autor:

panseluta

» » Aperitive

rulada cu spanac

Autor: panseluta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: panseluta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 ianuarie 2010

Ingrediente
aluat, , 150ml ulei, 100 g faina, 500ml lapte, 4 oua (albusurile batute spuma), 1/2 ingurita sare, piper, , umplutura, 500g spanac maruntit congelat, 400g telemea rasa de oaie, 2 legaturi mari de marar,sau 10 mici ,sau vreo 8 linguri de marar uscat si maruntit, 3 cepe mari, 2 linguri de ulei

Dificultate: Medie Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

intai se pregateste umplutura,calind ceapa,apoi se adauga spanacul,branza rasa si mararul tocat.se amesteca pe foc 2-3 minute dupa care se lasa sa se raceasca.
pentru aluat se incing 150 ml ulei se adauga faina,amestecand continuu,ca pentru sosul bechamel dupa care se stinge cu laptele cald,pus in mai multe transe,amestecand continuu pana se omogenizeaza.
dupa ce s-a racit amestecul de mai sus ,se adauga cele 4 galbenusuri ,sare,piper si la sfarsit albusurile batute spuma.
se pune in tava hartie de copt si se intinde aluatul.
se baga in cuptorul preincalzit,si se coace 30 de minute,din care 10 la foc mare ,apoi la foc mediu spre mic,depinde de cuptorul fiecaruia.nu se deschide usa cuptorului 20 de minute.
dupa ce s-a copt.asa cald, sa scoate aluatul cu hartie cu tot,se unge cu umplutura si se ruleaza cu ajutorul hartiei pe care s-a copt.
mai e varianta de acoperire a tavii cu servetul umed si rasturnarea ei si umpluta pe partea inversa.dar eu fac cum v-am spus.
rulada ,o data umpluta tebuie sa stea acoperita ca sa nu se usuce,in caz ca nu o devorati toata la masa.
se poate reincalzi in cuptorul cu microunde.

umplutura poate sa fie si cascaval ras,sau ciuperci sau ce va trece prin cap,totul este sa umpleti cat foaia este inca calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "rulada cu spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Rulada cu spanac si branza de vaci

Rulada cu spanac si branza de vaci

Se pune spanacul la desghetat, se lasa la scurs si apoi se pune intr-un vas si se amesteca cu putin

7 voturi    7 comentarii
1h
Aperitive
RULADA CU SPANAC

RULADA CU SPANAC

Spanacul se lasa la dezghetat, se pune intr-o sita si il presam astfel incat sa se scurga bine,apoi

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aperitive cu oua
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • panseluta

    panseluta (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

    da si merge umpluta cu ce-ti trece prin cap:ciuperci,cascaval,cu carne n-am ncercat.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    O bunatate rulada ta. Fac si eu ceva asemanator si e foarte apreciata...

  • panseluta

    panseluta (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

    incearc-o ca n-o sa-ti para rau.pune-i mult marar,asta o face savuroasa.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

      Felicitari! Am salvat

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      O bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • aluat
  • 150ml ulei
  • 100 g faina
  • 500ml lapte
  • 4 oua (albusurile batute spuma)
  • 1/2 ingurita sare
  • piper
  • umplutura
  • 500g spanac maruntit congelat
  • 400g telemea rasa de oaie
  • 2 legaturi mari de marar,sau 10 mici ,sau vreo 8 linguri de marar uscat si maruntit
  • 3 cepe mari
  • 2 linguri de ulei

Raporteaza reteta

Retete
de panseluta
zucchini slice-felia cu dovlecei

zucchini slice-felia cu dovlecei

Se spala bine dovlecelul/zucchini si se taie in 2 pe lungime si apoi in felii nici prea groase nici

8 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Prajitura Mimoza

Prajitura Mimoza

Reteta asta o am din caietul de prjituri a mamei mele.pare complicat,dar nu este. -Se framanta ingredientele

21 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri
pasta de ardei copti(foarte simpla si delicioasa)

pasta de ardei copti(foarte simpla si delicioasa)

reteta asta o am de la o prietena australianca. Se pun la copt ardeii, apoi se pun cu sare in punga

4 voturi    1 comentariu
30 min
Sosuri

panseluta (Chef de cuisine)

da si merge umpluta cu ce-ti trece prin cap:ciuperci,cascaval,cu carne n-am ncercat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Salata de vinete