Se fierb cartofii curatati in apa sarata. Se strecoara si se strivesc ca pentru pireu. Se amesteca cu laptele, o lingurita de unt, faina, sarea si cu un ou. Morcovii curatati, spalati si taiati ca taieteii si inabusa intr-o cratita cu restul de unt, zaharul si sarea , adaugind din cind in cind cite o lingura de apa, pina se moaie bine. Pe un servet perfect curat, muiat in apa si bine stors, se intinde un strat uniform din pireul de cartofi, iar deasupra lui morcovii. Se ruleaza cu ajutorul servetului si se unesc capetele ruladei obtinute. Se asaza pe o tava unsa cu unt, se unge cu un ou batut si se da la cuptor pina se rumeneste. Cind se serveste, se taie felii groase de doua degete.
Se serveste simpla sau cu sos de smintina

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii