autor:

Ady

» » Mancaruri cu carne

Rulada de pui cu prune uscate, sos picant si cornulete crocante de cartofi

Autor: Ady (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ady (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 iulie 2011

Ingrediente
(pentru 4 persoane), , - pentru rulada: 4 bucati piept de pui dezosat, 1 lingura miere, 10-12 prune uscate fara samburi, piper negru, chili (boia iute), sare, ulei, - pentru sos: 1 lingura boabe piper verde (sau rosu sau negru), 100 ml smantana dulce, 100 ml vin alb sec, 50 g unt, - pentru garnitura: 1 varza creata mica, putin unt, jumatate lingurita curry, sare, piper negru proaspat macinat, putin vin alb dulce, 1 conserva (200 g) champignoane, ulei, - pentru cornuletele de cartofi: 800 g cartofi albi, 100 g faina alba, 2 oua, 1 galbenus, sare, piper alb macinat, nucsoara

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 20 min

2 voturi

Mod de preparare

- cornuletele crocante: curatam cartofii si fierbem in apa cu sare. Fierbinti ii pasam si facem un piure adaugand faina, ouale intregi si mirodeniile. Dupa racire modelam rulade pe un pat de faina, formam covrigei si asezam pe o tava unsa cu ulei. Lasam la rece aproximativ 30 de minute, ungem cu galbenusul batut spuma si coacem la foc puternic pana devin aurii-crocante.

- garnitura: indepartam foile exterioare (amarui) ale verzei, eliminam cotorul si taiem mici cubulete. Le calim in unt, la foc moderat, adaugand din start mirodeniile. Dupa circa 5 minute turnam vinul dulce si acoperim cu un capac, lasand sa se intrepatrunda gusturile aproximativ 10 minute. Intre timp prajim scurt ciupercile in ulei, adaugand sarea doar la sfarsit.

- rulada de pui: spalam si stergem pieptul de pui, crestam la jumatate formand un buzunar, ungem cu miere, condimentam cu sare, piper si chili si umplem cu 2-3 prune uscate. Putem inchide deschizatura cu scobitori sau legand rulada cu ata de bucatarie. Prajim in ulei la foc mediu, pe ambele parti, circa 5-8 minute, dupa care invelim in folie de aluminiu (fiecare bucata separat).

- sosul picant: dizolvam vinul in uleiul folosit la prajirea ciupercilor si pieptului de pui, incorporam boabele de piper, smantana dulce si putina sare (daca este cazul). Dam un clocot la foc domol, amestecand continuu. La final adaugam untul si omogenizam pana se obtine un sos consistent.



Sugestie de servire: indepartati scobitorile sau ata de bucatarie de pe rulade, injumatatiti pieptul taind pe diagonala si asezati median pe farfurie. Dealungul carnii puneti varza creata calita, ciupercile si cornuletele de cartofi, fara sa se atinga unele cu altele. Nu serviti sosul picant acoperind umplutura apetisant-cromatica a ruladelor sau garniturii, ci intr-un colt periferic al farfuriei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de pui cu prune uscate, sos picant si cornulete crocante de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mini rulade cu crusta crocanta

Mini rulade cu crusta crocanta

1. Se face o compozitie din 2 oua batute cu sare,piper,1 lingura de boia de ardei dulce,2 linguri

11 voturi    11 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Clatite brasovene cu ficatei de pui

Clatite brasovene cu ficatei de pui

Se prajesc usor ficateii, in ulei si apoi se lasa la racit , dupa care se toaca marunt. Ceapa

11 voturi    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2012

    Arata foarte bine. Felicitari!

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 20 min

2 voturi

Ingrediente

  • (pentru 4 persoane)
  • - pentru rulada: 4 bucati piept de pui dezosat
  • 1 lingura miere
  • 10-12 prune uscate fara samburi
  • piper negru
  • chili (boia iute)
  • sare
  • ulei
  • - pentru sos: 1 lingura boabe piper verde (sau rosu sau negru)
  • 100 ml smantana dulce
  • 100 ml vin alb sec
  • 50 g unt
  • - pentru garnitura: 1 varza creata mica
  • putin unt
  • jumatate lingurita curry
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • putin vin alb dulce
  • 1 conserva (200 g) champignoane
  • ulei
  • - pentru cornuletele de cartofi: 800 g cartofi albi
  • 100 g faina alba
  • 2 oua
  • 1 galbenus
  • sare
  • piper alb macinat
  • nucsoara

Raporteaza reteta

Retete
de Ady
Sarmalute a la Ady - cu ficat de pui, cocos si invelite in varza creata

Sarmalute a la Ady - cu ficat de pui, cocos si invelite in varza creata

Punem foile de varza sa dea un clocot in apa cu sare, le scurgem si le rulam, lasandu-le sa se raceasca.

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Pregatesti astfel: speli conopida, o desfaci buchetele si le fierbi cam 10 minute in apa cu sare.

1 vot    1 comentariu
30 min
Aperitive
Clatite delicioase cu spanac (ideal pentru diabetici)

Clatite delicioase cu spanac (ideal pentru diabetici)

Preparare: din faina, oua, lapte si un varf de cutit de sare omogenizam aluatul de clatite si lasam

1 vot    5 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza
Alexandrina

Alexandrina (Chef de cuisine)

Arata foarte bine. Felicitari!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

2 voturi    1 comentariu
3h
Mancaruri cu carne
Varza calita cu carne de porc afumata