autor:

» » Mancaruri cu peste

Rulada cu ton

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 pachet aluat de foitaj (275 g), , 1 conserva cu ton (circa 300 g), , 1 ceapa verde, , 1/2 lamaie stoarsa, , 5 fire patrunjel verde, , 2 galbenusuri, , 2 linguri seminte de susan, , 100 g cascaval ras, , 2 linguri lapte, , 3 linguri ulei de masline, , 1 lingurita mustar, , 1 varf de cutit praf de curry, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Scurgeti tonul intr-o strecuratoare. Curatati si tocati ceapa. Spalati patrunjelul, zvantati-l cu hartie absorbanta si taiati-l cu foarfeca. Incingeti intr-o tigaie mica 1 lingura de ulei si caliti in el ceapa circa 2-3 minute, amestecand cu o lingura de lemn. Adaugati tonul faramitat, restul de ulei, zeama de lamaie, patrunjelul verde, 1 galbenus, cascavalul ras si mustarul. Condimentati cu sare, piper si curry si amestecati bine cu furculita, pentru a obtine o umplutura omogena.
Puneti semintele de susan pe o farfurie plata. Intindeti aluatul pe planseta, puneti deasupra un strat egal de umplutura (lasand libera o margine de 2 cm) si rulati aluatul sul. Diluati al doilea galbenus in 2 linguri de lapte si ungeti - cu o pensula - toata suprafata ruladei. Rostogoliti-o apoi in semintele de susan, inveliti-o intr-o folie de plastic si tineti-o 30 de minute la frigider.
Incingeti cuptorul la 240gr. si tapetati o tava cu hartie pentru copt.
Taiati rulada - cu un cutit bine ascutit - felii groase de 2 cm, asezati feliile pe tava, lasand intre ele suficient spatiu, pentru a putea creste fara sa se lipeasca intre ele.
Dati rulada la cuptor, lasati-o sa se coaca 8 minute, reduceti temperatura la 210gr. si tineti-o inca 10 minute sa se patrunda si sa se rumeneasca.
Serviti-o calda sau rece, cu salata verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ton" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Rulada tricolora cu mousse de ton

Rulada tricolora cu mousse de ton

Preparam cele trei aluaturi, deodata, in trei boluri diferite. Dupa cum se observa, difera doar ingredientul

2 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de Craciun
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 pachet aluat de foitaj (275 g)
  • 1 conserva cu ton (circa 300 g)
  • 1 ceapa verde
  • 1/2 lamaie stoarsa
  • 5 fire patrunjel verde
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri seminte de susan
  • 100 g cascaval ras
  • 2 linguri lapte
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita mustar
  • 1 varf de cutit praf de curry
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Plachie de cod