autor:

maria mihalache

» » Dulciuri diverse

Rulada de mere cu aluat foietaj

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 noiembrie 2013

Ingrediente
2 foi aluat foietaj, 1 kg mere, un pahar cu zahar brun(cantitatea de zahar depinde si de cat de dulci sunt merele), scortisoara, zahar vanilat, esenta de vanilie, 1galbenus, mac, Pentru decor, zahar pudra

Dificultate: Medie Timp: 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Lasam aluatul la dezghetat.Curatam merele de coaja,,indepartam cotoarele ,le taiem pe jumatate si apoi le dam pe razatoarea cu gauri mari.Intr-o cratita mai inalta punem merele la calit impreuna cu zaharul.La final adaugam scortisoara ,zaharul vanilat si esenta de vanilie.Amestecam bine.
Desfacem foaia de aluat pe masa infainata si cu ajutorul sucitorului o intindem putin .La unul din capetele foii punem cateva linguri generoase de mere
dupa care rulam
iar punem mere
si iar rulam ....am facut asta de trei ori.
Din cantitatea de mere pe care am avut-o mi-au iesit 2 rulade sanatoase.....hihihi.
Crestam ruladele usor din loc in loc(cat o felie), ungem cu galbenus ,presaram cu mac si apoi le asezam pe fiecare in parte in cate o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.
Dam la foc iar cand este frumos rumenita si bine facuta(facem testul scobitorii) scoatem,
lasam sa se raceasca ,pudram cu zahar si apoi feliem.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de mere cu aluat foietaj" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gem de zmeura si cirese

Gem de zmeura si cirese

Zmeura spalata sub jet de apa, pusa intr-o strecuratoare, se pune in blender si se paseaza, apoi

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Branzoaice

Branzoaice

Se framanta un aluat potrivit pentru intins foi, adaugandu-se treptat apa si faina. Imediat dupa

43 voturi    13 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Andra Smith , 02 ianuarie 2014

    ami place

Dificultate

Medie

Timp

40 min

4 voturi

Ingrediente

  • 2 foi aluat foietaj
  • 1 kg mere
  • un pahar cu zahar brun(cantitatea de zahar depinde si de cat de dulci sunt merele)
  • scortisoara
  • zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 1galbenus
  • mac
  • Pentru decor
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

5 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

27 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

4 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Cantucci cu migdale si cacao