autor:

autor

» » , , Aperitive, Fripturi, Mancaruri cu carne

Rulada de pui

    Reteta postata pe: 04 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 04 februarie 2014

Ingrediente
1 kg pulpe de pui dezosate, fara piele, 2 lingurite de ulei, 1-2 catei usturoi, 10 boabe de piper (eu am folosit verde), jumatate lingurita boabe de mustar, jumatate lingurita sare, amestec de ierburi si mirodenii - eu am folosit maghiran, busuioc, oregano, boia de ardei dulce, hartie de copt

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

1 vot

Mod de preparare

La rulada de pui pe care o prepar mai nou pentru a ajunge in pachetelul cu mancare in locul mezelurilor :) Se face mai usor decat credeti, iar gustul a fost o surpriza placuta. Sper sa va placa ideea, sa cautati si altele asemanatoare pe net sau prin carti si sa mancati mai bine. Daca aveti copii chiar va rog sa o incercati pentru ei, in locul parizerului, suncii sau crenvurstilor de pui.



Am spalat pulpele de pui si am ales sa le tai excesul de grasime, eventualele resturi de piele si zgarciurile. Eu va recomand sa nu sariti peste pasul asta, desi o sa va ia vreo 10 minute in plus - fara sa exagerez cu aceasta operatiune si tot am strans 140 de grame de grasime. Da, ati citit bine, 140 de grame din totalul de 1 kg - destul de mult as zice. Am vrut chiar sa va pun o poza cu “gunoiul” pe cantar, insa arata prea urat si am zis sa nu va treaca pofta de rulada :)

Am pus apoi intr-un mojar piperul si mustarul si le-am zdrobit. Am adaugat usturoiul, sarea si am facut o pasta. Impreuna cu restul de condimente si o lingurita de ulei, le-am adaugat peste pulpele de pui si am amestecat bine, sa fie condimentele distribuite uniform.

Apoi am taiat o bucata maricica de hartie de copt (vreo 40 de cm), am uns-o cu o lingurita de ulei si am asezat pulpele cam asa: Rulam usurel, avand grija sa nu intre hartia intre bucatile de carne - strangem la capete ca sa nu se imprastie rulada.



Dupa ce am rulat de tot, rasucim capetele si le bagam sub rulada. O punem intr-o tava, turnam o cana cu apa si daca mai vrem punem 2-3 bucatele de usturoi si niste ierburi in ea. Bagam in cuptorul incins la 200 de grade pentru o ora. Dupa aceea aruncam apa si lasam rulada sa se odihneasca macar 5 minute inainte de a o taia. Daca vreti sa o mancati rece lasati-o sa se raceasca in hartie. La taiat va recomand sa folositi un cutit cat mai bine ascutit si sa tineti rulada bine, cat mai aproape de locul unde faceti taietura. Si mai ales apasati usurel cu cutitul - apasarea puternica o va sfarama. Stiu ca am povestit mult, insa veti vedea ca o sa va iasa din prima - este un preparat chiar simplu de facut. Si inca si mai simplu de mancat :)



Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Iria.ro.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Rulada de pui in manta de bacon

Rulada de pui in manta de bacon

Se rad morcovii si ceapa.Se toaca usturoiul. Gogosarul se taie rondele. Ingredientele pregatite se

4 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada din piept de pui umpluta

Rulada din piept de pui umpluta

Se taie pieptul de pui felii, se bate cu batatorul de carne dar nu prea mult, pana ii dam grosimea

21 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

1 vot

Ingrediente

  • 1 kg pulpe de pui dezosate
  • fara piele
  • 2 lingurite de ulei
  • 1-2 catei usturoi
  • 10 boabe de piper (eu am folosit verde)
  • jumatate lingurita boabe de mustar
  • jumatate lingurita sare
  • amestec de ierburi si mirodenii - eu am folosit maghiran
  • busuioc
  • oregano
  • boia de ardei dulce
  • hartie de copt

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Bame cu pui la cuptor - specific tarilor arabe