Lasam aluatul la dezghetat.Curatam merele de coaja,,indepartam cotoarele ,le taiem pe jumatate si apoi le dam pe razatoarea cu gauri mari.Intr-o cratita mai inalta punem merele la calit impreuna cu zaharul.La final adaugam scortisoara ,zaharul vanilat si esenta de vanilie.Amestecam bine.
Desfacem foaia de aluat pe masa infainata si cu ajutorul sucitorului o intindem putin .La unul din capetele foii punem cateva linguri generoase de mere
dupa care rulam
iar punem mere
si iar rulam ....am facut asta de trei ori.
Din cantitatea de mere pe care am avut-o mi-au iesit 2 rulade sanatoase.....hihihi.
Crestam ruladele usor din loc in loc(cat o felie), ungem cu galbenus ,presaram cu mac si apoi le asezam pe fiecare in parte in cate o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.
Dam la foc iar cand este frumos rumenita si bine facuta(facem testul scobitorii) scoatem,
lasam sa se raceasca ,pudram cu zahar si apoi feliem.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii