Rulada de orez cu carne

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana de orez cu bob rotund
  • 2 bucati piept de pui
  • 1 ceapa
  • 2 ardei grasi unul rosu si unul galben
  • 1 ou
  • 150-200g cascaval ras
  • 1 pahar de vin alb
  • sare
  • piper SOS:500ml lapte dulce
  • 100g unt
  • 100g cascaval rasreptunghi

Mod de preparare

Orezul se fierbe si se da la racit. Oul se amesteca cu 2-3 linguri de cascaval ras. Pieptul de pui se taie felii subtiri si se caleste putin. Ceapa taiata marunt si ardeii fasii se calesc cat sa se inmoaie. Peste acest amestec se toarna vinul si se tine pe foc pana scade. Se condimenteaza si se pun 2-3 linguri de cascaval. Orezul se intinde pe o hartie de copt in forma de dreptunghi; peste el se pun fasiile de pui, ceapa si ardeii.

Se ruleaza totul cu ajutorul hartiei. Rulada se pune in tava si se da la cuptor ptr. 25-30 min. la foc mediu. Cand e gata rulada poate fi scoasa, se lasa sa se raceasca 10 min. dupa care se scoate hartia. Sosul se prepara asa: untul se topeste,se pune laptele si se amesteca bine; apoi se pune cascavalul ras si se tine pe foc pana se ingroasa; se sareaza si pipereaza. Rulada se serveste alaturi de acest sos. Sosul trebuie facut cand se serveste rulada, sa fie cald, deoarece se intareste si nu mai poate fi pus deasupra ruladei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Compot de visine pentru iarna

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Dulceata de visine
Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Se curata ceapa si se pune la calit in uleiul de masline alaturi de baconul taiat marunt.

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise