Cartofii fierti,curatati de coaja,ii pregatim piure;
Carnea de pui curatata de pielita o dam prin robotul de bucatarie(eu am amestecat 300g piept cu 200g carnat proaspat);
Amestecam carnea cu piureul de cartof ( o mica parte o vom tine pt umplutura)i,incorporam oul si cele 3 linguri de pesmet,sare piper si o lingurita de ulei,omogenizam ;
Compozitia obtinuta o intindem intre 2 foi de hartie pergament,in forma de dreptunghi;
Dam prin razuitoare cascavalul,prin robotul de bucatarie crenvustii curatati de pile,amestecam totul cu restul de piure,si ii dam forma unui salam;
Asezam salamul pe dreptunghiul pregatit cu carne si cartofi,rulam cu atentie,inghidem bine la capete si asezam rulada in tava cu hartie de cuptor;
Dam tava la cuptorul cald 180°C timp de 40 minute;In tava adaugam o jumatate pahar de apa si ungem rulada cu un fir de ulei;
dupa 20 minute adaugam jumatatea de pahar de vin alb si continuam coacerea pana la rumenirea ruladei;
daca este necesar prelungiti timpul de coptura!
Lasam rulada la racit dupa care o taiem si servim alturi de-o garnitura de cartofi sau salata!
pofta buna!!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii