Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 pachet aluat de foitaj (275 g), , 1 conserva cu ton (circa 300 g), , 1 ceapa verde, , 1/2 lamaie stoarsa, , 5 fire patrunjel verde, , 2 galbenusuri, , 2 linguri seminte de susan, , 100 g cascaval ras, , 2 linguri lapte, , 3 linguri ulei de masline, , 1 lingurita mustar, , 1 varf de cutit praf de curry, , sare, , piper.
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
3 voturi
Mod de preparare
Puneti semintele de susan pe o farfurie plata. Intindeti aluatul pe planseta, puneti deasupra un strat egal de umplutura (lasand libera o margine de 2 cm) si rulati aluatul sul. Diluati al doilea galbenus in 2 linguri de lapte si ungeti - cu o pensula - toata suprafata ruladei. Rostogoliti-o apoi in semintele de susan, inveliti-o intr-o folie de plastic si tineti-o 30 de minute la frigider.
Incingeti cuptorul la 240gr. si tapetati o tava cu hartie pentru copt.
Taiati rulada - cu un cutit bine ascutit - felii groase de 2 cm, asezati feliile pe tava, lasand intre ele suficient spatiu, pentru a putea creste fara sa se lipeasca intre ele.
Dati rulada la cuptor, lasati-o sa se coaca 8 minute, reduceti temperatura la 210gr. si tineti-o inca 10 minute sa se patrunda si sa se rumeneasca.
Serviti-o calda sau rece, cu salata verde.