autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Rulada de nuci cu frisca

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 22 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 22 decembrie 2009

Ingrediente
6oua separate, 1 pahar zahar, 2 pahare de nuci macinate subtire, 1 lingurita praf de copt, , ptr frisca, 500 gr de smantina ptr frisca, 4 linguri pline cu zahar pudra, nuci macinate ptr ornat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

13 voturi

Mod de preparare

In vasul mixerului se pun galbenusele cu 1/2 pahar de zahar si se bat pina devine o spuma galbena se adauga nucile si praful de copt si se amesteca usor.Albusele vin batute spuma tare cu cealalta jumatate de pahar de zahar.In alautul cu nuci se adauga spuma treptat amestecind de sus in jos usor.Pe o tava de cuptor se pune hirtia de pergament si se unge cu putin ulei dupa care se intinde compozitia uniform.Se da la copt la 180 de grade ptr 15 minute sau pina scobitoarea iese uscata.Pe un platou mare se rastoarna blatul se scoate hirtia dupa care se ruleaza blatul in rulou pina se raceste.Se mixeaza smintina cu zaharul pudra si cine doreste poate adauga putin cacao.Se deschide rulada se unge cu frisca si se ruleaza din nou.Se unge si deasupra si se orneaza cu nuca sau viermisori de ciocolata.Este o prajitura usoara si foarte gustoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de nuci cu frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Valurile Dunarii

Valurile Dunarii

Margarina se mixeaza cu zaharul bine, dupa care se adauga pe rand cele 6 oua si plicul de vanilie.

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Alcazare

Alcazare

Albusurile se bat spuma tare, se amesteca cu zaharul pus treptat, se adauga nucile macinate si pesmetul. Se

3 voturi    5 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

    Foarte buna trebuie sa fie combinatia nuci frisca.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

    Foarte buna!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

    Ce bunatate!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      Vai,ce bine arata....Mi s-a facut o pofta!!!!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 24 decembrie 2009

      ft buna rulada!!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 22 decembrie 2009

      foarte buna ,mai ales ca ai facut frisca din smantana!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

13 voturi

Ingrediente

  • 6oua separate
  • 1 pahar zahar
  • 2 pahare de nuci macinate subtire
  • 1 lingurita praf de copt
  • ptr frisca
  • 500 gr de smantina ptr frisca
  • 4 linguri pline cu zahar pudra
  • nuci macinate ptr ornat

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

8 voturi    1 comentariu
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

29 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

9 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte buna trebuie sa fie combinatia nuci frisca.

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Clatite cu finetti si banane