Rulada de carne tocata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne macra
  • 150 g slanina
  • 2 cepe
  • 1 felie piine alba (miezul)
  • 1 ou crud
  • 4 oua fierte tari
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita verdeata tocata
  • 1 lingura pesmet
  • salata verde sau sfecla rosie

Mod de preparare

Se da prin masina de tocat carnea impreuna cu cele doua cepe taiate marunt, crude sau rumenite in untura, miezul de piine inmuiat si slanina. Se adauga sare, piper, verdeata tocata si oul crud. Totul se amesteca bine. Se asterne pe masa un servet curat si bine inmuiat in apa. Pe el se intinde tocatura in forma de dreptunghi cu baza de trei ori mai mare decit inaltimea. Pe mijlocul dreptunghiului de carne se asaza ouale fierte tari si curatate, in sir, unul dupa altul. Se ridica capetele servetului astfel ca tocatura sa imbrace (acopere) ouale. Rulada se asaza incet pe o tava unsa cu untura si pe deasupra se unge cu o pana inmuiata in untura, se presara cu pesmet si se da la cuptor pentru ¾ ora.

Se servesc felii de grosimea unui deget, garnisite cu salata verde sau cu salata de sfecla rosie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise