Spalam pieptul de curcan si il impartim in doua bucati cat de cat egale. Facem o taietura pe orizontala in fiecare bucata, dar fara sa taiem carnea de tot, astfel incat sa obtinem o bucata mai mare si mai subtire. Batem fiecare bucata cu ciocanul de snitele. Condimentam cu sare, piper si oregano pe ambele parti si lasam carnea la rece pana terminam umplutura.
Branza de vaci o zdrobim cu o furculita, adaugam cascavalul ras si mararul taiat marunt, apoi punem sare si piper dupa gust.
Pregatim si feliile de bacon, eu am folosit cate 4 (erau mari) pentru fiecare bucata de carne. Impartim umplutura in mod egal pe cele doua bucati. Luam o bucata de carne si incepem sa rulam strans apoi o infasuram in bacon si putem sa punem scobitori din loc in loc, ca sa nu se desfaca la coacere. La fel procedam si cu cealalta bucata de carne.
Preincalzim cuptorul la 190 de grade, punem cele doua rulouri intr-un vas termorezistent, turnam 1/2 ceasca de apa si dam la cuptor pentru 40-45 de minute, pana cand baconul este bine rumenit. Lasam sa se raceasca complet dupa care putem sa servim cu pofta!
Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.
Gogosi cu ciocolataDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii