autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

rulada de pui

Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 septembrie 2005

Ingrediente
2 kg pulpe si piept de pui cu piele.( cantitatea se poate obtine de la 3-4 pui griller), 50 gr.boia de ardei dulce,sau 30 gr.boia dulce si 20 gr.boia iute., 10.gr.piper fin macinat., 2-3 catei de usturoi, sare dupa gust, 1 sticla PET de 2 litri spalata si curatata bine de eticheta si de clei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Acest preparat este recomandat in special pentru copii,dar si persoanelor care nu mai doresc sa consume produse industrializate ce contin aditivi si conservanti.
Carnea se dezoseaza.Putem folosi pulpe sa piept de pui cumparate separat.
separat.Totodata putem obtine o rulada fara prea multe grasimi daca la prepararea acesteia nu folosim pielea.Va fi insa mai putin gustoasa.Bucatile de carne se folosesc asa cum rezulta,dupa ce am inlaturat oasele.Usturoil se piseaza,se aduga apoi boiaua si piperul.Se amesteca foarte bine.Daca este prea gros se mai adauga 1-2 linguri de apa.Cu aceste amestec su ung bucatile de carne.recipientul PET se taie in zona imediata din care incepe sa se ingusteze.Se introduc bucatile de carne,avand grija sa le presam foarte bine.Restul de recipient se franjureaza in 4-5 locuri pentru a se putea plia peste carne si apoi se leaga bine cu ajutorul unei sfori.Se introduce apoi intr-un vas cu apa,cat sa il cuprinda.se lasa sa fiarba la foc domol aproximativ 1 ora din momentul in care a dat primul clocot.Se lasa sa se raceasca in apa in care a fiert.Se scoate,se lasa sa se scurga.Se taie cu grija recipientul de plastic.Aceasta rulada se poate servi ca atare,sau poate fi introdusa cateva minute in cuptorul incins dupa ce a fost unsa cu putin ulei pentru a se carameliza la suprafata.Poate fi tinuta in frigider aproximativ o saptamana.Daca s-a uscat prea mult,se puna in putin apa,sau la cuptor pentru cateva minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "rulada de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Rulada de pui cu orez si ghebe in foietaj

Rulada de pui cu orez si ghebe in foietaj

Spalam ghebele si le punem in apa la desarat sau le puteti da cateva clocote sa iese sarea. Spalam

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Rulada de pui cu cascaval

Rulada de pui cu cascaval

Pieptul de pui se feliaza si se bate cu ciocanul de snitele.Se sareaza si se pipereaza. Asezam feliile

10 voturi    8 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • 2 kg pulpe si piept de pui cu piele.( cantitatea se poate obtine de la 3-4 pui griller)
  • 50 gr.boia de ardei dulce,sau 30 gr.boia dulce si 20 gr.boia iute.
  • 10.gr.piper fin macinat.
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare dupa gust
  • 1 sticla PET de 2 litri spalata si curatata bine de eticheta si de clei

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Sarmalute in foi de vita