autor:

Ady

» » Mancaruri cu carne

Rulada de pui cu prune uscate, sos picant si cornulete crocante de cartofi

Autor: Ady (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ady (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 iulie 2011

Ingrediente
(pentru 4 persoane), , - pentru rulada: 4 bucati piept de pui dezosat, 1 lingura miere, 10-12 prune uscate fara samburi, piper negru, chili (boia iute), sare, ulei, - pentru sos: 1 lingura boabe piper verde (sau rosu sau negru), 100 ml smantana dulce, 100 ml vin alb sec, 50 g unt, - pentru garnitura: 1 varza creata mica, putin unt, jumatate lingurita curry, sare, piper negru proaspat macinat, putin vin alb dulce, 1 conserva (200 g) champignoane, ulei, - pentru cornuletele de cartofi: 800 g cartofi albi, 100 g faina alba, 2 oua, 1 galbenus, sare, piper alb macinat, nucsoara

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 20 min

2 voturi

Mod de preparare

- cornuletele crocante: curatam cartofii si fierbem in apa cu sare. Fierbinti ii pasam si facem un piure adaugand faina, ouale intregi si mirodeniile. Dupa racire modelam rulade pe un pat de faina, formam covrigei si asezam pe o tava unsa cu ulei. Lasam la rece aproximativ 30 de minute, ungem cu galbenusul batut spuma si coacem la foc puternic pana devin aurii-crocante.

- garnitura: indepartam foile exterioare (amarui) ale verzei, eliminam cotorul si taiem mici cubulete. Le calim in unt, la foc moderat, adaugand din start mirodeniile. Dupa circa 5 minute turnam vinul dulce si acoperim cu un capac, lasand sa se intrepatrunda gusturile aproximativ 10 minute. Intre timp prajim scurt ciupercile in ulei, adaugand sarea doar la sfarsit.

- rulada de pui: spalam si stergem pieptul de pui, crestam la jumatate formand un buzunar, ungem cu miere, condimentam cu sare, piper si chili si umplem cu 2-3 prune uscate. Putem inchide deschizatura cu scobitori sau legand rulada cu ata de bucatarie. Prajim in ulei la foc mediu, pe ambele parti, circa 5-8 minute, dupa care invelim in folie de aluminiu (fiecare bucata separat).

- sosul picant: dizolvam vinul in uleiul folosit la prajirea ciupercilor si pieptului de pui, incorporam boabele de piper, smantana dulce si putina sare (daca este cazul). Dam un clocot la foc domol, amestecand continuu. La final adaugam untul si omogenizam pana se obtine un sos consistent.



Sugestie de servire: indepartati scobitorile sau ata de bucatarie de pe rulade, injumatatiti pieptul taind pe diagonala si asezati median pe farfurie. Dealungul carnii puneti varza creata calita, ciupercile si cornuletele de cartofi, fara sa se atinga unele cu altele. Nu serviti sosul picant acoperind umplutura apetisant-cromatica a ruladelor sau garniturii, ci intr-un colt periferic al farfuriei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de pui cu prune uscate, sos picant si cornulete crocante de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
PUI IN SOS DE VIN ROSU

PUI IN SOS DE VIN ROSU

Puiul se transeaza in 6-8 bucati si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se incing 2 linguri

7 voturi    7 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Musaca de vinete

Musaca de vinete

Asa cum spuneam si la ghiveciul de legume, vinetele trebuie sa fie lucioase si tari si mai degraba

4 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2012

    Arata foarte bine. Felicitari!

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 20 min

2 voturi

Ingrediente

  • (pentru 4 persoane)
  • - pentru rulada: 4 bucati piept de pui dezosat
  • 1 lingura miere
  • 10-12 prune uscate fara samburi
  • piper negru
  • chili (boia iute)
  • sare
  • ulei
  • - pentru sos: 1 lingura boabe piper verde (sau rosu sau negru)
  • 100 ml smantana dulce
  • 100 ml vin alb sec
  • 50 g unt
  • - pentru garnitura: 1 varza creata mica
  • putin unt
  • jumatate lingurita curry
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • putin vin alb dulce
  • 1 conserva (200 g) champignoane
  • ulei
  • - pentru cornuletele de cartofi: 800 g cartofi albi
  • 100 g faina alba
  • 2 oua
  • 1 galbenus
  • sare
  • piper alb macinat
  • nucsoara

Raporteaza reteta

Retete
de Ady
Sarmalute a la Ady - cu ficat de pui, cocos si invelite in varza creata

Sarmalute a la Ady - cu ficat de pui, cocos si invelite in varza creata

Punem foile de varza sa dea un clocot in apa cu sare, le scurgem si le rulam, lasandu-le sa se raceasca.

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Pregatesti astfel: speli conopida, o desfaci buchetele si le fierbi cam 10 minute in apa cu sare.

1 vot    1 comentariu
30 min
Aperitive
Clatite delicioase cu spanac (ideal pentru diabetici)

Clatite delicioase cu spanac (ideal pentru diabetici)

Preparare: din faina, oua, lapte si un varf de cutit de sare omogenizam aluatul de clatite si lasam

1 vot    5 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza
Alexandrina

Alexandrina (Chef de cuisine)

Arata foarte bine. Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Maftoul cu pui- specific Palestinei