autor:

Doina  Varga

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Rulada cu spanac si cabanos

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 august 2009

Ingrediente
4 oua crude, 3 oua fierte tari, 350 g faina, 200 ml lapte, 150 g cabanos, 500 g frunze de spanac, 2 cepe, 1 morcov, 1 ardei gras rosu, 2 castraveti acri, 5-6 rosii mici, 6 linguri ulei de masline, 8 lingurite ulei pentru prajit, 1 cub concentrat de ciuperci, sare, piper, curry, condimente pentru gratar

Dificultate: Medie Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

Faceti un aluat putin mai gros decat cel de clatite din ouale crude, faina, lapte in care adaugati condimentele pentru gratar, curry, sare, piper si daca mai trebuie, putina apa.
Intr-o tigaie antiaderenta coaceti 8 clatite putin mai grosute cu cate o lingurita de ulei fiecare. Pe o folie de aluminiu (de aproximativ 50 x 35 cm) puneti 6 clatite suprapuse cate putin una peste alta pentru a forma un dreptunghi.
In tigaia antiaderenta puneti 4 linguri de ulei de masline si frunzele de spanac bine spalate. Adaugati concentratul de ciuperci si caliti pana se inmoaie spanacul si scade zeama. Puneti spanacul pe un fund de lemn, tocati-l si distribuiti-l uniform peste clatite, lasand libera o latura de 4-5 cm latime. Caliti apoi o ceapa tocata si ardeiul rosu taiat cubulete mici in uleiul de masline ramas si distribuiti uniform aceasta compozitie peste spanac.
Curatati de coaja ouale fierte tari, taiati-le in sferturi si asezati-le intr-un rand pe lungime impreuna cu cabanosul. Incepeti sa rulati din partea unde este cabanosul si infasurati bine in folie. Celelalte 2 clatite le puteti umple cu spanac, ou, cabanos, le rulati in folie de aluminiu obtinand astfel doua rulade mai micute. (vezi video)
Puneti ruladele intr-o tava la cuptor cu 500-600 ml apa, sare, piper, curry, rosiile mici, castravetii acri taiati pe lungime, morcovul, fasii de ardei rosu, ceapa ramasa taiata bucati mari si cateva frunze de spanac. Dati tava la cuptor la foc mediu 15-20 minute, apoi lasati sa se racoreasca.
Taiati-o cu tot cu staniol in doua-trei bucati mai lungi, apoi indepartati folia si taiati felii de grosimea dorita pe care le asezati pe un platou, impreuna cu legumele din tava si putin sos. Garnisiti cu cateva frunze de patrujel si serviti cu ardei iute (dupa preferinta).
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu spanac si cabanos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Linte verde cu lamaie si carne de porc

Linte verde cu lamaie si carne de porc

Lintea se clateste in apa rece, apoi se fierbe in apa cu sare. Se curata si se taie ceapa, rosiile,

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Orez cu legume

Orez cu legume

Curatati legumele si tocati-le cubulete mici. Intr-o tigaie antiaderenta puneti la calit in ulei

16 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

    Foarte gustoasa !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

    Tare gustoasa!

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

      Aspectoasa, gustoasa!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

      Felicitari!Arata minunat!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

      Arata minunat!!!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 23 august 2009

      Multumesc mult.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 august 2009

      E tare aspectoasa, mi-e tare pofta la cum arata!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 21 august 2009

      Multumesc mult de aprecieri.

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 21 august 2009

      Foarte frumoasa rulada ta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • 4 oua crude
  • 3 oua fierte tari
  • 350 g faina
  • 200 ml lapte
  • 150 g cabanos
  • 500 g frunze de spanac
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 castraveti acri
  • 5-6 rosii mici
  • 6 linguri ulei de masline
  • 8 lingurite ulei pentru prajit
  • 1 cub concentrat de ciuperci
  • sare
  • piper
  • curry
  • condimente pentru gratar

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ficatei de pui cu mazare Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Chiftele din dovlecel si ton Chiftele din dovlecel si ton

Curatam dovleceii de coaja, taiem pe jumatate si punem la fiert cu putina sare ( 25 minute). Ii scoatem intr-o strecuratoare unde cu

23 voturi    18 comentarii
1h
Aperitive
FRIPTURA DE PASTAI GALBENE