autor:

mariana scarlat

» » Aperitive

Rulada de cartofi cu legume si sos de smantana

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 noiembrie 2009

Ingrediente
1kg cartofi, 2 ouă, 1 pahar lapte, 1 lingură de unt, sare, , Umplutură:, 500g morcovi, 1 ardei gras roşu, 1 ardei gras verde, 2 linguri unt, 1 linguriţă zahăr, sare., , Pentru sos de smântână:, 150g smântână, 1 lingură de unt, 1 linguriţă făină, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Cartofii curăţaţi se fierb în apă sărată. Când sunt gata, se scurg de apă şi se strivesc ca pentru piure, se amestecă cu laptele şi untul, se potrivesc de sare.

Morcovii şi ardeii, curăţaţi şi spălaţi, se taie ca tăiţeii şi se călesc înăbiuşit în unt cu zahărul, sarea şi câteva linguri de apă până scad şi se înmoaie.

Pe o folie alimentară se întinde în strat uniform coca de cartofi, deasupra legumele şi se rulează cu folia unind capetele.

Se aşază ruloul pe o tavă unsă cu unt, se unge cu un ou şi se dă la cuptor până se rumeneşte. Inainte de a fi servit, se taie în felii groase de două degete. Se serveşte cu sos de smântână care se prepară astfel: făina se amestecă cu smântâna puţin câte puţin, se pune la foc mic în unt , amestecând continuu 8-10 minute.

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de cartofi cu legume si sos de smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Tarta cu dovlecei

Tarta cu dovlecei

Dovleceii ii spalam, ii stergem de apa si ii taiem felii subtiri. Galbenusuriele le mixam cu

14 voturi    8 comentarii
40 min
Aperitive
Ciuperci cu maioneza

Ciuperci cu maioneza

Ciupercile se scurg de apa si se mixeaza sau se taie marunt.Apoi se face putina maioneza dintr-un

2 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2009

    Mulţumesc fetelor!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

    Delicioasa

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

    Ce buna trebuie sa fie!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1kg cartofi
  • 2 ouă
  • 1 pahar lapte
  • 1 lingură de unt
  • sare
  • Umplutură:
  • 500g morcovi
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ardei gras verde
  • 2 linguri unt
  • 1 linguriţă zahăr
  • sare.
  • Pentru sos de smântână:
  • 150g smântână
  • 1 lingură de unt
  • 1 linguriţă făină
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

3 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Mulţumesc fetelor!

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Cosulete de linte cu guacamole