Rulada de porc cu ciuperci

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
medie
Rulada de porc cu ciuperci

Ingrediente

  • 1 bucata pulpa de porc dezosata
  • 1 cutie ciuperci taiate (eu am folosit de la Sun Food)
  • 2 morcovi lunguieti
  • 1 ardei rosu
  • 6 felii muschi file
  • 1 ceapa + 1 mai mica
  • 150 gr cascaval
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita vegeta
  • 1 cana suc de rosii de casa
  • 3/4 cana de vin
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingurita patrunjel uscat
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 3 linguri ulei

Mod de preparare

Curatam ceapa mai mare, o tocam, iar ciupercile le scurgem de zeama si le spalam.

Incingem uleiul intr-o tigaie, punem ceapa, ciupercile si le inabusim putin.

Presaram peste ele sare, piper si cand sunt gata tragem tigaia de pe foc.

Morcovul il curatam apoi il fierbem 5 minute.

Ardeiul rosu il curatam de seminte si il taiem fasii lungi.

Cascavalul il taiem jumatate fasii cat un deget iar restulul il dam pe razatoarea cea mica.

Luam bucata de carne, o spalam, cu un cutit o subtiem putin apoi o batem cu un ciocan de snitele dar nu foarte tare pentru a nu se rupe.

Se condimenteaza cu sare, piper, boia de ardei dulce si lingurita de vegeta pe ambele parti.

Pe mijlocul bucatei de carne punem morcovii in lung, iar pe de-o parte si alta asezam muschiul file.

Peste punem ciupercile sotate si le nivelam, fasii de ardei rosu, fasii de cascaval iar deasupra cascavalul ras.

Pornim dintr-un capat si rulam cat mai strans pentru a nu iesi legumele din ea.

O legam fie cu snururi de silicon, fie o prindem cu multe scobitori si o asezam intr-o tava de cuptor.

Intr-un vas amestecam sucul de rosii, vinul, sare, piper, boia de ardei dulce, patrunjelul uscat si putina apa.

Tot acest amestec il turnam peste rulada.

Curatam usturoiul, il taiem bucatele, il imprastiem in tava, iar ceapa mica o curatam, o tocam si punem deasupra.

Mai punem fasii de ardei si alte legume daca doriti.

Acoperim tava cu staniol, o introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, o ora si 40 de minute.

Dupa acest timp descoprim tava si o mai lasam 30-40 de minute, insa din 10 in 10 minute stropim rulada cu zeama din tava.

Cand este gata o scoatem, o lasam putin sa se racoreasca apoi putem servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise