autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Rulada de nuci cu frisca

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 22 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 22 decembrie 2009

Ingrediente
6oua separate, 1 pahar zahar, 2 pahare de nuci macinate subtire, 1 lingurita praf de copt, , ptr frisca, 500 gr de smantina ptr frisca, 4 linguri pline cu zahar pudra, nuci macinate ptr ornat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

13 voturi

Mod de preparare

In vasul mixerului se pun galbenusele cu 1/2 pahar de zahar si se bat pina devine o spuma galbena se adauga nucile si praful de copt si se amesteca usor.Albusele vin batute spuma tare cu cealalta jumatate de pahar de zahar.In alautul cu nuci se adauga spuma treptat amestecind de sus in jos usor.Pe o tava de cuptor se pune hirtia de pergament si se unge cu putin ulei dupa care se intinde compozitia uniform.Se da la copt la 180 de grade ptr 15 minute sau pina scobitoarea iese uscata.Pe un platou mare se rastoarna blatul se scoate hirtia dupa care se ruleaza blatul in rulou pina se raceste.Se mixeaza smintina cu zaharul pudra si cine doreste poate adauga putin cacao.Se deschide rulada se unge cu frisca si se ruleaza din nou.Se unge si deasupra si se orneaza cu nuca sau viermisori de ciocolata.Este o prajitura usoara si foarte gustoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de nuci cu frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Roz u halib-orez cu lapte arabesc

Roz u halib-orez cu lapte arabesc

Se spala orezul in 2-3 ape reci dupa care se pune la fiert,acoperit cu foarte putina apa.Cand incepe

10 voturi    11 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Galuste de malai cu capsuni

Galuste de malai cu capsuni

1. Intr-o craticioara turnam iaurtul cu zaharul si lasam sa dea in clocot, la foc mic, amestecand

7 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

    Foarte buna trebuie sa fie combinatia nuci frisca.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

    Foarte buna!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

    Ce bunatate!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      Vai,ce bine arata....Mi s-a facut o pofta!!!!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 24 decembrie 2009

      ft buna rulada!!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 22 decembrie 2009

      foarte buna ,mai ales ca ai facut frisca din smantana!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

13 voturi

Ingrediente

  • 6oua separate
  • 1 pahar zahar
  • 2 pahare de nuci macinate subtire
  • 1 lingurita praf de copt
  • ptr frisca
  • 500 gr de smantina ptr frisca
  • 4 linguri pline cu zahar pudra
  • nuci macinate ptr ornat

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

32 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

12 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte buna trebuie sa fie combinatia nuci frisca.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Trandafiri din uscatele Trandafiri din uscatele

Untul se freaca cu faina intre palme sa se disperseze bine, fara sa ramana bucatele mici de unt. Apoi se adauga galbenusurile, smantana,

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosi (reteta bunicii) Gogosi (reteta bunicii)

Drojdia se inmoaie in putin lapte, apoi se pune intr-un bol mai mare faina se face o gaura in miljocul faini unde se pune oul, zaharul,

41 voturi    4 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Foietaje simple cu cremã de cãpsuni (Folhadinhos de Morangos)