Rulada de pui

Rulada de pui

Ingrediente

  • 1 kg pulpe de pui dezosate, fara piele
  • 2 lingurite de ulei
  • 1-2 catei usturoi
  • 10 boabe de piper (eu am folosit verde)
  • jumatate lingurita boabe de mustar
  • jumatate lingurita sare
  • amestec de ierburi si mirodenii - eu am folosit maghiran, busuioc, oregano, boia de ardei dulce
  • hartie de copt

Mod de preparare

La rulada de pui pe care o prepar mai nou pentru a ajunge in pachetelul cu mancare in locul mezelurilor :) Se face mai usor decat credeti, iar gustul a fost o surpriza placuta. Sper sa va placa ideea, sa cautati si altele asemanatoare pe net sau prin carti si sa mancati mai bine. Daca aveti copii chiar va rog sa o incercati pentru ei, in locul parizerului, suncii sau crenvurstilor de pui.

Am spalat pulpele de pui si am ales sa le tai excesul de grasime, eventualele resturi de piele si zgarciurile. Eu va recomand sa nu sariti peste pasul asta, desi o sa va ia vreo 10 minute in plus - fara sa exagerez cu aceasta operatiune si tot am strans 140 de grame de grasime. Da, ati citit bine, 140 de grame din totalul de 1 kg - destul de mult as zice. Am vrut chiar sa va pun o poza cu “gunoiul” pe cantar, insa arata prea urat si am zis sa nu va treaca pofta de rulada :)

Am pus apoi intr-un mojar piperul si mustarul si le-am zdrobit. Am adaugat usturoiul, sarea si am facut o pasta. Impreuna cu restul de condimente si o lingurita de ulei, le-am adaugat peste pulpele de pui si am amestecat bine, sa fie condimentele distribuite uniform.

Apoi am taiat o bucata maricica de hartie de copt (vreo 40 de cm), am uns-o cu o lingurita de ulei si am asezat pulpele cam asa: Rulam usurel, avand grija sa nu intre hartia intre bucatile de carne - strangem la capete ca sa nu se imprastie rulada.

Dupa ce am rulat de tot, rasucim capetele si le bagam sub rulada. O punem intr-o tava, turnam o cana cu apa si daca mai vrem punem 2-3 bucatele de usturoi si niste ierburi in ea. Bagam in cuptorul incins la 200 de grade pentru o ora. Dupa aceea aruncam apa si lasam rulada sa se odihneasca macar 5 minute inainte de a o taia. Daca vreti sa o mancati rece lasati-o sa se raceasca in hartie. La taiat va recomand sa folositi un cutit cat mai bine ascutit si sa tineti rulada bine, cat mai aproape de locul unde faceti taietura. Si mai ales apasati usurel cu cutitul - apasarea puternica o va sfarama. Stiu ca am povestit mult, insa veti vedea ca o sa va iasa din prima - este un preparat chiar simplu de facut. Si inca si mai simplu de mancat :)

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Iria.ro.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise