autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Rulada de cartofi cu carne

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 mai 2009

Ingrediente
1,2 kg cartofi albi, 300 g carne tocata (pui, porc ...), 1 ou crud, 4-5 linguri faina, sare, zahar, piper, marar, patrunjel, 1 ceapa, 1 morcov mic, cateva boabe de mazare, 1/2 de ardei rosu, concentrat de ciuperci sau pui

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 40 min

44 voturi

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja (20 minute), se curata, se zdrobesc cu furculita sau se dau prin masina de tocat cat sunt calzi.
Se pun intr-un castron si se framanta putin cu un ou crud, sare, 1 lingurita de zahar si 4-5 linguri faina.
Umplutura: intr-o tigaie se caleste ceapa tocata marunt, carnea si legumele cubulete (pentru culoare), verdeata tocata si concentratul de ciuperci sau pui, sare, piper si ce condimente va mai plac.
Se intinde pe masa un patrat de tifon ud pus in doua (aprox.50 x 50 cm). Cartofii se intind pe tifon cu mana uda, cam 30 x 40 cm si se preseaza uniform. Deasupra distribuiti uniform umplutura.
Se ruleaza tragand in sus de tifonul de pe latura lunga impingand si presand usor cu mainile, infasurand apoi tifonul peste rulada, intorcand-o usor inapoi.
Se leaga la capete, se apuca tifonul de la capete cu doua furculite si se pune pe foc intr-o cratita cu apa fierbinte cu sare. Se fierbe la foc foarte mic 30-40 minute.
Se scoate cu doua furculite, se pune pe o tava, se indreapta si se lasa sa se raceasca, acoperita, ca sa nu se usuce tifonul. Dupa ce s-a racit se desface cu mare grija. Se orneaza frumos, se cresteaza feliile si stropeste cu sosul preferat. Am preparat un sos alb (Bechamel) din lapte, unt, ulei, faina, l-am impartit in trei: intr-unul am pus concentrat de ciuperci (sosul alb), in al doilea sare piper si loboda oparita si mixata (sosul verde) iar in al treilea ketchup din rosii si ardei facut in casa (sosul rosu).
Inainte de a o servi, puteti baga tava in cuptorul caldut, stins, fara flacara.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de cartofi cu carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tocana de miel cu smantana si mamaliguta

Tocana de miel cu smantana si mamaliguta

Taiem carnea de miel in bucati nu prea mari, o spalam bine si o lasam pe un servet de hartie sa se

4 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Cotlet cu ciuperci la cuptor

Cotlet cu ciuperci la cuptor

Curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt. Ciupercile le spalam si le taiem feliute. Ardeiul kapia

4 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 august 2010

    O bunatate !

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

    Superba prezentarea!!!!! si foarte gustoasa...

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2009

      Fac ceva asemanator, cu deosebirea ca nu pun rulada la fiert.Deoarece atat cartofii, cat si umplutura sunt gata preparate ,pun cartofii pe o folie de aluminiu ,unsa cu ulei, repartizez umplutura , rulez cu folie cu tot si o pun pe rastelul de sus,intr-o tava ,unsa cu ulei, in cuptorul preincalzit, timp de 10 minute , timp in care cartofii se vor rumeni si rulada devine foarte aspectuoasaO servesc pe frunze de salata verde cu muraturi sau cu un sos foarte picant din ceapa, ardei iute, rosii, bulion, sare si piper.Familia mea adora acest preparat!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2009

      Foarte frumos.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2009

      De-a dreptul interesant si apetisant.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Multumesc mult, Mirey.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Foarte bine arata rulada.De gospodina...nu mai vorbim. Felicitari!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Multumesc. Este una dintre primele mele retete adaugate aici.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 august 2009

      O bunatate !!! Felicitari!!

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 12 august 2009

      Super reteta!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 12 august 2009

      Multumesc mult. Ma bucur ca v-a placut.

    • Fara foto

      TECLA TEREZIA , 17 iulie 2009

      Mi-a iesit forte buna. Pacat ca nu am facut si o fotografie

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Doina , Geniala!!! Ca de obicei!!!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 20 mai 2009

      Mi-a placut.Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h 40 min

44 voturi

Ingrediente

  • 1,2 kg cartofi albi
  • 300 g carne tocata (pui
  • porc ...)
  • 1 ou crud
  • 4-5 linguri faina
  • sare
  • zahar
  • piper
  • marar
  • patrunjel
  • 1 ceapa
  • 1 morcov mic
  • cateva boabe de mazare
  • 1/2 de ardei rosu
  • concentrat de ciuperci sau pui

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Stufat de vita Stufat de vita

Se taie carnea in cuburi mici (cca 2 cm) si se rumeneste in margarina si cca. 2 linguri de ulei de masline. Adaugam boiaua si chimionul,

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Rosii la tigaie cu carne de vita –“Galaieht bandora” -specific tarilor arabe
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania