autor:

Dachman Laura

» » , , , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri, Spume si creme dulci, Torturi

Rulada de ciocolata cu cafea si alune de padure

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 iulie 2009

Ingrediente
Pentru aluat, •100 gr alune de padure, prajite in cuptor, apoi macinate, •40 gr faina, •½ lingurita praf de copt, •25 gr cacao, •4 oua, •75 gr zahar pudra, Umplutura, •150 gr ciocolata cu cafea/ cappuccino, •3 galbenusuri, •50 gr zahar pudra, •250 ml frisca lichida, •zahar pudra, frisca, alune de padure, sos de ciocolata, pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

7 voturi

Mod de preparare

1. Incalzeste cuptorul la 190ᵒC.
2. Pentru prepararea aluatului, aseaza o foaie de copt intr-o tava dreptunghiulara, unge foaia de copt cu unt, apoi tapeaz-o cu faina, inlaturand excesul.Cerne faina cu praful de copt si cacaoa, adauga 50 gr alune macinate, apoi amesteca.Intr-un vas, bate ouale cu zaharul pana ce aproape si-au triplat volumul si s-au ingrosat destul incat mixerul sa lase urme.Inglobeaza ingredientele uscate in galbenusuri, amestecandu-le usor cu o lingura mare de metal.Toarna compozitia obtinuta in tava pregatita si da-o la cuptor pentru 10-12 minute, pana ce devine tare la atingere.Lasa aluatul sa se raceasca timp de 1 minut.
3. Aseaza o foaie mare de copt pe suprafata de lucru si presara deasupra ei 50 gr alune macinate ramase si 2 linguri de zahar.Rastoarna aluatul pe foaia de copt cu alune, apoi dezlipeste foaia de copt de deasupra.Ruleaza rulada cu tot cu foaia de copt si lasa-o sa stea pana se va raci complet.
4. Pentru prepararea umpluturii, topeste ciocolata, apoi las-o putin sa se raceasca.Bate galbensurile cu zahar pana ce se ingroasa si devin pale la culoare.Bate putin frisca.Inglobeaza ciocolata in amestecul cu galbenusuri.Adauga frisca batuta si amesteca usor.
5. Deruleaza rulada si unge-o cu umplutura, lasand o margine de 1 cm.Folosind foaia de copt ca ajutor, ruleaza rulada inapoi.Pudreaz-o cu zahar pudra si decoreaz-o cu frisca, alune de padure si/sau sos de ciocolata.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de ciocolata cu cafea si alune de padure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Pavlova cu crema de vanilie

Pavlova cu crema de vanilie

Cum se prepara bezeaua? Multi spun ca oualele trebuie sa fie tinute un timp la temperatura camerei,

4 voturi    6 comentarii
2h
Torturi
Tort Exotic

Tort Exotic

Preparare crema: Se pune la fiert laptele inpreuna cu galbenusurile de la oua ,zaharul vanilinat,zaharul

11 voturi    7 comentarii
2h 15 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 august 2010

    Super !

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 31 august 2010

    Imi place mult ideea!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

    Foarte gustoasa!

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Excelent.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      Grozava rulada.Din totdeauna mi-au placut ruladele. Felicitari!

    • Fara foto

      maria mihalache , 10 septembrie 2009

      Foarte frumos!

    • susu

      susu (Chef de cuisine) , 31 august 2009

      Arata nemaipomenit.

    • Fara foto

      dyannah , 07 august 2009

      Wow Iti lasa gura apa ;)) Banuiesc ca este delicioasa :x Apropo :-w portia mea unde este ?! ;))

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

      Ca de obicei...o reteta minunata.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

      Felicitari! Arata grozav, cred ca e un deliciu

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 18 iulie 2009

      Originala!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 iulie 2009

      Foarte gustoasa!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 14 iulie 2009

      Super arata,felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

7 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • •100 gr alune de padure
  • prajite in cuptor
  • apoi macinate
  • •40 gr faina
  • •½ lingurita praf de copt
  • •25 gr cacao
  • •4 oua
  • •75 gr zahar pudra
  • Umplutura
  • •150 gr ciocolata cu cafea/ cappuccino
  • •3 galbenusuri
  • •50 gr zahar pudra
  • •250 ml frisca lichida
  • •zahar pudra
  • frisca
  • alune de padure
  • sos de ciocolata
  • pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura

Se spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie, dupa care se dau prin strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu fructe de padure Tort cu fructe de padure

Se spala fructele de padure si se lasa sa se scurga. Branza mascarpone se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Intr-un alt

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort cu multa ciocolata