autor:

Gabri...Ela

» » Dulciuri diverse

Rulada cu visine, frisca si ciocolata

Autor: Gabri...Ela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Statele Unite


    Reteta postata pe: 06 februarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabri...Ela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Statele Unite


Reteta postata pe: 06 februarie 2012

Ingrediente
Blat: 4 oua,, 1/2 cana faina,, 1/3 cana cacao,, aprox. o cana zahar,, o lingurita esenta de vanilie,, un varf cutit praf de copt,, un varf cutit bicarbonat,, un praf de sare,, 1/3 cana apa (80 ml)., Umplutura: un compot de visine (fara zeama,, 2oo ml frisca lichida,, 1 lingura amidon alimentar dizolvat in 3 linguri zeama compot,, 2 linguri zahar tos,, cca. 80g zahar pudra (dupa gust), Glazura: 2 linguri unt,, 2 linguri apa,, 2 linguri cacao,, 1 cana zahar pudra,, esenta de vanilie.

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

12 voturi

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma tare, se adauga 1/2 cana zahar.Galbenusurile se bat cu vanilia si apoi se adauga 1/3 cana zahar.Separat, se amesteca faina, cacao, praf de copt, bicarbonat si sare.Peste galbenusuri se pune putin din albusuri si se adauga treptat compozitia uscata si apa.Se amesteca bine si se adauga restul de albusuri.Se umezeste tava de la cuptor si se acopera cu folie de aluminiu. Se unge folia bine cu ulei, dupa care se toarna compozitia in tava. Se coace la foc mic timp de 20-25 min ( incearca cu scobitoarea ).
Se pudreaza un prosop de bucatarie,cu zahar pudra. Peste el se aseaza foaia de rulada, cu fata in jos. Se desprinde usor folia de pe foaie. Atentie: se lucreaza repede, sa nu se intareasca foaia! Se intoarce foaia cu fata in sus, se acopera cu prosopul si se ruleaza. Se lasa la rece. Se pun visinele (fara samburi) intr-un vas, la foc mic, se adauga 2 linguri zahar si amidonul dizolvat in 3 linguri zeama de compot. Se lasa putin, pana se ingroasa amidonul. Se lasa la rece. Intre timp, se bate frisca impreuna cu zaharul pudra, pana se intareste. Se adauga visinele racite. Se deface usor foaia de rulada si se pune umplutura, dupa care se ruleaza.
Se topeste untul la foc mic, se adauga apa si cacao. Se ia de pe foc si se adauga zaharul pudra si esenta de vanilie. Se toarna peste rulada si, optional, se orneaza cu visine intregi. Se pot folosi si visine proaspete, dar mai adaugati putin zahar pudra in umplutura.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu visine, frisca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
PARFAITS DE FRAGUTE SI CIOCOLATA

PARFAITS DE FRAGUTE SI CIOCOLATA

Intr-un pahar se pun cam 4 linguri de biscuiti rupti in bucati, deasupra budinca si fragute. Se

18 voturi    7 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Biscuiti ciupercute

Biscuiti ciupercute

Intr-un vas mixam untul moale cu zaharul pudra si vanilia, adaugam ouale pe rand, iar apoi adaugam

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mariana Duta , 26 august 2014

    Daca vrei sa-ti inpresionezi musafirii merita.Delicios si gustos.

  • Fara foto

    Czompa Nadia , 01 octombrie 2013

    Delicioasa

  • Fara foto

    Teodora Biriuc , 19 august 2013

    hmmmmm

    • Fara foto

      Maria Viorica , 19 august 2013

      wow, delicios.....

    • Fara foto

      Fadil Mazrekaj , 18 august 2013

      Leka

    • Gabri...Ela

      Gabri...Ela (Chef de cuisine) , 08 februarie 2012

      Multumesc pt. aprecieri, Alexanca! Este si f. buna! Gustul acrisor si "migdalat" al visinelor se potriveste de minune cu ciocolata si frisca. Nici nu e greu de facut si nici prea scumpa.

    • Alexanca

      Alexanca (Chef de cuisine) , 07 februarie 2012

      Arata super!!!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

12 voturi

Ingrediente

  • Blat: 4 oua,
  • 1/2 cana faina,
  • 1/3 cana cacao,
  • aprox. o cana zahar,
  • o lingurita esenta de vanilie,
  • un varf cutit praf de copt,
  • un varf cutit bicarbonat,
  • un praf de sare,
  • 1/3 cana apa (80 ml).
  • Umplutura: un compot de visine (fara zeama,
  • 2oo ml frisca lichida,
  • 1 lingura amidon alimentar dizolvat in 3 linguri zeama compot,
  • 2 linguri zahar tos,
  • cca. 80g zahar pudra (dupa gust)
  • Glazura: 2 linguri unt,
  • 2 linguri apa,
  • 2 linguri cacao,
  • 1 cana zahar pudra,
  • esenta de vanilie.

Raporteaza reteta

Retete
de Gabri...Ela
Fursecuri cu nuci si coaja de portocala

Fursecuri cu nuci si coaja de portocala

Blat: Se mixeaza toate ingredientele, in ordine, pana se obtine o pasta, care se lasa la frigider

11 voturi    1 comentariu
2h 15 min
Dulciuri diverse
Inel cu stafide si scortisoara

Inel cu stafide si scortisoara

Amesteca untul, zaharul si laptele si pune-le la foc mic pana se dizolva zaharul. Incalzeste apa(sa

6 voturi    4 comentarii
2h 45 min
Dulciuri diverse
Dulceata de portocale, grape-fruit si lamaie

Dulceata de portocale, grape-fruit si lamaie

Se cojesc portocalele si grape-fruit-ul, si cojile se taie cubulete. Se fierb cojile in 6 cani de

14 voturi    4 comentarii
20h 15 min
Conserve si muraturi

Gabri...Ela (Chef de cuisine)

Multumesc pt. aprecieri, Alexanca! Este si f. buna! Gustul acrisor si "migdalat" al visinelor se potriveste de minune cu ciocolata si frisca. Nici nu e greu de facut si nici prea scumpa.

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Guguluf cu glazura de ciocolata