Rulada de miel pe pat de mazare cu menta, pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Rulada de miel pe pat de mazare cu menta, pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Ingrediente

  • - 1 pulpa de miel
  • - 200 ml vin alb
  • - 50 ml ulei de masline
  • - cateva fire spanac fraged
  • - cateva fire chives
  • - 1-2 fire usturoi verde
  • - cateva rosii uscate (conserva)
  • - lamaie
  • - cateva rosii cherry
  • - 3-4 fire rozmarin
  • - sare grunjoasa
  • - piper cu lamaie
  • - oregano uscat
  • - pt piure
  • - 250 gr mazare
  • - 1 cartof mare
  • - 50 gr unt
  • - marar verde
  • - menta verde
  • - lamaie
  • - sare
  • - cateva masline
  • - ridichi rosii

Mod de preparare

Carnea se dezoseaza cu atentie, sa iasa fasia intreaga si potrivita pentru rulat. Se intinde, se presara cateva rosii uscate, se condimenteaza cu sare, piper, cateva fire chives. Spanacul se opareste cateva secunde in apa cu bicarbonat ca sa ii intensifice culoarea. Se scoate din apa, se scurge si se asaza peste rulada. Se toaca rondele usturoiul verde si se adauga peste rulada. Se ruleaza strans carnea, se leaga frumos cu sfoara alimentara.

Se pregateste aparatul de marinat FoodSaver si caserola pentru marinare rapida. Se toarna vinul si uleiul de masline. Se adauga rulada, se mai presara in bait putina sare, piper si oregano. Se stropeste rulada cu zeama de lamaie, se stropeste cu putin sos iute. Se acopera caserola, se conecteaza furtunasul la aparatul de vidat Food Saver. Se procedeaza la vidarea caserolei, apoi se roteste butonul spre inchis. Se deconecteaza aparatul. Carnea este deja marinata si plina de arome, in doar cateva minute. Caserola se pune la rece aproximativ 20-30 minute, timp in care pregatim piureul.

Cartoful se curata, se pune la fiert in apa cu sare si un praf de bicarbonat, iar cand este patruns, se adauga mazarea. Se mai lasa cateva minute, apoi se scurg impreuna. Se stropesc cu zeama de lamaie, se adauga untul, menta si mararul tocat. Se asezoneaza cu sare si piper. Cu ajutorul unui blender, se paseaza legumele, nu foarte fin, dar sa iasa omogena compozitia.

Caserola cu carne se scoate de la rece, se roteste butonul spre deschis, se scoate carnea si se pune intr-o forma termorezistenta. Se asaza cateva crengute rozmarin peste rulada, se taie jumatati cateva rosii cherry si se adauga in forma de copt, alaturi de cateva masline naturale. Se da totul la cuptor, la foc mediu spre mic, se lasa pana carnea devine patrunsa si baitul scade aproape de tot.

Se intinde pe un platou, piureul de mazare, iar deasupra se asaza rulada care a fost curatata in prealabil de sfoara. Se orneaza cu cateva masline si rosii cherry.

Se serveste alaturi de ridichi proaspete si fragede.

Un deliciu, carnea a iesit perfect condimentata, totul foarte rapid, si asta numai datorita marinarii in vid cu ajutorul caserolei si aparatului de vidat Food Saver.

Sa va fie de folos!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pizza bread

Pizza bread

Pizza bread
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Ciorbă de crap
Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor