Burcea_Vasilica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 iulie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Burcea_Vasilica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 iulie 2019

Ingrediente
Ingrediente foaie:, 4 oua, 8 linguri faina, 8 linguri ulei, 8 linguri zahar, 1 esenta vanilie, 1 praf de copt stins in otet, 1 varf de cutit de sare, , Ingrediete crema:, 2 galbenusuri de oua de casa, 400 ml. lapte, 75 gr. zahar, 1 fiola/ plic vanilie, 50 gr unt, de preferat mai gras, 1 lingura. faina alba calitate superioara, 1 lingura amidon alimentar, 3 linguri mac, 400 gr piersici bine coapte, 2 linguri lichior de caise

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Preparare foaie rulada :

Se separa ouale. Se bat albusurile cu zaharul si un varf de cutit de sare pana se dubleaza in volum.

Se freaca galbenusurile cu uleiul.Se adauga , esenta de vanilie si faina cernuta peste galbenusuri si se amesteca bine.

Se adauga in aluat praful de copt stins in putina zeama de lamiae sau otet, se amesteca iar la final se incorporeaza usor albusul batut spuma. Se toarna aluat in strat subtire in tava tapetata cu hartie de copt.

Se coace foiaia de rulada in cuptorul preincalzit la 180 ‘ timp de 10 de minute.

Preparare crema :

Fierbem laptele cu o fiola sau un plic de vanilie.

Separam galbenusurile de albusuri (folosim o cratita mai mare, fiindca o vom folosi si la foc).

Adaugam zaharul si amestecam cu un tel sau un mixer.

Adaugam un polonic de lapte si mixam bine compozitia.

Adaugam faina cernuta si amestecam bine ca sa nu ramina cocolase.

Adaugam restul laptelui cu un polonic, mereu amestecind cu o lingura din lemn sau un tel.

Punem comozitia la foc, amestecind din cand in cand cu telul pina incepe sa se ingroase.

Stingem focul si adaugam macul si untul si amestecam bine.

Rulam foaia de rulada pe un prosop umed ca sa isi formeze forma.



Curatam piersicile de coaja, le tocam marunt si le punem la gatit impreuna cu 4 linguri de zahar si lichiorul de caise.

Dupa ce da in clocot pasam piersicile sub forma unui piure si lasam la racit.

Intindem un strat de piure de piersici pe foaia de rulada.

Dupa ce s-a racit crema o intindem pe foaia de rulada si rulam. Rulada o punem la rece acoperita cu un prosop umed timp de 2 ore.

La servire presaram cu zahar pudra .

Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu piure de piersici, crema de vanilie si mac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Muffins de cacao cu afine

Muffins de cacao cu afine

Se preincalzeste cuptorul, cu 10-15 minute inainte de coacere, la 170 grade. Margarina trebuie trebuie

3 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tarta cu fructe de padure

Tarta cu fructe de padure

Blatul se face intr-o forma de tarta sau forma detasabila de tort de aproximativ 24-26 diametru.Se

13 voturi    7 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente foaie:
  • 4 oua
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 1 praf de copt stins in otet
  • 1 varf de cutit de sare
  • Ingrediete crema:
  • 2 galbenusuri de oua de casa
  • 400 ml. lapte
  • 75 gr. zahar
  • 1 fiola/ plic vanilie
  • 50 gr unt
  • de preferat mai gras
  • 1 lingura. faina alba calitate superioara
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 3 linguri mac
  • 400 gr piersici bine coapte
  • 2 linguri lichior de caise

Raporteaza reteta

Retete
de Burcea_Vasilica
Arancini di riso cu piept de pui

Arancini di riso cu piept de pui

Se spala orezul si se pune la fiert asezonat cu sare si piper si sofran Cand orezul este gatit se

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Clatite aperitiv cu piept de pui

Clatite aperitiv cu piept de pui

Se amesteca faina cu sarea, apoi se adauga ouale, putin lapte, uleiul si amesteca bine. Amestecand,

14 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Se caleste pieptul de pui impreuna cu ardeiul si ciupercile in unt apoi adaugi orezul si mai calesti

16 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

4 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta de mere cu spuma de migdale