autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Rulada de carne cu sos de iaurt

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane):, Pentru tocatura: 1 felie de paine uscata, , 2 cepe, , 2 catei de usturoi, , 1 kg de carne de vita tocata, , 1 ou, , 1 legatura de patrunjel, , sare, , piper, , 2 lingurite de chimen, , 200 gr. branza telemea, , grasime pentru uns forma., Ca adaos de legume: 2 vinete, , 1 catel de usturoi, , 4 linguri de untdelemn, , 1 kg de rosii., Pentru sosul de iaurt: 1 pahar de iaurt (500 gr.), , sucul si coaja de la 1/2 lamaie, , 1 legatura de menta.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

5 voturi

Mod de preparare

Se inmoaie painea in apa. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Se amesteca cu carnea tocata, oul, patrunjelul tocat si painea bine stoarsa. Se condimenteaza bine de tot. Se formeaza o chiftea lunga si plata, pe care se pun una langa alta bucati de branza taiate egal, care apoi se acopera cu marginile chiftelei, astfel incat sa fie plasate pe la mijloc. Se da o forma alungita tocaturii (ca o paine), care se pune intr-o tava unsa cu untdelemn. Se baga la cuptor si se lasa pana se rumeneste. Pentru adaosul de legume: Se spala vinetele, apoi se taie in bucati potrivite. Se curata usturoiul si se taie in bucatele. La o jumatate de ora dupa ce rulada a fost bagata in cuptor, se pun langa ea vinetele si usturoiul. Se sareaza, se pipereaza, se stropesc cu ulei.
Rosiile se oparesc si se curata de pielite. Se taie in felii si se pun langa rulada, dupa alte 20 de minute.
Se amesteca ingredientele pentru sosul de iaurt cu menta tocata. Se sareaza, se pipereaza. Rulada se serveste la masa cu garnitura de legume coapte alaturi, si deasupra cu sos de iaurt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de carne cu sos de iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Fasii din piept de pui Shanghai cu susan si pesmet

Fasii din piept de pui Shanghai cu susan si pesmet

Batem bine ouale , amestecam sosul de soia cu mustarul si cu piperul , iar pesmetul il amestecam

1 vot    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Oua florentine cu jambon

Oua florentine cu jambon

Spanacul bine spalat se pune intr-o oala cu apa fiarta si sare, se lasa la foc pana se inmoaie. Intre

2 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane):
  • Pentru tocatura: 1 felie de paine uscata
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 1 kg de carne de vita tocata
  • 1 ou
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare
  • piper
  • 2 lingurite de chimen
  • 200 gr. branza telemea
  • grasime pentru uns forma.
  • Ca adaos de legume: 2 vinete
  • 1 catel de usturoi
  • 4 linguri de untdelemn
  • 1 kg de rosii.
  • Pentru sosul de iaurt: 1 pahar de iaurt (500 gr.)
  • sucul si coaja de la 1/2 lamaie
  • 1 legatura de menta.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Creier de porc cu ceapa Creier de porc cu ceapa

Se alege creierul de porc de cheagurile de sange, apoi se opareste 10 minute in apa clocotita cu putina sare si o lingurita de otet.

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Tocanita cu ficatei de pui Tocanita cu ficatei de pui

Se curata si taie ceapa marunt. Se pune tuciul pe foc sa se incinga, se adauga uleiul, apoi ceapa si se lasa sa se caleasca la foc mic

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Rulada din piept de pui