autor:

» » Mancaruri cu carne

Rulada de pui cu spanac

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 aprilie 2013

Ingrediente
1 piept de pui dezosat si fara piele, 300 gr spanac proaspat, 1 ceapa, 1 rosie mare, 1 morcov, 4 felii muschi file, sare, piper, 1 lingurita boia de ardei dulce, 1 lingurita marar uscat, 1 lingura unt, 2 linguri ulei, 1 canita vin, patrunjel verde

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

1 vot

Mod de preparare

Spanacul il spalam sub jetul de apa.
Intr-o cratita punem niste apa la fiert cu un praf de sare.
Cand clocoteste adaugam spanacul si il lasam sa fiarba 2-3 minute.
Il scotem cu o paleta si il punem intr-o sita la scurs sa se racoresca.
Curatam ceapa si o tocam.
Rosia o curatam de pielita si o taiem cubulete.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins.
Adaugam ceapa, rosia si le sotam 1 -2 minute.
Tocam spanacul si il adaugam in tigaie.
Condimentam cu putina sare si piper, adaugam o canita apa si lasam sa scada la foc potrivit.
Cand este gata o luam de pe foc, o lasam sa se racoreasca putin.
Morcovul il curatam, il taiem in doua pe lung si il fierbem intr-o cratita cu apa cam pe jumatate, apoi il scoatem pe o farfurioara.
Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu un servet de bucatarie.
Cu un cutit mai micut incercam sa il subtiem, tot desfacem fasiute pana pieptul este suficient de subtire si intreg, deci aveti grija sa nu il taiati de tot.
Il batem putin cu ciocanul de snitele, apoi il condimentam cu sare, piper, boia de ardei si mararul uscat.
Asezam feliile de muschiulet apoi punem spanacul uniform, mai putin pe capete ca sa il putem rula.
Morcovul il taiem fasiute si il punem deasupra.
Rulam usor iar capetele le prindem bine cu scobitori.
Ungem un vas yena cu unt si asezam ruloul.
Punem o cana de apa, vinul apoi patrunjel verde tocat marunt.
Condimentam iar cu putina sare si piper, acoperim vasul si il dam la cuptor.
Aprindem focul si lasam vasul cam 45 de minute la foc potrivit.
Descoperim vasul si mai lasam rulada cam 10 minute sa prinda o usoara crusta.
Cand este gata, scoatem la racorit apoi feliem si servim.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de pui cu spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Rulada de pui cu spanac

Rulada de pui cu spanac

Se aseaza pieptul de pui, fiind mare l-am taiat in doua, se pune peste o folie alimentara si se bate

5 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Rulada de pui cu spanac

Rulada de pui cu spanac

Batem pieptul de pui si-l asezam pe o folie de aluminiu, stropita cu ulei. Asezonam cu sare si piper.

15 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 piept de pui dezosat si fara piele
  • 300 gr spanac proaspat
  • 1 ceapa
  • 1 rosie mare
  • 1 morcov
  • 4 felii muschi file
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita marar uscat
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri ulei
  • 1 canita vin
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    7 comentarii
45 min
Retete de post
Retete

din Mancaruri cu carne

Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Pulpe de iepure cu bere