Spanacul se opareste si se lasa la scurs. Untul se topeste la foc mic si se adauga spanacul tocat marunt, faina si se amesteca pana se leaga. Se stinge cu laptele caldut adaugat putin cate putin si se amesteca bine. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, apoi se adauga galbenusurile, albusurile batute spuma, sare si piper. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la 200° aproximativ 25 de minute. Dupa 15 minute focul se reduce intensitatea cuptorului, la 150°. Intre timp se pregateste crema amestecand branza cu parmezanul ras. Blatul copt se scoate din cuptor si se desprinde imediat de pe hartia de copt. Se intinde compozitia de branza, peste care se aseaza fasiile de somon si se ruleaza cu grija.
Se lasa la racit, se taie felii si se serveste ca aperitiv.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii