Orezul se fierbe si se da la racit. Oul se amesteca cu 2-3 linguri de cascaval ras. Pieptul de pui se taie felii subtiri si se caleste putin. Ceapa taiata marunt si ardeii fasii se calesc cat sa se inmoaie. Peste acest amestec se toarna vinul si se tine pe foc pana scade. Se condimenteaza si se pun 2-3 linguri de cascaval. Orezul se intinde pe o hartie de copt in forma de dreptunghi; peste el se pun fasiile de pui, ceapa si ardeii.
Se ruleaza totul cu ajutorul hartiei. Rulada se pune in tava si se da la cuptor ptr. 25-30 min. la foc mediu. Cand e gata rulada poate fi scoasa, se lasa sa se raceasca 10 min. dupa care se scoate hartia. Sosul se prepara asa: untul se topeste,se pune laptele si se amesteca bine; apoi se pune cascavalul ras si se tine pe foc pana se ingroasa; se sareaza si pipereaza. Rulada se serveste alaturi de acest sos. Sosul trebuie facut cand se serveste rulada, sa fie cald, deoarece se intareste si nu mai poate fi pus deasupra ruladei.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii