autor:

RRoxana

» » Mancaruri cu carne

Rulada de porc si legume

Autor: RRoxana (Bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 mai 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: RRoxana (Bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 mai 2012

Ingrediente
2 bucati muschiulet de porc100 gr sunca/bacon, 2 oua, 7-8 ciuperci medii, condimente speciale pentru carne de porc, cimbru, piper macinat, 1 morcov, 1 legatura marar, 30 ml ulei masline, 1-2 gogosari murati, 1-2 castraveti murati, 50-100 ml vin alb, 4-5 masline

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Muschiuletul de porc, se imparte pe jumatate, fara a se taia si se bate bine cu ciocanul de snitele pe ambele parti, pana se subtieaza. Ouale se fierb, se decojesc si se taie pe jumatate in lung.

Ciupercile se spala bine si se taie felii subtiri pe lung, apoi se calesc in putin ulei impreuna cu sunca taiata la fel.

Morcovul, gogosarii, maslinele si castravetii se taie felii subtiri, iar mararul se toaca fin. Se unge carnea cu ulei, se condimenteaza si se pun ouale in sir, morcovul, gogosarii, maslinele castravetii si mararul.

Se ruleaza carnea si se leaga cu o ata, se unge din nou cu putin ulei si se condimenteza. Se pune in tava uleiul, 2 pahare de apa, cimbru, piper si se adauga rulada.

Se da la cuptor la foc mediu. Din cand in cand se stropeste rulada cu sosul in care fierbe si in care s-a adaugat si vinul. Daca este nevoie se mai poate adauga pe parcurs apa.

Rulada este gata, cand carnea este frumos rumenita si prinde crusta.

Dupa ce se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se desprinde ata cu care a fost legata (daca se va lega frumos, uniform, vor ramane semne de la ata si rulada se va taia exact pe acele semne) apoi se taie felii.

Se poate servi cu garnitura de piure de cartofi, salata verde ornata cu gogosari.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de porc si legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Rulada de porc cu legume ( fiarta in moare)

Rulada de porc cu legume ( fiarta in moare)

Carnea o speli bine sub jet de apa rece si o tai astfel incat sa obtii o bucata subtire si suficient

2 voturi    1 comentariu
2h 45 min
Retete de Craciun
Rulada de porc cu omleta si legume

Rulada de porc cu omleta si legume

Am taiat muschiuletul de porc astfel incat sa obtin o fasie mai subtire si intreaga. Am batut putin

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 2 bucati muschiulet de porc100 gr sunca/bacon
  • 2 oua
  • 7-8 ciuperci medii
  • condimente speciale pentru carne de porc
  • cimbru
  • piper macinat
  • 1 morcov
  • 1 legatura marar
  • 30 ml ulei masline
  • 1-2 gogosari murati
  • 1-2 castraveti murati
  • 50-100 ml vin alb
  • 4-5 masline

Raporteaza reteta

burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte bine arata!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Ceafa de Porc la Tava cu Legume