In vasul mixerului se pun galbenusele cu 1/2 pahar de zahar si se bat pina devine o spuma galbena se adauga nucile si praful de copt si se amesteca usor.Albusele vin batute spuma tare cu cealalta jumatate de pahar de zahar.In alautul cu nuci se adauga spuma treptat amestecind de sus in jos usor.Pe o tava de cuptor se pune hirtia de pergament si se unge cu putin ulei dupa care se intinde compozitia uniform.Se da la copt la 180 de grade ptr 15 minute sau pina scobitoarea iese uscata.Pe un platou mare se rastoarna blatul se scoate hirtia dupa care se ruleaza blatul in rulou pina se raceste.Se mixeaza smintina cu zaharul pudra si cine doreste poate adauga putin cacao.Se deschide rulada se unge cu frisca si se ruleaza din nou.Se unge si deasupra si se orneaza cu nuca sau viermisori de ciocolata.Este o prajitura usoara si foarte gustoasa.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii