autor:

andraconstantinescu

» » , , Aperitive cu carne, Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Rulada din carne de porc

Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 ianuarie 2017

Ingrediente
650 g muschi de porc, 250 g carne de porc, 3 cepe, un morcov, o tija de apio, sare, putin piper negru macinat, o lingurita de boia de ardei dulce, un ou, putin cimbru uscat, 3 castraveti murati, ulei pentru uns tava, o ceasca cu apa

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Muschiul de porc se taie astfel incat sa devina cat mai amplu si se bate cu ciocanul.

Carnea se taie in bucatele si se da prin robot impreuna cu ceapa (curatata de foi, spalata si taiata in 4), morcovul (curatat de coaja, spalat si feliat) si tija de apio (spalata si taiata rondele). Dupa aceea, se pun toate intr-un castron si se amesteca cu putina sare, putin piper negru macinat, jumatate de lingurita de boia de ardei dulce, un ou si putin cimbru uscat.

Peste muschi, se presara sare si jumatate de lingurita de boia de ardei dulce, apoi se intinde amestecul din castron si se insira castravetii murati, unul in spatele celuilalt, pe partea mai lunga a muschiului. Se ruleaza muschiul si se infig scobitori in el din loc in loc pentru a nu se desface (de asemenea, se poate lega cu ata sau sfoara). Rulada se pune intr-o tava unsa cu ulei, in care se adauga o cescuta cu apa, si se presara putin cimbru uscat peste ea. Se acopera cu o folie de aluminiu si se introduce tava la cuptor pana cand se patrunde carnea bine, dupa care se ia folia si se mai lasa la cuptor, pana cand capata o crusta frumoasa. Dupa ce rulada este scoasa din cuptor, se scot si scobitorile cu atentie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din carne de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Rulada din fleica de porc, cu carne tocata

Rulada din fleica de porc, cu carne tocata

Reţeta aceasta am pregatit-o de Paşte. Am mai spus că îmi place foarte mult să pregătesc

1 vot    0 comentarii
6h 20 min
Retete de Pasti
Ruladă din carne de porc cu omletă şi ciuperci

Ruladă din carne de porc cu omletă şi ciuperci

Facem omletă din 3 ouă şi când e gata o lăsăm să se răcească. Călim ceapa în ulei, punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 650 g muschi de porc
  • 250 g carne de porc
  • 3 cepe
  • un morcov
  • o tija de apio
  • sare
  • putin piper negru macinat
  • o lingurita de boia de ardei dulce
  • un ou
  • putin cimbru uscat
  • 3 castraveti murati
  • ulei pentru uns tava
  • o ceasca cu apa

Raporteaza reteta

Retete
de andraconstantinescu
Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine: Intr-un castron se pune faina, formandu-se o gropita in mijloc. Drojdia si zaharul se

15 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile

3 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Tort Egiptean

Tort Egiptean

Pregatirea folior: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat albusurile cu un praf

6 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Cotlet de porc, cu legume si mirodenii, la cuptor Cotlet de porc, cu legume si mirodenii, la cuptor

De Sărbători, am pregătit cotlet de porc la cuptor, cu costițe, cartofi și mirodenii. Coastele afumate i-au dat o aromă nemaipomenită,

0 voturi    0 comentarii
2h 5 min
Fripturi
Mini cozonaci cu nuca Mini cozonaci cu nuca

Pentru aluat, se freaca margarina cu faina, se adauga ouale, zaharul si drojdia dizolvata in putin lapte cu zahar; se amesteca bine

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Coaste de porc glazurate, la cuptor, cu cartofi cu rozmarin