Pieptul de curcan se toaca prin masina de tocat, impreuna cu putina ceapa si verdeata.Apoi se amesteca cu oua, smantana lichida, putin vin alb, sare, piper, oregano si usturoi pudra,rezultand o farsa omogena.Carnea tocata amestecata se pune pe o folie de aluminiu , pe mijlocul ei se pun legumele congelate mixte-care in prealabil au fost putin fierte -, se ruleaza atent. Ruladele astfel obtinute se baga la cuptor, timp de 40-50 min.
Merele se taie in felii potrivite ca grosime, dupa care se dau prin ou batut si se prajesc in ulei incins pe o parte si pe alta ( mere pane ).
Crochetele de cartofi congelate se prajesc in ulei incins.
Rosiile se taie pe jumatate , se scobesc de miez si se umple cu broccoli, conopida si morcovi( care mai inainte au fost oparite in apa cu sare ), obtinandu-se astfel nisrte cosulete.Se stropesc cu ulei de masline si sare si se baga la cuptor4-5 minute.
Sosul se face din smantana lichida cu putin sos Worchester, bulion, vin alb, usturoi si sare. Se lasa sa fiarba pana ce se obtine consistenta necesara.
La servire se taie rulada de curcan in transe egale, se pun pe farfurie in combinatie cu legumele si catofii, si se orneaza cu sos si patrunjel tocat.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii