autor:

Laura_Nechita

» » , Retete de Pasti, Fripturi

Rulada de miel pe pat de mazare cu menta, pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 aprilie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 aprilie 2016

Ingrediente
- 1 pulpa de miel, - 200 ml vin alb, - 50 ml ulei de masline, - cateva fire spanac fraged, - cateva fire chives, - 1-2 fire usturoi verde, - cateva rosii uscate (conserva), - lamaie, - cateva rosii cherry, - 3-4 fire rozmarin, - sare grunjoasa, - piper cu lamaie, - oregano uscat, - pt piure, - 250 gr mazare, - 1 cartof mare, - 50 gr unt, - marar verde, - menta verde, - lamaie, - sare, - cateva masline, - ridichi rosii

Dificultate: Medie Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Carnea se dezoseaza cu atentie, sa iasa fasia intreaga si potrivita pentru rulat. Se intinde, se presara cateva rosii uscate, se condimenteaza cu sare, piper, cateva fire chives. Spanacul se opareste cateva secunde in apa cu bicarbonat ca sa ii intensifice culoarea. Se scoate din apa, se scurge si se asaza peste rulada. Se toaca rondele usturoiul verde si se adauga peste rulada. Se ruleaza strans carnea, se leaga frumos cu sfoara alimentara.

Se pregateste aparatul de marinat FoodSaver si caserola pentru marinare rapida. Se toarna vinul si uleiul de masline. Se adauga rulada, se mai presara in bait putina sare, piper si oregano. Se stropeste rulada cu zeama de lamaie, se stropeste cu putin sos iute. Se acopera caserola, se conecteaza furtunasul la aparatul de vidat Food Saver. Se procedeaza la vidarea caserolei, apoi se roteste butonul spre inchis. Se deconecteaza aparatul. Carnea este deja marinata si plina de arome, in doar cateva minute. Caserola se pune la rece aproximativ 20-30 minute, timp in care pregatim piureul.

Cartoful se curata, se pune la fiert in apa cu sare si un praf de bicarbonat, iar cand este patruns, se adauga mazarea. Se mai lasa cateva minute, apoi se scurg impreuna. Se stropesc cu zeama de lamaie, se adauga untul, menta si mararul tocat. Se asezoneaza cu sare si piper. Cu ajutorul unui blender, se paseaza legumele, nu foarte fin, dar sa iasa omogena compozitia.

Caserola cu carne se scoate de la rece, se roteste butonul spre deschis, se scoate carnea si se pune intr-o forma termorezistenta. Se asaza cateva crengute rozmarin peste rulada, se taie jumatati cateva rosii cherry si se adauga in forma de copt, alaturi de cateva masline naturale. Se da totul la cuptor, la foc mediu spre mic, se lasa pana carnea devine patrunsa si baitul scade aproape de tot.

Se intinde pe un platou, piureul de mazare, iar deasupra se asaza rulada care a fost curatata in prealabil de sfoara. Se orneaza cu cateva masline si rosii cherry.

Se serveste alaturi de ridichi proaspete si fragede.

Un deliciu, carnea a iesit perfect condimentata, totul foarte rapid, si asta numai datorita marinarii in vid cu ajutorul caserolei si aparatului de vidat Food Saver.

Sa va fie de folos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de miel pe pat de mazare cu menta, pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pulpa de miel cu rozmarin marinata rapid cu aparatul Food Saver

Pulpa de miel cu rozmarin marinata rapid cu aparatul Food Saver

Amestecati ingredientele pregatite pentru marinare si ungeti cu acestea bucata de carne de miel.

0 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Pasti
Baton de casa

Baton de casa

Se unge tava cu putin unt. Se amesteca 250 gr lapte praf cu 100 g cacao. Se fierb 150 ml apa cu

9 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • - 1 pulpa de miel
  • - 200 ml vin alb
  • - 50 ml ulei de masline
  • - cateva fire spanac fraged
  • - cateva fire chives
  • - 1-2 fire usturoi verde
  • - cateva rosii uscate (conserva)
  • - lamaie
  • - cateva rosii cherry
  • - 3-4 fire rozmarin
  • - sare grunjoasa
  • - piper cu lamaie
  • - oregano uscat
  • - pt piure
  • - 250 gr mazare
  • - 1 cartof mare
  • - 50 gr unt
  • - marar verde
  • - menta verde
  • - lamaie
  • - sare
  • - cateva masline
  • - ridichi rosii

Raporteaza reteta

Retete
de Laura_Nechita
Chec zebra

Chec zebra

Intr-un castron, am pus in ordine 1 cana lapte, uleiul, zaharul si am amestecat bine cu un tel. Am

52 voturi    45 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot,

21 voturi    6 comentarii
40 min
Prajituri
Cheesecake cu afine si mure

Cheesecake cu afine si mure

Biscutii cu zaharul si fructele de goji i-am rasnit la robot, nu foarte marunt. Am adaugat untul

23 voturi    8 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Pasca fara aluat Pasca fara aluat

Se mixeaza ouale bine, se adauga zaharul, zaharul vanilat. Se mixeaza pana se topeste zaharul, adaugi untul moale-topit, mixezi sa se

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Cozonac Cozonac

Mai întâi pregătim maiaua. Într-un bol punem drojdia uscata, 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 2 linguri de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Paine dulce cu stafide