Albusurile se bat spuma tare, se adauga 1/2 cana zahar.Galbenusurile se bat cu vanilia si apoi se adauga 1/3 cana zahar.Separat, se amesteca faina, cacao, praf de copt, bicarbonat si sare.Peste galbenusuri se pune putin din albusuri si se adauga treptat compozitia uscata si apa.Se amesteca bine si se adauga restul de albusuri.Se umezeste tava de la cuptor si se acopera cu folie de aluminiu. Se unge folia bine cu ulei, dupa care se toarna compozitia in tava. Se coace la foc mic timp de 20-25 min ( incearca cu scobitoarea ).
Se pudreaza un prosop de bucatarie,cu zahar pudra. Peste el se aseaza foaia de rulada, cu fata in jos. Se desprinde usor folia de pe foaie. Atentie: se lucreaza repede, sa nu se intareasca foaia! Se intoarce foaia cu fata in sus, se acopera cu prosopul si se ruleaza. Se lasa la rece. Se pun visinele (fara samburi) intr-un vas, la foc mic, se adauga 2 linguri zahar si amidonul dizolvat in 3 linguri zeama de compot. Se lasa putin, pana se ingroasa amidonul. Se lasa la rece. Intre timp, se bate frisca impreuna cu zaharul pudra, pana se intareste. Se adauga visinele racite. Se deface usor foaia de rulada si se pune umplutura, dupa care se ruleaza.
Se topeste untul la foc mic, se adauga apa si cacao. Se ia de pe foc si se adauga zaharul pudra si esenta de vanilie. Se toarna peste rulada si, optional, se orneaza cu visine intregi. Se pot folosi si visine proaspete, dar mai adaugati putin zahar pudra in umplutura.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii