Cartofii curăţaţi se fierb în apă sărată. Când sunt gata, se scurg de apă şi se strivesc ca pentru piure, se amestecă cu laptele şi untul, se potrivesc de sare.
Morcovii şi ardeii, curăţaţi şi spălaţi, se taie ca tăiţeii şi se călesc înăbiuşit în unt cu zahărul, sarea şi câteva linguri de apă până scad şi se înmoaie.
Pe o folie alimentară se întinde în strat uniform coca de cartofi, deasupra legumele şi se rulează cu folia unind capetele.
Se aşază ruloul pe o tavă unsă cu unt, se unge cu un ou şi se dă la cuptor până se rumeneşte. Inainte de a fi servit, se taie în felii groase de două degete. Se serveşte cu sos de smântână care se prepară astfel: făina se amestecă cu smântâna puţin câte puţin, se pune la foc mic în unt , amestecând continuu 8-10 minute.
Poftă bună!
Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieIncearca aceasta reteta de legume cu sos de rosii la cuptor – un preparat sanatos, usor de facut, cu ingrediente simple si...
Legume cu sos de rosii la cuptor – reteta simpla, delicioasa si sanatoasaReteta de salata de vinete cu maioneza. Salata de vinete cu maioneza reteta simpla si delicioasa. Cum se face salata de...
Salata de vinete cu maionezaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii