autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Rulada de carne cu sos de iaurt

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane):, Pentru tocatura: 1 felie de paine uscata, , 2 cepe, , 2 catei de usturoi, , 1 kg de carne de vita tocata, , 1 ou, , 1 legatura de patrunjel, , sare, , piper, , 2 lingurite de chimen, , 200 gr. branza telemea, , grasime pentru uns forma., Ca adaos de legume: 2 vinete, , 1 catel de usturoi, , 4 linguri de untdelemn, , 1 kg de rosii., Pentru sosul de iaurt: 1 pahar de iaurt (500 gr.), , sucul si coaja de la 1/2 lamaie, , 1 legatura de menta.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

5 voturi

Mod de preparare

Se inmoaie painea in apa. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Se amesteca cu carnea tocata, oul, patrunjelul tocat si painea bine stoarsa. Se condimenteaza bine de tot. Se formeaza o chiftea lunga si plata, pe care se pun una langa alta bucati de branza taiate egal, care apoi se acopera cu marginile chiftelei, astfel incat sa fie plasate pe la mijloc. Se da o forma alungita tocaturii (ca o paine), care se pune intr-o tava unsa cu untdelemn. Se baga la cuptor si se lasa pana se rumeneste. Pentru adaosul de legume: Se spala vinetele, apoi se taie in bucati potrivite. Se curata usturoiul si se taie in bucatele. La o jumatate de ora dupa ce rulada a fost bagata in cuptor, se pun langa ea vinetele si usturoiul. Se sareaza, se pipereaza, se stropesc cu ulei.
Rosiile se oparesc si se curata de pielite. Se taie in felii si se pun langa rulada, dupa alte 20 de minute.
Se amesteca ingredientele pentru sosul de iaurt cu menta tocata. Se sareaza, se pipereaza. Rulada se serveste la masa cu garnitura de legume coapte alaturi, si deasupra cu sos de iaurt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de carne cu sos de iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Snitele cu ceapa si usturoi

Snitele cu ceapa si usturoi

Snitelele se sareaza si se bat, apoi se dau prin faina. Ceapa se curata, se taie pestisori si se

14 voturi    11 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Cartofi copti in cuptor cu crochete de pui

Cartofi copti in cuptor cu crochete de pui

Se curata de coaja cartofii, se sterg cu un prosop curat si se pun la copt in cuptor, pe gratar,

3 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane):
  • Pentru tocatura: 1 felie de paine uscata
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 1 kg de carne de vita tocata
  • 1 ou
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare
  • piper
  • 2 lingurite de chimen
  • 200 gr. branza telemea
  • grasime pentru uns forma.
  • Ca adaos de legume: 2 vinete
  • 1 catel de usturoi
  • 4 linguri de untdelemn
  • 1 kg de rosii.
  • Pentru sosul de iaurt: 1 pahar de iaurt (500 gr.)
  • sucul si coaja de la 1/2 lamaie
  • 1 legatura de menta.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Taci si inghite Taci si inghite

Intr-un tuci se pune 1 l lapte dulce, 200 gr smantana dulce, sare si o lingura malai, se lasa sa dea clocot si se pune malai in ploaie,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive
Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi

Se desface carnea de porc cu un cu?it pentru a-i m?ri suprafa?a de lucru, se bate un pic cu cioc?nelul de ?ni?ele, apoi se taie în

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Pui cu broccoli si sos bechamel