Rulada cu spanac si cabanos

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Rulada cu spanac si cabanos

Ingrediente

  • 4 oua crude
  • 3 oua fierte tari
  • 350 g faina
  • 200 ml lapte
  • 150 g cabanos
  • 500 g frunze de spanac
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 castraveti acri
  • 5-6 rosii mici
  • 6 linguri ulei de masline
  • 8 lingurite ulei pentru prajit
  • 1 cub concentrat de ciuperci
  • sare, piper, curry, condimente pentru gratar

Mod de preparare

Faceti un aluat putin mai gros decat cel de clatite din ouale crude, faina, lapte in care adaugati condimentele pentru gratar, curry, sare, piper si daca mai trebuie, putina apa.

Intr-o tigaie antiaderenta coaceti 8 clatite putin mai grosute cu cate o lingurita de ulei fiecare. Pe o folie de aluminiu (de aproximativ 50 x 35 cm) puneti 6 clatite suprapuse cate putin una peste alta pentru a forma un dreptunghi.

In tigaia antiaderenta puneti 4 linguri de ulei de masline si frunzele de spanac bine spalate. Adaugati concentratul de ciuperci si caliti pana se inmoaie spanacul si scade zeama. Puneti spanacul pe un fund de lemn, tocati-l si distribuiti-l uniform peste clatite, lasand libera o latura de 4-5 cm latime. Caliti apoi o ceapa tocata si ardeiul rosu taiat cubulete mici in uleiul de masline ramas si distribuiti uniform aceasta compozitie peste spanac.

Curatati de coaja ouale fierte tari, taiati-le in sferturi si asezati-le intr-un rand pe lungime impreuna cu cabanosul. Incepeti sa rulati din partea unde este cabanosul si infasurati bine in folie. Celelalte 2 clatite le puteti umple cu spanac, ou, cabanos, le rulati in folie de aluminiu obtinand astfel doua rulade mai micute. (vezi video)

Puneti ruladele intr-o tava la cuptor cu 500-600 ml apa, sare, piper, curry, rosiile mici, castravetii acri taiati pe lungime, morcovul, fasii de ardei rosu, ceapa ramasa taiata bucati mari si cateva frunze de spanac. Dati tava la cuptor la foc mediu 15-20 minute, apoi lasati sa se racoreasca.

Taiati-o cu tot cu staniol in doua-trei bucati mai lungi, apoi indepartati folia si taiati felii de grosimea dorita pe care le asezati pe un platou, impreuna cu legumele din tava si putin sos. Garnisiti cu cateva frunze de patrujel si serviti cu ardei iute (dupa preferinta).

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa

Inghetata de vanilie facuta in casa - reteta simpla si delicioasa!Invata cum sa pregatesti o inghetata cremoasa si aromata,...

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa
Cartofi noi la cuptor cu usturoi si patrunjel, reteta simpla si foarte gustoasa

Cartofi noi la cuptor cu usturoi si patrunjel, reteta simpla si foarte gustoasa

Cartofi noi la cuptor cu usturoi si patrunjel: o reteta simpla si gustoasa. Descopera cum sa prepari cartofi crocanti,...

Cartofi noi la cuptor cu usturoi si patrunjel, reteta simpla si foarte gustoasa
Reteta de limonada cu capsuni - rapida, racoritoare, delicioasa

Reteta de limonada cu capsuni - rapida, racoritoare, delicioasa

Descopera reteta rapida de limonada cu capsuni, perfecta pentru zilele calduroase. Racoritoare si delicioasa, aceasta bautura...

Reteta de limonada cu capsuni - rapida, racoritoare, delicioasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise