Rulada de pui cu spanac

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Rulada de pui cu spanac

Ingrediente

  • 1 piept de pui dezosat si fara piele
  • 300 gr spanac proaspat
  • 1 ceapa
  • 1 rosie mare
  • 1 morcov
  • 4 felii muschi file
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita marar uscat
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri ulei
  • 1 canita vin
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Spanacul il spalam sub jetul de apa.

Intr-o cratita punem niste apa la fiert cu un praf de sare.

Cand clocoteste adaugam spanacul si il lasam sa fiarba 2-3 minute.

Il scotem cu o paleta si il punem intr-o sita la scurs sa se racoresca.

Curatam ceapa si o tocam.

Rosia o curatam de pielita si o taiem cubulete.

Intr-o tigaie punem uleiul la incins.

Adaugam ceapa, rosia si le sotam 1 -2 minute.

Tocam spanacul si il adaugam in tigaie.

Condimentam cu putina sare si piper, adaugam o canita apa si lasam sa scada la foc potrivit.

Cand este gata o luam de pe foc, o lasam sa se racoreasca putin.

Morcovul il curatam, il taiem in doua pe lung si il fierbem intr-o cratita cu apa cam pe jumatate, apoi il scoatem pe o farfurioara.

Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu un servet de bucatarie.

Cu un cutit mai micut incercam sa il subtiem, tot desfacem fasiute pana pieptul este suficient de subtire si intreg, deci aveti grija sa nu il taiati de tot.

Il batem putin cu ciocanul de snitele, apoi il condimentam cu sare, piper, boia de ardei si mararul uscat.

Asezam feliile de muschiulet apoi punem spanacul uniform, mai putin pe capete ca sa il putem rula.

Morcovul il taiem fasiute si il punem deasupra.

Rulam usor iar capetele le prindem bine cu scobitori.

Ungem un vas yena cu unt si asezam ruloul.

Punem o cana de apa, vinul apoi patrunjel verde tocat marunt.

Condimentam iar cu putina sare si piper, acoperim vasul si il dam la cuptor.

Aprindem focul si lasam vasul cam 45 de minute la foc potrivit.

Descoperim vasul si mai lasam rulada cam 10 minute sa prinda o usoara crusta.

Cand este gata, scoatem la racorit apoi feliem si servim.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise