autor:

autor

» » , , Aperitive, Fripturi, Mancaruri cu carne

Rulada de pui

    Reteta postata pe: 04 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 04 februarie 2014

Ingrediente
1 kg pulpe de pui dezosate, fara piele, 2 lingurite de ulei, 1-2 catei usturoi, 10 boabe de piper (eu am folosit verde), jumatate lingurita boabe de mustar, jumatate lingurita sare, amestec de ierburi si mirodenii - eu am folosit maghiran, busuioc, oregano, boia de ardei dulce, hartie de copt

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

4 voturi

Mod de preparare

La rulada de pui pe care o prepar mai nou pentru a ajunge in pachetelul cu mancare in locul mezelurilor :) Se face mai usor decat credeti, iar gustul a fost o surpriza placuta. Sper sa va placa ideea, sa cautati si altele asemanatoare pe net sau prin carti si sa mancati mai bine. Daca aveti copii chiar va rog sa o incercati pentru ei, in locul parizerului, suncii sau crenvurstilor de pui.



Am spalat pulpele de pui si am ales sa le tai excesul de grasime, eventualele resturi de piele si zgarciurile. Eu va recomand sa nu sariti peste pasul asta, desi o sa va ia vreo 10 minute in plus - fara sa exagerez cu aceasta operatiune si tot am strans 140 de grame de grasime. Da, ati citit bine, 140 de grame din totalul de 1 kg - destul de mult as zice. Am vrut chiar sa va pun o poza cu “gunoiul” pe cantar, insa arata prea urat si am zis sa nu va treaca pofta de rulada :)

Am pus apoi intr-un mojar piperul si mustarul si le-am zdrobit. Am adaugat usturoiul, sarea si am facut o pasta. Impreuna cu restul de condimente si o lingurita de ulei, le-am adaugat peste pulpele de pui si am amestecat bine, sa fie condimentele distribuite uniform.

Apoi am taiat o bucata maricica de hartie de copt (vreo 40 de cm), am uns-o cu o lingurita de ulei si am asezat pulpele cam asa: Rulam usurel, avand grija sa nu intre hartia intre bucatile de carne - strangem la capete ca sa nu se imprastie rulada.



Dupa ce am rulat de tot, rasucim capetele si le bagam sub rulada. O punem intr-o tava, turnam o cana cu apa si daca mai vrem punem 2-3 bucatele de usturoi si niste ierburi in ea. Bagam in cuptorul incins la 200 de grade pentru o ora. Dupa aceea aruncam apa si lasam rulada sa se odihneasca macar 5 minute inainte de a o taia. Daca vreti sa o mancati rece lasati-o sa se raceasca in hartie. La taiat va recomand sa folositi un cutit cat mai bine ascutit si sa tineti rulada bine, cat mai aproape de locul unde faceti taietura. Si mai ales apasati usurel cu cutitul - apasarea puternica o va sfarama. Stiu ca am povestit mult, insa veti vedea ca o sa va iasa din prima - este un preparat chiar simplu de facut. Si inca si mai simplu de mancat :)



Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Iria.ro.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Rulada de pui si broccoli

Rulada de pui si broccoli

Imi plac ruladele deoarece, cu putina imaginatie, poti crea o multime de umpluturi. Astazi am folosit

2 voturi    3 comentarii
1h
Fripturi
Rulada de pui cu legume si susan

Rulada de pui cu legume si susan

Se fierbe amestecul de legume (alegeti amestecul preferat, eu am folosit un amestec de orez, mazare,

3 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

4 voturi

Ingrediente

  • 1 kg pulpe de pui dezosate
  • fara piele
  • 2 lingurite de ulei
  • 1-2 catei usturoi
  • 10 boabe de piper (eu am folosit verde)
  • jumatate lingurita boabe de mustar
  • jumatate lingurita sare
  • amestec de ierburi si mirodenii - eu am folosit maghiran
  • busuioc
  • oregano
  • boia de ardei dulce
  • hartie de copt

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

110 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Mamaliga in straturi sau Taci si inghite