Muschiuletul de porc, se imparte pe jumatate, fara a se taia si se bate bine cu ciocanul de snitele pe ambele parti, pana se subtieaza. Ouale se fierb, se decojesc si se taie pe jumatate in lung.
Ciupercile se spala bine si se taie felii subtiri pe lung, apoi se calesc in putin ulei impreuna cu sunca taiata la fel.
Morcovul, gogosarii, maslinele si castravetii se taie felii subtiri, iar mararul se toaca fin. Se unge carnea cu ulei, se condimenteaza si se pun ouale in sir, morcovul, gogosarii, maslinele castravetii si mararul.
Se ruleaza carnea si se leaga cu o ata, se unge din nou cu putin ulei si se condimenteza. Se pune in tava uleiul, 2 pahare de apa, cimbru, piper si se adauga rulada.
Se da la cuptor la foc mediu. Din cand in cand se stropeste rulada cu sosul in care fierbe si in care s-a adaugat si vinul. Daca este nevoie se mai poate adauga pe parcurs apa.
Rulada este gata, cand carnea este frumos rumenita si prinde crusta.
Dupa ce se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se desprinde ata cu care a fost legata (daca se va lega frumos, uniform, vor ramane semne de la ata si rulada se va taia exact pe acele semne) apoi se taie felii.
Se poate servi cu garnitura de piure de cartofi, salata verde ornata cu gogosari.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii